Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Dövize Karşı

Sattığı malın fiyatından (hammadde, imalat, ithalat,... ) bağımsız olarak hayat pahalandıkça , satıcı kendi yaşam standardını korumak adına fiyat artışı yapar hatta bazı şeylerin olma ihtimali yada dedikodusunu bile kullanarak artis yapar. Bunu en çok tüccar tayfası yapar aslında ama esnaf da stoklarda mal olsa bile bundan faydalanabilir. Ne hikmetse gecici bile olsa negatif etkiler duzelse bile memleketimizde fiyatlar ciktigi yerden asagiya inmez. Hatırlayan vardır belki uzakdogudaki deprem yada sel felaketi sebebiyle birara ram fiyatlarının durumu gibi.
Zaten ülkemizdeki sözde düzenleme kurullarının amacı başkadır. Sen yürüyen bir cüzdan yada kredi kartisin . Para vermeyeceksen varlığın bile bazılarına rahatsızlık verebilir.

Scudo
Velev ki, dolar 18 lira oldu. Satıcılar ürün fiyatlarını sanki dolar 20 lira gibi ayarlayacaklardır. 1000 dolarlık bisiklet, 18 liralık dolarla 18000 lira olması gerekirken, hazır fiyatlar uçuşa geçti, şu bisikletin fiyatını 1111 dolar yapalım da, panikle gelen 20bin liradan alsın gitsine dönecektir. Tabii, evvela fiyat 1050usd, sonra 1070 usd, gibi tatlı tali artacak fiyatlar. İzleyek görek.

Aslında bu işin çözümü basit şakkkk satacaksın katlanır bisikletini bir şaşıracaklar ne oluyor diyecekler. Ardından şakkk MTB yi de satacaksın Allah Allah bu adamın bu kadar bisikleti var mı diye düşünüp afallayacaklar. Ardından yol bisikletini sattımmıydı bu bisiklet piyasasında fiyatlar hopppp aşağı doğru düşer. Düşmez mi?
1604485377668.png

Kron tx 150 tourney vites disk fren 0 bisikleti 2016 Mayıs'ta 750 ₺'ye aldık şu an 2100 ₺ o da stoklarda bulunabilirse.

@hamlet2006 Benzer endişelerle listenin 8 numarasındaki Carraro Fire 3.2 yi 4 Kasım Çarşamba günü 14.000 TL bedel karşılığı aldım. Mevcut bisikletimi dahi satmadan alma kararımın tek sebebi önümüzdeki seneye alamayacağımı düşünmem oldu.
Bakalım 1 yıl sonra neler olacak.

@hamlet2006 Benzer endişelerle listenin 8 numarasındaki Carraro Fire 3.2 yi 4 Kasım Çarşamba günü 14.000 TL bedel karşılığı aldım. Mevcut bisikletimi dahi satmadan alma kararımın tek sebebi önümüzdeki seneye alamayacağımı düşünmem oldu.
Bakalım 1 yıl sonra neler olacak.
Çok haklı ve benzer nedenlerden ben de işi acele ettirip aldım. Artık yeni stoklar 10bin civarı gelir tahminen (van rysel edr af 105)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Velev ki, dolar 18 lira oldu. Satıcılar ürün fiyatlarını sanki dolar 20 lira gibi ayarlayacaklardır. 1000 dolarlık bisiklet, 18 liralık dolarla 18000 lira olması gerekirken, hazır fiyatlar uçuşa geçti, şu bisikletin fiyatını 1111 dolar yapalım da, panikle gelen 20bin liradan alsın gitsine dönecektir. Tabii, evvela fiyat 1050usd, sonra 1070 usd, gibi tatlı tali artacak fiyatlar. İzleyek görek.
Burası Türkiye :cool:

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bu kur ile zaten firmalar bisiklet getirmez. 105 set karbon bisiklete 20.000 verilir mi. Artık tiagra alüminyum candır. Bence kimse bisikletini satmaya yeltenmesin , aynısını bir daha alamayabilir.

Bu kur ile zaten firmalar bisiklet getirmez. 105 set karbon bisiklete 20.000 verilir mi. Artık tiagra alüminyum candır. Bence kimse bisikletini satmaya yeltenmesin , aynısını bir daha alamayabilir.

Ben o hatayı 2017de yapmışım sonradan farkettim. Lapierre pulsium, ultegralı, zondalı bisikleti 6500e sattım. Şimdi o bisikleti o haliyle 20000e alamıyosun :D

Bisikletimi 2 hafta önce sattım ve paramı TLde tutmadım, anında çevirdim. %10 koydu. Bisiklet mağazalarını gezdim, bisiklet bulamadım. Bulduğum bisikletler 2 ay öncesine göre en az %10 koymuştu. Fiyatı kabul edip almak isteseniz bile ürün yok. Fabrikalar kadro üretebiliyor onda sıkıntı yok ama donanımı üretemiyor. Haliyle arz yok talep patladı, fiyatlar yükseldi. Otomobil sektöründeki gibi vergileri saymazsanız aynı durum yaşanıyor. Avrupa ülkeleri tekrar yasaklara başlıyor. Güney abd'de pandeminin başından beri kesintisiz karantina yaşanıyormuş, doğal olarak ekonomileri felç. Asya ülkeleri genel olarak üretici konumunda ama tam kapasite mi üretiliyor tekrar kısıtlama gelir mi üretim durur mu gibi ülkemizden bağımsız onlarca değişken var. Bir sonraki seneyi bırakın bir sonraki ayı görmek bile pek mümkün değil. O yüzden seneye şunu alırım bunu satarım öngörüsü pek mantıklı değil. Herkes üretim yapsa shimano, sram, fsa üretim yapamazsa bisikletsiz kalırız 😂

@selim82 Ultegrali Tarmac sl4mü hayatta satmam artık.. Aynı ayarda bisiklet alabilmek için satıp üstüne bi sürü para eklemek zorunda kalırım..

Birincisi alım gücü düştü. İkinci el bisiklet alacak insan da multimiyoner değil sonuçta. 2006 da denemek için aldığım bazı ürünleri ikinci elde beklemeden satardım. 100 liraya aldım diyelim 60 liraya alıcısı vardı. Şimdi 100 liralık ürünü 35 ya da 40 liraya zor satıyorum. İkinci el dara düşmüş birinin ürününe de hakkı 500 lira ise 200 lira teklif etmek fırsarçılıktan öte birşey değil. Kul hakkı ile dolanmamak lazım bu diyarlarda. Öte diyarlarda vebali büyük.
Alım gücü düştü, düşüyor, düşecek.

İlk bisiklet alıp biraz sürdükten sonra biraz para biriktireyim 105li bir bisiklet alayım dedim. Sonra tiagra , sora ve en sonunda karar verdim tourney yeter. Elimde ki bisiklet sürülemez hale gelene kadar kullanırım. Sonrasına da bakarız. Bir de yanına bir mtb aldım yakın zamanda . Bu kadarı artık kafi.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@hamlet2006 kardeşim güzel bir başlık olmuş. Arkadaşlardan hemen hemen düşünce olarak aynı tarz da yorumlar gelmiş. 2. El iş görür bir bisiklet dahi fiyat olarak artacak gibi. Artmasının sebebi sıfır bisiklet fiyatlarının halen yüksek fiyatlı ve yükselecek olması. Herkes elindeki bisikletine sahip çıkıp yükseltmeyi de düşünmeyince 2. El kilitlenecek. Ekonomik durum düşünülünce sıfır bisiklet yalan olacak.
Buna bağlı temel bisiklet ekipman ve aksesuarlarında aynı ters etki olacak. İnsanların temel ihtiyaçları diğer ihtiyaçlardan daha önemli olduğu için bisiklet geriye atılacak.
Birincisi alım gücü düştü. İkinci el bisiklet alacak insan da multimiyoner değil sonuçta. 2006 da denemek için aldığım bazı ürünleri ikinci elde beklemeden satardım. 100 liraya aldım diyelim 60 liraya alıcısı vardı. Şimdi 100 liralık ürünü 35 ya da 40 liraya zor satıyorum. İkinci el dara düşmüş birinin ürününe de hakkı 500 lira ise 200 lira teklif etmek fırsarçılıktan öte birşey değil. Kul hakkı ile dolanmamak lazım bu diyarlarda. Öte diyarlarda vebali büyük.
Alım gücü düştü, düşüyor, düşecek.
Azizim çok doğru tespit. Dolar düşse dahi fırsatçılar bildiği gibi rajon kesecek. Bu hep böyle oldu. 1dolara mal olan bir ürünün piyasaya arzı şu an 2.5 dolar civarında ufak maddi ürünlerde. Küçük parçalarda kar payı düşük fakat kar daha yüksek oluyor ithalatçıların. Parça büyüdükçe kar payı yükseliyor kârı düşüyor.
Aramızda ekonomist yada iktisatçılar vardır . Üst segment bisikletlere kar marjı baz alındığında bir çok firma yeşil ışık yakmayacak. Talep orta segmentte yer alan daha az marjlı bisikletlere olacak. Firmalar oluşabilecek talebi arzedemeyecekler ve fiyatlar yükselecek.

Bisiklet dövize göre artacak evet doğru. Dünyadaki ekonomik buhran göz önüne alındığında kanaatim 1000 dolara mal olan bisiklet fiyatının %20 yönünde artacağı. Bir % 15 de fırsatçılar da haraç payı koyarsa 1350 doları bulacak. En iyi ihtimalle 1000 dolarlık bir bisikleti eğer arz edilebilirse 1200 dolara alabiliriz.

@hamlet2006 Süleyman kardeşim iktisatçıydın galiba yada öyle hatırlıyorum. Olaya döviz açısından bakmışsın. Dünyada her zaman tek gerçek döviz veya madde sarı sarı çil çil ALTIN dır. Sonrasında GÜMÜŞ gelir. Neden altın yada gümüş yerine dövize endeksledin bisiklet parasını. Şu an dünyadaki tüm merkez bankaları altın stokluyorlar. Fiyatlarının artmasının tek sebebi bu. Altın stoklamak demek dövize olan güvenin olmaması veya savaş davullarının çalması anlamına geliyor. Gümüş piyasasına gelince ,gümüş altın değildir. Ekonomiye göre daha düz bir çizgide ilerler. Bana kalırsa dövize yatırım yapmadan Altın veya Gümüşe yatırım yapman daha akıllıca olacaktır. Takdir senin.

Biraz uzun yazdım affınıza sığınıyorum. Şu yada bu bisiklet marka modeli olarak olayı baz almadım. Cümlemize iyi forumlar dilerim.

Suanki aluminyum sora setli bisikletimi satip karbon 105 set yapma hayalim vardi...

Benim de karbon 105 setli bisikletimi satıp GRX 600 setli alüminyum gravel alma planım vardı. Ama kimsede para olmadığı, olanlar da altına ve dövize kaçtığı için bakışıyoruz kara kuzuyla :D

Geri