Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Federasyonu websayfası

m6rk

Daimi Üye
Tepki
157
Şimdi diyecekler ki ''Triatlon federasyonu websayfasını çekiştirip durdular, sıra bisiklet federasyonunkine geldi...'' :)

Biraz önce ilk kez sayfaya girdim, amacım Türkiye'deki önde gelen bisikletçiler kimler, nerede ne yarışlar oluyor öğrenmekti. Özellikle yol bisiklet yarışları hakkında bilgi almak istiyordum.

Fakat sayfanın kullanımı ya çok zor ya da ben mi beceremedim bilmiyorum. Bir türlü yarış sonuçlarına ulaşamadım. Firefox tarayıcı kullanıyorum ondan mı acaba? 2008 sezonunda ilk 50 bisikletçimiz kimlerdir, merak ediyorum.

Scudo
@m6rk

explorer ile ben görüntüledim ama macromedia flashpaper ile sonuçlar geliyor.
(link)

Son Türkiye Şampiyonası Büyük erkekler GK da sadece 7 takım ve onlardan ikisinin B takımları ile toplam 9 takım 26 bisikletçi. Bu arada 5 takımdan sadece 1 er kişi. Nasıl olacak bu işler?

• Beğen
Tepkiler: m6rk
Demek ki kompetitif bisikletçimiz hala çok az... 26-5 21 kişi 2 kulübün 2şer takımında yeralıyorlar. 21/4 Takımlar 5 kişiden oluşuyor yani. Umarım gençlerde durum daha olumludur.. Bu arada verdiğin linki ne firefox'da ne de explorer'da açabildim

@Mustafa ÇAKAR

Malesef olmuyor ve olacak gibide gözükmüyor Mustafa abi...Harcırahlar ferdi sporcuların bütün yarışları takip etmesi için yetersiz, sponsorluk desen bu ülkede zaten neredeyse imkansız, federasyonun da bu konu üzerinde hiçbir projesi yok. yada varsa da sadece kağıt üzerinde var, biz göremiyoruz...Büyükler yine bir yere kadar kendi ceplerinden fedakarlıklar yapıp bi noktaya kadar idare edebiliyorlar ama öğrenci ve genç ferdi sporcular için neredeyse bütün yollar çıkmaz içinde...

Bu işler Türkiye'de olmayacak gibi görünüyor. Şahsen yarışlara katılamamamın sebebi de harcırah meselesi. Zengin olmaktan başka çaresi yok...

Yukarıda arkadaşım ilk 50 bisikletçiden bahsediyor ama 50 sporcu çıkmıyor ne kadar acı bi durum.

Dünya çapında bisiklet organizasyonları yapmak çare olabilir mi sizce ? Değişik fikirleri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Çare sadece uluslararası yarış düzenlemek olamaz elbet. Bir kere bisikleti topluma sevdirmek, kullanımını alışkanlık haline getirmek şart. Beraberinde -bisiklet yolunu geçtik- bisikletlerin kullanılabileceği temizlikte yollar yapılmalı, yerli bisiklet üreticileri desteklenmeli, şehir merkezlerinde bisiklet parkları oluşturulmalı... Bölgesel ya da şehir şampiyonaları yapılmalı (Senede 3 kez İzmir Yarışı mesela... 5-6 büyük şehirde düzenlense). Bisiklet sporuna sponsorluk özendiilmeli, TV kanallarının desteği sağlanmalı... Amerikan futbolu oynayan bile daha çok memlekette :)

En önemlisi, biz bisikletseverler binmeye devam ettikçe, çevremize sevdirdikçe birşeyler kıpırdanacaktır. Ben bisiklet kullananlarda ciddi bir artış gözlemliyorum çevremde.

@Aytaç Biber

Mutlaka kulüp sayısının artması gerek. Toplumun ilgi gösterdiği adı büyük kulüplerimizin ( bu arada yanlış anlaşılmasın ben de onlardan birinin taraftarıyım) mutlaka bu işe sokulmaları gerek ki basın gündemine alsın. Federasyon büyük turların ulusal kanalda naklen yayınlanması için kulis yapmalı ki gençler teşvik edilsin. (Eurosport çok geniş kitle tarafından takip edilemiyor)Bisiklet üzerinde yüksek verginin inmesi gerek ki insanlar almalı. Dumansız hava sahası diyoruz. O halde egzosssuz hava sahası da denmeli. Tabi devlet eliyle bisiklete binenlerin hayatı kolaylaştırılmalı.Bizim en önemli sorunumuz toplumun bisiklet sporunu bilmemesi hatta bisiklet kültürünü bilmemesi. Bisikletmagazin de Gürol un yazısı ve izlenimleri vardı İtalya'da amatör yarışlara binlerce kayıt var. İlgi böyle olunca devlet veya belediyeler ister istemez yardım ediyor. Sponsorluk aslında daha kolay olur bunlar olursa. Sonuçta Astana takımının bütçesi 15. Milyon Euro diğer sporlarla kıyaslasak çok az. Bunun yarı fiyatına Protur takımı kurulur. Bisikletinde Kendi Efes'ini Ülker'ini Enka'sını Eczabışasını ve Arkas'ını bulması gerek. Biraz ilgi artsa sponsorlar gelir.

''Bisikletforum.com takımı'' kurulsa nasıl olur? Makul bir bütçeyle 1 takım da burdan çıksa? Yurtdışında olduğu gibi takıma para getirecek bisikletçi de olur belki...

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
Arkadaşlar, aslında doğrular belli. Aslında doğrular onlarca yıl önceden belliydi. Fakat kimsenin yapmaya niyeti yok.

Kusura bakmayın ve yanlış anlamayın, sizler de burada bir süre konuştuktan sonra -belki- birşeyler yapmaya girişeceksiniz. İçinizdeki alevin büyüklüğüne göre bu süre devam edecek. Gün gelecek -benim gibi- bir forum köşesinde böyle bir muhabbete katılacaksınız... Ve diyeceksiniz ki...

Arkadaşlar, elinizden geldiğince bu yazdığınız hedeflere ulaşmaya çalışın. Ama gerçekçi de olun, bir süre sonra yalnız kalacaksınız, verilen sözlerin tutulmadığna şahit olacaksınız. Gün gelecek "ben bunu niye yapıyorum" diye sorgulayacaksınız. Ve en başa geri dönüp kendiniz için pedal basmaya devam edeceksiniz.

Benden söylemesi.

@gurol

Aynı yolları neredeyse beraber yürüdüğümüz için, birşey demenin anlamı yok.

Mümkünse soru da sormayın o zamanlara dair

@gurol

Haklı olabilirsin, ama yıllar önce tesadüfen seyrettiğim bir filimin sonunda şöyle bir yazı çıkmıştı:

''Sonuca ulaşmak için gösterilen çaba, sonucun kendisinden çok daha önemlidir''.

Bu söz o günden beri benim her konuda motivasyon kaynağım oldu, olmaya devam edecek.

@Hakan Yazman

Davulun sesi uzaktan hoş gelir Hakan

Çaba göstermekle enayi yerine konulmak arasındaki sınırı; kendi adıma, özelden anlatsam bu yazıyı anında silersin, o kadar diyorum :D

Bu arada ne iş 11:47 diyor mesaj saatine,gelmediniz mi Manisa'ya?

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
@Mustafa ÇAKAR

Bilen biliyor deyip geçiştireyim :) Neyse İzmir'de karşılaşınca ben başımdan geçen en saçma sapan olayı anlatırım. Böylece durum açıklığa kavuşur.

• Beğen
Bence bu sporun kısa sürede gelişmesi bütçesi avrupa kulüpleriyle boy ölçüşecek duruma gelmiş olan Fenerbahçe Spor Kulübünün Bisiklet Şubesi açmasıyla olur.Eurosportta TDF yi izlerken yorumcu Team Katusha'dan bahsediyodu ve takımın 15 milyon euro ile oluşturulduğunu söyledi.15 Milyon euro Fenerbahçe gibi futbolda her sene yaptığı yanlış transferlerle milyon euroları çöpe atan bi kulüp için hiç birşey.

Continental Takım olmasa bile 1-2 sene içinde Türkiyedeki 1 numaralı kulüp olur,Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turuna katılır ve medya işin içinde sadece Fenerbahçenin adı geçtiği için bu tura daha fazla yer verir ve ardından Fenerbahçe ne yapıyorsa onu taklit eden Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleride bisiklet şubesi açarlar ve Türkiyedeki en çok genç nüfusa sahip İstanbul'dan bir çok sporcu yetişir.Milli takım Konya-Kocaeli takımı olmaktan çıkar,rekabet oluştuğu için başarıda gelir.

Fenerium,GS Store ve Kartal Yuvası mağazalarında lisanslı bisiklet giyim ürünleri satılır.Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş marka değeri yüksek kurumlar olduğu için sponsor bulmakta zorluk çekmezler.

Kürek,masa tenisi gibi şubeleri olan kulüpler nasıl bisiklet şubesi açmazlar aklım almıyor.Bu ülkede Bisiklet Kültürü oluşmasını beklememize gerek yok çünkü bir ülkede bir sporun yapılabilmesi için illa herkesin o sporla içli dışlı olması gerekmez.Sahilde Kürekleriyle yarışan kaç kişi gördünüz yada etrafınızda 'uzun zamandır spor yapmıyorum gidiyimde küreklere asıliyim' diyen kaç kişi gördünüz.Türkiyede kürek kültürü falan yok ama bisiklet sporundan çok çok ileride.Lütfen bisiklet sporunun gelişememesini Türkiyede bisiklet kültürü olmamasına bağlamayalım.

• Beğen
@FREEKARTAL

Bazı açılardan katılıyorum ama kürek ve masa tenisi çok eski sporlar ülkemizde ama şubeleri var diye dünya çapında sporcu çıkaramıyorlar.Üstelik o branşları da artık devşirme cennetine dönüştürdüler. Bu biraz da federasyonun bu kulüpler ile ilişki kurabilmesine bağlı birde yönetimde yeralacak bir yöneticinin bu işe biraz gönül vermesi gerek. Örneğin FB başkan yardımcısı tenis meraklısı olduğu için önümüzdeki sene tenis şubesi faal hale geliyor. Büyük kulüpleri biri teşvik etmez ise onlar bu işe girmez Üstelik daha önemli branşlarını bile kendileri götüremiyor Ülker,Acıbadem, Avea Telekom gibi kuruluşlar ile iyi takım kuruyorlar. BU kulüplerin taraftarı olan ve kulüp üzerinde etkili zengin işadamlarının birinin bisiklet sporuna çok önemsemesi ve kulüpleri bu yöne teşvik etmesi gerek.

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
@Aybars Öge Sürücü

Aybars'cım biz izin vermezsek kimse bizi enayi yerine koyamaz veya kullanamaz, bunu yapanın kim olduğu önemli değil ama izin verirsek hayatta her alanda olabilir, basit bir örnek vereyim ben Federasyonun düzenlediği Uci hakemliği kurslarını bitirdim amacım yarış komiseri olmaktan ziyade kendimi geliştirmek bisiklet ve yarış organizasyon bilgimi arttırmaktı, yarış komiseri ve organizatörü olabilirdim ama emeğimin karşılığı ne kadar alabileceğimi araştırdım, sonuç itibariyle aktif sporcu olmayı, yönetmen yerine sahnede oyuncu olmayı tercih ettim, aktif devam etmeseydim elbette yarışların daha iyi düzenlenmesi için organizasyında çalışırdım ve bunu zevk ve hobi için yapardım (şu anda neredeyse bütün komiser ve hakemlerimizin yaptığı gibi) ama yarışmaktan daha çok zevk aldığım için aktif sporda devam ettim, sonuç itibariyle bu caimaya bir katkım oluyor mu, evet önemli olan bu, kimi parkurda çalışarak kimi klavye başında bir katkısı oluyorsa önemli olan bu.

Bu ülkenin şartları, hükümetlerin yaklaşımları belli. Biz de bazı konuları -kendi ideallerimiz için- daha farklı ele almalıyız. Bisiklet takımları nasıl kurulur, federasyon ödeneği nedir hiç bilmiyorum. Fakat eminim, kendi bisikleti olan ve bir takım üyesi olarak bu sporu yapmak isteyecek kişiler vardır. Takım ise ulaşım-konaklama, antreman, strateji, takım forması gibi konuları üstlenir ve karşılığında adını duyurur. Üstelik bu tür bir takımın üyeleri de daha kolay değiştirilebilir. Ferdi yarışanlardan seçilebilir veya başvuruları değerlendirebilir...

Ben çala-klavye yazıyorum, belki birilerinde bir kıvılcım çakar diye yoksa bilmediğim konuda çok da fazla yazmak istemem

Geri