Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet dışında yaptığınız spor dalları

Scudo
Haftada 3-4 kere kosu bandinda 6-8 km arasi degisken tempolarda kosuyorum.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
kayak(yarı pro sonradan bıraktım) basketbol-masa tenisi-kort tenisi- aikido (iki yıl önce dizimdeki osgud schlatter hastalıgı nedeniyle ara vermiştim bisikletle sahalara geri dönüş yaptım yavaş yavaş aikido-kort tenisi olarak devam etmeyi düşünüyorum

@Candan Biberci Ben de koşmaya heves etmiştim fakat koşarken canım sıkılıyor, dahası (kendim için) gereksiz buluyorum :) Bununla birlikte tartan pistte koşma imkânınız varsa bence de hafif tempo ile başlayın, asfaltta veyâ sert bir zeminde koşacaksanız ayakkabı seçimi önemli; dizlere fazla yük bindiğini ve bunun uzun vâdede sağlık sorunlarına yol açacağını okumuştum. Hattâ, koşmanın insan'a pek uygun bir spor olmadığını bile okumuştum. Yapımıza yürümek uygun düşüyormuş. Yazınca saçma gibi geliyor ama okuduğum vakit iknâ olduğumu hatırlıyorum (yine de garip :)
Koşuyu (kendim için) gereksiz bulmamın sebebi hem uzun vakit alması, hem de birazcık kas kütlesi yapmak istiyor olmam. Bundan dolayı freeletics, work-out türünde düzenli spor yapıyorum; yâni kendi vücut ağırlığımla çalışıyorum, şınav, mekik, barfiks yapıyorum. Öncesinde ise 2 km. kadar koşuyorum. Koşuyu uzun tutarsam kilo kaybettiğimi fark ettim.
Bunun yanı sıra, bir aydır falan da 5-6 kilometrelik mesâfeler için bisikleti çıkarmak yerine gideceğim yere yaya olarak gidiyorum.
Bir buçuk yıldır da düzenli olarak haftada bir gün futbol oynuyorum.
Eğer şu soğukta dışarı çıkıp spor yapmaya üşeniyorsanız (ben çıkıyorum, fitness salonlarını da -kendim için- gereksiz buluyorum), evinizde 2 metrekarelik boş alanınız varsa şunları tavsiye ederim, inanılmaz faydalı oluyor.

@Ulaş Çavuşoğlu

:) İlk videoyu baştan sona tek seferde yapmak gerçekten zor, epeyce nefes ve bacak gücü istiyor :) İkinci video için ise, aman sakatlık çıkmasın, dikkatli yapıver, kasları çok zorlama. Ben 15 yaşımda iken vaktim futbolla geçiyordu, arada da mahallede pedallıyordum; bu yaşlarda fazla kas yapma da :) Amacını bilemem tabi ama, daha çok sürat ve esneklik çalışsan yetermiş gibi sanki. Kolay gelsin :)

@uguryilmaz144 Şu bilek güreşi hakikaten ilginç. Spora minik yaşta cimnastik ile başlamıştım, yaşıtlarımı saymıyorum bile, benden 4-5 yaş büyükleri bilek güreşinde dize getiriyordum :) Sonra tabii cimnastiği bırakınca bilek de zayıfladı. Kuzenim bu konuda çok feci. Spor yaptığı da yok ama kuzenimin yaşadığı ilçeye sırf onunla bilek güreşi yapmaya gidenler oluyor, daha yıkan olmamış. Siz de "bilek güreşi" yazdığınıza göre iddialısınız :) Yok yok amacım sizi bir araya getirmek değil, bilek gücüm yoktur onu söylemeye çalışıyorum :) Yaptığınız diğer sporlar da hârika.

@mutlu07

Ayıptır söylemesi tam bizim yaşlar için :) 40' lı yaşlarımız yaklaşıyor, şu yaşlarda ne yaptık yaptık, hareket yeteneğimiz varken geleceğe yatırım yapalım :) Bu arada şunu da yazayım, bu işte henüz yeniyim fakat tatlı-çikolata krizlerim vardı, bunlar da bitti, dışarıdan kesinlikle çikolatadan cipse paket ürün almıyorum..Minicik pazım çıktı, kaybetmek istemiyor ve günden güne sporun verdiği disipline girdiğimi fark ediyorum :) Workout diye araştırıverin, faydalı videolar var.

İlkokul dönemimde yaşıtlarımda ay olarak geride olduğum için diğer çocuklar tarafından eziliyordum. Sonra taekwondo'ya başladım ve yanlış hatırlamıyorsam 7-8 sene ara vermeden devam ettim. Taekwondo'da bildiğiniz gibi ayağa odaklanan bir spor olsa da bütün vücudun dayanıklılığını arttırıyor. Lisedeyken karın kaslarım, vücut geliştirmeyle uğraşan arkadaşlarım hepsinden daha güçlüydü. Ağırlık çalışmasak da parmak vuruşları, parmak şinavları, yakın boğuşmada bilek hareketleri derken önkol kaslarımın da epey geliştiğini farkettim. Ve bildiğiniz gibi bilek güreşi sanılanın aksine pazu ve ya arkakol değil önkolla ilgilidir. O yüzden 33cm kol çevreme rağmen akranlarımın hepsini sağda solda indirirdim. Babam da uzun boylu olmasına rağmen bileği kuvvetlidir sanırım ırsi bir durum da olabilir. Bu arada yanlış anlaşılmasın bilek güreşinde kesinlikle bir iddiam yoktur. Schneider elektrik'te staj yaparken diğer arkadaşları bilek güreşinde yendikten sonra, işçilerin gazıyla fabrika'nın bilekçisiyle şansımı denemek istedim. Tabi ki yenileceğimi biliyordum, ama 45cm kol çevreli üretim mühendisinin kolunu indirdiğimde biraz da gaza gelmiştim açıkçası. Neyse bu abimize selam verdim ve kendimi denemek istediğimi söyledim. O da a.s dedi ama niyetliyim gücüm yok ona göre dedi :) Ve bilekler kavradı başladık güreşe, ben bastım bütün gücümle. Sonra o abimiz sen güçlüymüşsün herhalde 60-65kg basıyorsun dedikleri kadar varsın ama ben çeyrek gücümle basıyorum ve hidrolik pistonu çalıştırdı. Benim kolum karşı konulamaz bir güçle açılmaya başladı ve bıraktım tabiki. Kolumu kırıp elime vermediği için tekrar teşekkür ettim ve ofise döndüm :)

İşin özü bilek güreşi bilinçsiz yapıldığında çok tehlikeli bir spordur, zorlamaya gelmez bildiğiniz gibi. Youtube'a bilek güreşi sırasında oluşan torka dayanamayıp kırılan kemikleri görebilirsiniz. O yüzden hırsa gelecek bir spor değildir, profesyonel olmadığımız içinde amatör olarak ilgilenirdim...

Peki spor geçmişinin bisiklete ne etkisi oldu derseniz, en çok taekwondo'nun faydasını gördüm diyebilirim. Bacaklarım zaten güçlü olduğum için bisiklete başlayan herkesin yaşadığı "yokuş çıkma sendromunu" yaşamadım. Bacaklarım yüksek kadansa çabuk alıştı, dizlerim zaten güçlüydü sakatlık yaşamadım ve en önemlisi bisiklet sporuna 6 litrelik bir ciğerle başladım ve sanırım en önemlisi bu...
@7haiku

KOŞUYU FAZLA YAPAN ARKADAŞLARA BİR TAVSİYE KENDİ BAŞIMA GELDİ O YÜZDEN YAZIYORUM. SERT ZEMİNDE FAZLA KOŞARSANIZ EĞER STRES KIRIĞI MEYDANA GELİYOR DAHA ÖNCE ADINI DAHİ DUYMAMIŞTIM AMA ASFALTTA KOŞA KOŞA BU DURUMA GELDİK NE YAZIK Kİ SİZ SİZ OLUN TOPRAK YA DA TARTAN PİSTTE KOŞMAYA ÖZEN GÖSTERİN ;);)

@7haiku Çalmaya çalışıyorum diyelim biz ona abi :) Kanalıma beklerim, illa ki ilginizi çekecek birşeyler vardır :)

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
Geri