Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Farenjit için risk mi?

@Özcan. Sizin adınıza sevindim.Umaırm sağlık sorunu yaşamazsınız.Kıyafet konusun da biraz eksiğim var gibi..Bu zamana kadar eksik bilgi ile hareket etmişim..İşin enteresan yanı farenjitimin bisiklet yüzünden olduğunu söyleyenlere "alakası yok" diyordum. Şuan yaşadığım farenjit beni çok düşündürdü..ve son 6 ayı incelediğim de hep bisiklette uzun sürüş yaptığım günün akşamı farenjit başladı. Şuna karar verdim.Çok bunaltıcı sıcak olmadıkça balaklava takmadan,nefes alan giysiler almadan yola çıkmayı düşünmüyorum.Çünkü bu süreci normal grip gibi geçirmiyorum.İğneler,ağrılar,uykusuz geceler zor oluyor..

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Scudo
her türlü spor direnci artırır.ilk başlayanlar için, yokuşta zorlandığınızda terlediğiniz zaman(nefes almayan giysiler de varsa),fanilanızı yokuş aşağı inerken değiştirin.ilerde kullandıkça vücüt direnci artacak,buna ihtiyaç duymayacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: hella ve Özcan
@hella öncelikle doktor değilim ama vücudunu dinleyen biri olarak. Farenjit olmanız doğaldır. Gece ve gündüz sıcaklık farkından dolayı geceleri sadece solunum yaptığınız hava nedeniyle de Farenjit olabilirsiniz. Bisiklet ile giderken, havalar 10 derece sıcaklığının altında olduğu durumlarda bisiklet maskesi takın, kaskınızın içine mutlulaka termal içlik giyin.

Gripten kurtulmanın yolu, bol sarımsak, soğan ve C vitamini ihtiva eden gıdalardır. Sabahları yiyeceğiniz 2 adet tavuk yumurtası da sizin bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Bol sıvı tüketin, virüsü, idrar ve ter yoluyla atın. Bisiklete grip binerseniz başlangıç noktası ve bitiş noktası ev olacak şekilde, doğru giysilerle yapabilir ve attığınız ter ile iyileşebilşrsiniz. ve mutlaka spor sonrasında 1 gün boyunca dinlenin...

Bunlar sıradan bir insanın naçizane görüşüdür...

Sık farenjit olan birisi olarak soğuk havalarda uzun süreli bisiklete binmekle farenjit arasında bir ilişki olduğunu ama bundan korunmanın mümkün olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle kendi adıma çok terlerim ve 1.5 - 2 saat pedalladıktan sonra hatırı sayılır miktarda teri vücudumdan uzaklaştırmam gerektiği için buna göre giyinmem gerektiğini öğrendim. Yaz sıcakları hariç mutlaka teri dışarı atan bir içlik giyerim. Haziran - Eylül arasındaki dönemde ise aynı şekilde teri emip dışarı atan bisiklet formalarını tercih ederim. Kışın ise mutlaka çift içlik kullanırım. İlk başlarda sadece bir denemeden ibaretti. Biri teri emiyorsa diğeri de onun üzerindeki teri emecektir herhalde diye düşünmüştüm. Bence işe yarıyor. Çünkü her gün işe bisikletle gidip geldiğim için yeterince test etme fırsatım oldu. Her sabah 1 saat 45 dakika bisiklete bindikten sonra ( işim 20 dakika mesafede ama ben sabahları yolu uzatıp spor yapıyorum ) iş yerime kuruya yakın bir nemlilikle ulaşıyorum.

İçliklerin üzerine ise kışlık termal formalardan giyiyorum. Bu da teri bir miktar emip rüzgar koruması sağlıyor. Ama sabah ben çıktığım saatlerde 5 derecenin altında bir sıcaklık varsa üzerime bir de rüzgarlık olarak kullandığım eşofman üstünü de giyiyorum. İşe vardığımda içliklerim ve termal formam hafif nemli vücudum ise kuruya yakın oluyor ki ben gerçekten çok terlerim. Bence teri emme ve vücudumdan uzaklaştırma görevinin layıkıyla yapıyorlar.

Bu arada boynum ve başım için pamuklu bir buff kullanıyorum. Bunu boynuma geçirdikten sonra ense tarafından tutup alnıma kadar getiriyorum. Görüntüsü balaklava gibi oluyor. Açıkta kalan sadece yüzüm oluyor. Bunun üstüne bisiklet bandanası da takıyorum. Eğer sabah ciddi soğuksa boynum ve çenemi de örten bir maskem de var.

Yani ne kadar soğuk o kadar giysi değil. Öncelik terin vücuttan uzaklaştırılmasında. Ben bu kışı sadece teri kendimden uzak tutarak hasta olmadan geçirebildim. Size sağlıklı pedallamalar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: hella ve Özcan
bende bisikllet sürüşleri sonrasında eğer ki üşümüş isem ki zaten çok üşüyorum malum sivas havası, bağırsaklarımı bozuyorum arkadaşlar

buna da bir çare varmıdır?

@AnılÖzekşi Tek soluk da okudum.Teşekkür ederim.Giysilerinizin birebir aynısı yada örneklerini link olarak gönderirseniz memnun olurum.

@hella

İçlik olarak btwin yada kipsta işinizi görecektir. Kışlık forma olarak ta aşağıda linkini verdiğim forma oldukça kullanışlıdır.

(link)

@hella Sabahları iki uzun kollu içlik, akşam dönüşlerde ise tek uzun kollu içlik kullanıyorum. Havalar ısınmaya başladığında ise kısa kollu içlik. Yaz kendini belli etmeye başladığında ise size gönderdiğim linkteki formanın kısa kollu yazlık olanını kullanmaya başlayacağım.

@AnılÖzekşi

İçlik ve forma ile teri dışarı atma konusunda sorun yaşayacağımı sanmıyorum.Umarım üşümem.Ceket denediniz mi ?

Hasta olma sebebim muhtemelen bugüne kadar uyguladığın yanlış yöntem...içlik+polar+rüzgarlık/yağmurluk.. Ondan sonra yoğun bakım :)

@hella

Polar yapısı itibarıyla vücut ısınızı içeride tutacak ve terinizi atmanıza engel olacaktır. İçlik + forma bu konuda daha sağlıklı bir seçim olur sizin için. Zaten havalar da ısınıyor. Kış boyunca yaşadığınız zorlukların da, hastalıkların da azalacağını düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: hella
konuyu 5 yil aradan sonra uplamis olacagim ancak bu kadar mi denk gelir..39 yasindan sonra heves ettim bisiklet aldim.3 gun surdum 3. gun zaturreden dondum.aradan 10 gun gecti bugun ilk kez ciktim oglen ve 3-4 saat oldu eve geleli su an bogazim bir garip yine mi oluyorum acaba diye dusunuyorum.bildim bileli soguk birsey icsem mesela direk farenjit olurum.2 kere bisiklete binip ikisinde de oldum anlasilan.

sonuc olarak soracagim sudur ki misal bu tarz bahar aylarinda ne giyiyorsunuz? marka model farketmez ,kiyafet paylasimlari yaparsaniz sevinirim.oturdugum yer ( beylikduzu ) cok ruzgarli bir bolge..

Benim de boğazım çok hassas, kolay farenjit oluyorum. Çareyi şöyle buldum, havalar iyice ısınana kadar buff/bandana/boyunluk ince de olsa kullanmaya devam ediyorum. Serin havayı teneffüs ettikçe boğaz kuruyor, zaten sık nefes alıyoruz sürüş sırasında soğuk iyice rahatsız ediyor. Forma veya tayt değil çözüm bence ağzı kapatmakta.

konuyu 5 yil aradan sonra uplamis olacagim ancak bu kadar mi denk gelir..39 yasindan sonra heves ettim bisiklet aldim.3 gun surdum 3. gun zaturreden dondum.aradan 10 gun gecti bugun ilk kez ciktim oglen ve 3-4 saat oldu eve geleli su an bogazim bir garip yine mi oluyorum acaba diye dusunuyorum.bildim bileli soguk birsey icsem mesela direk farenjit olurum.2 kere bisiklete binip ikisinde de oldum anlasilan.

sonuc olarak soracagim sudur ki misal bu tarz bahar aylarinda ne giyiyorsunuz? marka model farketmez ,kiyafet paylasimlari yaparsaniz sevinirim.oturdugum yer ( beylikduzu ) cok ruzgarli bir bolge..

Rüzgar konusu gün içinde değişken bir durum olduğu zaman ("Beylikdüzü'nden çıkana kadar var, sonra yok, dönerken yine var" ya da "gündüz çıktım, akşam rüzgarı başladıktan sonra döneceğim" gibi) ince bir rüzgarlık taşınıp rüzgar etkilemeye başlayınca forma/tişört üstüne giyilebilir. Rüzgarlığın yaka kısmı yetmiyorsa bir boyunluk da eklenebilir ama ben boyunluk kullanamıyorum. Serinde aktif spor tişört + rüzgarlık bana yetiyor. Daha soğukta bisiklet içliği + aktif sport tişört + rüzgarlık ya da soğuk rüzgardan daha ağır basıyorsa rüzgarlık yerine kışlık tişört.

Kullandıklarım:
İçlik: (link)
Rüzgarlık: (link)
Daha sıcak hava için rüzgarlık: (link)
Kışlık tişört: (link)
Tişört: AliExpress, Decathlon, LCW aktif spor tişörtleri (özellikle sürüş arası/sonrasında yaya olacaksam bunlar ortama daha iyi uyuyor).

Tabii ben sporcu değilim; giyimimi yeterli, hesaplı ve ortama uygun olması temelinde şekillendiriyorum.

Benim de boğazım çok hassas, kolay farenjit oluyorum. Çareyi şöyle buldum, havalar iyice ısınana kadar buff/bandana/boyunluk ince de olsa kullanmaya devam ediyorum. Serin havayı teneffüs ettikçe boğaz kuruyor, zaten sık nefes alıyoruz sürüş sırasında soğuk iyice rahatsız ediyor. Forma veya tayt değil çözüm bence ağzı kapatmakta.

birde ben burnumda sorun olmamasina ragmen % 90 zamanda agizdan nefes alan birisiyim.muhtemelen dediginiz gibi agizdan hafif ruzgarli bir havada bile alinan nefes bizi hasta ediyor.
bu arada dechatlondan sunu aldim bugun

(link)

cok guzel bir urun.kislik diyor ama baharda da kesinlikle kullanilir.ayni urunun kisa kollusunu aradim ancak yok.dik yaka kisa kollu tek birsey bulamadim.simdi aklima geldi 2 tane alip kollarini terziye kestirip 2 dk ta kisa kolluya cevirteceegim.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
birde ben burnumda sorun olmamasina ragmen % 90 zamanda agizdan nefes alan birisiyim.muhtemelen dediginiz gibi agizdan hafif ruzgarli bir havada bile alinan nefes bizi hasta ediyor.
bu arada dechatlondan sunu aldim bugun

(link)

cok guzel bir urun.kislik diyor ama baharda da kesinlikle kullanilir.ayni urunun kisa kollusunu aradim ancak yok.dik yaka kisa kollu tek birsey bulamadim.simdi aklima geldi 2 tane alip kollarini terziye kestirip 2 dk ta kisa kolluya cevirteceegim.
Ben bunu soğuk havada koşarken kullanıyorum, bisiklette de performans olmayan sürüşte kullanıyorum. Bendeki hissiyat şöyle, bisikleti performanslı kullanınca bu tişörtün rüzgar kesici özelliği olmadığı için teri üzerimde kurutuyor ve üşütüyor. Baselayer olmak içinse kalın bence. Sonuç olarak performanslı sürüşte üzerine rüzgar kesici özelliği olan bir şey giymek gerekiyor, hafif sürüşte idare ediyor. Siz kendi hissiyatınıza göre karar verebilirsiniz. Güle güle kullanın.

Boyunluk takın başınıza da takın hiç bişey olmaz bisiklet üzerinde sigara içmeyin sağa çekip için icecekseniz bunun çok etkisi var.

Bana şöyle birşey oldu:

70km lik bir turdan sonra ateşlendim ve doktora gittim:

kondidyonunuzu yavaş yavaş artırmanız lazım, bisiklette de bu yorgunluk çok belli olmuyor.
Özetle: sizi hasta etmeyecek bir mikrop bağışıklığınız düştüğü için etkileyebiliyor.

Geri