@Candan Biberci Ben de koşmaya heves etmiştim fakat koşarken canım sıkılıyor, dahası (kendim için) gereksiz buluyorum
Bununla birlikte tartan pistte koşma imkânınız varsa bence de hafif tempo ile başlayın, asfaltta veyâ sert bir zeminde koşacaksanız ayakkabı seçimi önemli; dizlere fazla yük bindiğini ve bunun uzun vâdede sağlık sorunlarına yol açacağını okumuştum. Hattâ, koşmanın insan'a pek uygun bir spor olmadığını bile okumuştum. Yapımıza yürümek uygun düşüyormuş. Yazınca saçma gibi geliyor ama okuduğum vakit iknâ olduğumu hatırlıyorum (yine de garip
Koşuyu (kendim için) gereksiz bulmamın sebebi hem uzun vakit alması, hem de birazcık kas kütlesi yapmak istiyor olmam. Bundan dolayı freeletics, work-out türünde düzenli spor yapıyorum; yâni kendi vücut ağırlığımla çalışıyorum, şınav, mekik, barfiks yapıyorum. Öncesinde ise 2 km. kadar koşuyorum. Koşuyu uzun tutarsam kilo kaybettiğimi fark ettim.
Bunun yanı sıra, bir aydır falan da 5-6 kilometrelik mesâfeler için bisikleti çıkarmak yerine gideceğim yere yaya olarak gidiyorum.
Bir buçuk yıldır da düzenli olarak haftada bir gün futbol oynuyorum.
Eğer şu soğukta dışarı çıkıp spor yapmaya üşeniyorsanız (ben çıkıyorum, fitness salonlarını da -kendim için- gereksiz buluyorum), evinizde 2 metrekarelik boş alanınız varsa şunları tavsiye ederim, inanılmaz faydalı oluyor.