Scudo Sports

Bisiklet ehliyeti ve kask zorunluluğu gelmesi

Scudo
elektirikli bisikletleri a1 kullanması lazım oysaki..
ama denetleme sıfır bir gün öldürücek o aletler beni

Geçtiğimiz haftalarda evimin 100 metre ilerisinde küçük bir çocuğa araba çarpmış. Araba çok yavaş olmasına rağmen çocuğun bisikleti mazgala takılıp devrilmiş ve arabanın altında kalmış ve aynı anda hayatını kaybetmiş. Kafatası kırılmış duyduklarım doğruysa. Belki kask kullanıyor olsaydı böyle bir durumdan kurtulabilirdi. Bence kask kesinlikle şart. Ve ufaktan bir yaş sınırı olması da hiç fena olmaz.

En yakın zamanda Allah'ın izniyle güzel bir kask temin edeceğim.

Kask şart arkadaşlar olmaz demeyin, kaza da olur bela da olur. Siz önleminizi alında ne olur ne olmaz.

Bende en yakın bir vakitte alacağım inşallah.

ben kask felan takmıyorum ama kesınlıkle bısıkletlılere kask zorunlulugu getırılsın . Eger herkes takarsa mılletin gozu alışır uzaylı gormus gibi bakmazlar .

Yakında kaskı alacağım şimdilik kaskım yok ama arkadaş ben Yozgat'da daha 1 tane 1 tane ya kasklı adam olmaz mı? Demek ki ilk ben olacağım :p lisansımı da yarın alıyorum

tüm topiği baştan aşağı okudum arka sayfada cem dostum yazmış elektrikli bisikletler için bu uygulama tüm bisikletleri kapsamıyor..
zati dünyanın neresinde böyle bir saçmalık var acaba ,,hollandada amsterdamda bisiklet kullananlara ehliyet veriliyormuymuş acaba..komik ..

cem dostumun mesajı..

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=115811&page=2

Kasklar hiç hoşuma gitmiyor ve kullanmıyorum :bilmiom: Hafif ve yazın kullanılabilecek kapalı kas öneriniz var mıdır ?

@Muhammed Çakın

Hoşuna gittiği için değil, koruyacağı için kullanıyor olacaksın zaten.

Ben hoşuma gittiği için istiyorum :)

@Ahmet Ayaz

+1

+Birisine para kazandırma gereği hasıl olmuştur, bu sebeple aklına gelmiştir sayın bir abinin. (Bisiklet ehliyeti kursu, Çin'den ucuza toptan kask ithalatı vb)

@Muhammed Çakın

Street ve DJ tarzı kasklarda var. Belki hoşunuza gidebilir :)

(link)

http://i.ebayimg.com/t/Bluegrass-Super-Bold-Skate-BMX-DJ-Helmet-Glossy-Black-Small-52-55cm-/00/s/ODAwWDgwMA==/$(KGrHqF,!pEE9lUumVG-BPdHHl4Elw~~60_35.JPG

http://i.ebayimg.com/t/Bluegrass-Bold-Skate-Helmet-Dirtlid-BMX-Scooter-2012-Blue-Grass-Dirt-Lid-/00/s/MTE5M1gxNjAw/$(KGrHqF,!pUE7BcvgQHkBPlF1fL-I!~~60_35.JPG

Uzun zaman sonra bisiklet sahibi oldum ve forumda bilgi ve tecrubelerini yazan arkadaşların yazılarını okuduktan sonra hemen bir kask aldım. Tavsiyeleriniz üzere bakkala giderken bile kaskımı takıyorum. Hepinize tekrardan yararlı, faydalı ve bilinçlendirici yorumlarınız için teşekkür ederim.

Kimse alınmasın ama ben kask takmamanın cahillik ayrıca sevenlerimize ve sevdiklerimize karşı bencillik olduğunu düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: Nüvit Becan
kask zorunlu olsunda ehliyet nedir küçük çocukların bisiklete binmeleri yok olacak kask çok doğru olur ama ehliyet olmaz ilerde muayene felanda yaparlar Allah bilir

deniz yalnış anlaşılma olmasın arka sayfada cem dostumuz mesajı verdi sadece elektrikli bisiklet için ehliyet uygulaması düşünülmekte

bisiklete biniyoruz vergi vermiyoruz
bence bu birilerini rahatsız etti :)
bence bu pedal vergisinin ilk sinyali

kask kişinin kendi güvenliğini için olduğundan takıp takmamanın kişinin insiyatifinde olması gerekmez mi? bisiklet alabilecek kadar maddi yetkinlği olan kişi kendi risklerine karar verebilecek yetkinliktedir sanırım. aynı şekilde arabalarda da emniyet kemeri takma zorunluluğu bana garip geliyo. kemer takmamanın kişiden başka kimseye zararı yoksa karar neden risk sahibine bırakılmıyor?

bisiklete binmek ülkemizde hala çoğu kişiye uzak bir kavram
bizler sadece bisikleti seven kullanan kişiler değil aynı zamanda topluma bu aracı kabul edilebilir göstermeye çalışan kişileriz
bizi izliyen küçüklere örneğiz istesek de istemesek de böyle bir misyonumuz var
sırf bu nedenle bile olsa kaskı kullanmalıyız

@Sertaç EKİCİ

Şikayet etmedim ve etmediğim için de hatalıyım. Bu konularda yeterince bilgi sahibi olmadığım ve daha büyük sorunlara sebebiyet vermemek için bunu yapmıyorum.

Forum içerisinde benzer yada bisiklet yoluna park etmiş araç sahipleriyle yaşanan olayları da okuyunca insan ister istemez çekiniyor.

Geri