Scudo Sports

Bisiklet Forması Tasarla

açılın ben doktorum.. pardon grafikerim :D dijital baskıda çalışan biri olarak ( yani kumaşa baskı yapıyoruz pek kumaşlarla haşır neşir olmasamda az bi bilgim var ) şunu söyleye bilirim.

fotoşok ta yada kağıt üzerinde bişeler karalayabilirsin orada düzelte bilirler.
ama basılacak kumaş teri dışarı atmayan cinsten ise boşuna zaman harcayıp yaptırma bence. çünkü bikere giyersin baktın çok terletiyo sonra giymessin. kenarda öyle kalır.

başka diyeceğim şey de. bu işten anlayan birinden yardım al. senin hiç bilgin yoksa kötü bi tasarım yapabilirsin. renk bilgisine sahip birini bul yada forumları araştır. renk uyumluluğu gösteren sitelere bak.
fotoşokta yok ama illustrator biliyor olsaydın orada "(link)" diye bi zımbırtı var. orada hangi rengi seçersen o renge uyumlu başka renkler gösteriyor sana.

bu tür işler birazın üzerinde bi bilgi birikimi ister.
tasarımda önemli. tasarladığın ve doğru renk kullandığın seni atletik karizmatik te gösterebilir.
yanlış tasarım ve renk kullanımda da seni hantal ve yapısız da gösterebilir.

hemen işe atılma. az bi araştırma yap bence.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı
Scudo
@chn krmz

Yav cihan abi bende grafikerim :D benim tek siyah renk yapmamım nedeni siyah renk göbeği az belli ediyor :D o logolarıda bu gün daha güzel tasarlıcam.Bende sporıum cycling diye var değişik bir kumaş üzerime yapışıyor benim istediğim örnek olarak en basidinden lc waikikide satılan t-shirtlerin kumaşı yazın hep o tarz giyiyorum.

@Çağatay Y.

hee tmm ozaman. merakla bekliyorum :D

Abi bi tane yaptım ama gülmekten bi hal olursun böyle grafiker olurmu diye :D nos logosunun içine ateş koydum ne alakaysa :)

Cihan Abi sen baskıcıymışsın sen aşağı yukarı ne kadara mal olacağını bilirsin.Aşağı yukarı böyle olucak aklıma geldiğinde logo koydum salcanoyu değiştiririm belki :D Kumaşta dediğim gibi basit bir kumaş rengi solmıyacak 2-3 kez yıkamada.Tişörtün koltuk altı ismi ne oluyorsa artık orayada logo koydum daha güzellerini koyabilirim.

(link)
(link)
(link)

bizim iş yeri firmalara toptan basıyor. yani gelsen desen ki 100 tane yada bilmem kaç bin tane basıcaz diye. sana 1 tşrt başı gelecek fiyat 6 yada 8 liradır. ama biz parça baskı yapıyoruz. yani dikilmeden önce ön arka geliyor biz basınca sen kendin diktiriyorsun.
yani maliyeti 10 lira falan bunun.
tabi sen 30 liradan yada 50 liradan daha ucuza yaptıramıcaksın o başka :D

bence öndeki logoları okadar büyük yapma. hatta öyle bile koyma. alışılmışın dışına çıkabilirsin. değişik bişey yap bence.

@chn krmz

Abi öndeki logoları neden koyduğumu sorarsan bisiklet forması gibi olsun dedim yani önünde yazı olmayan düz bi tişört hayal edemedim.Zaten 10 lira ön deneme olarak ilk önce bastırıcam zaten motorcuların kardeşleri görünce hepsi istiyecek :D Basınca kendin diktiriyorsun dedin ya onu ben pek anlamadım düz kumaşa basılacak sonra ön ile arkayı ben terzidemi birleştircem?

(link)
umarım faydalı olur.:)

• Beğen
Tepkiler: okimya
@Muhiddin K.

Hacım sen son tasarımı beğendinmi seninde fikrini almak isterim.

@Çağatay Y.

sen ö.m dan nasıl bısey ıstedıgını yaz beraber tasarlarız:)

@Mehmet Tavacı

Mehmet Tavacı kendine özel bir forma istemiyor, Kendi bisiklet formamızı demek bana çoğul gibi geldi. Arkadaş konuyu açtı unuttu sanırım bizi aydınlatırsa boşuna ellerimizi yormayız .

@Çağatay Y.

O arkadaşın zekasına bağlı tabii ki, bisiklet forması yerine don ve t-shirt giyecekse. Bisiklet forması öyle köşe başı spotçulardan alacağın bir şey değil. Özelliklerini taşıması ve giyenin üzerinde hoş ve dikkat çekici durması gerekir. Bu da bir bisiklet grubu için sanırım önemli olsa gerek. Atlet üzerine tasarlanan çalışmalara değil, ilk mesajımda yazdığım gibi forumda düzenlenen bir yarışma var, ortaya çok güzel çalışmalar çıktı. Bunların çizgilerini örnek almasını tavsiye ediyorum arkadaşın bu konuda amatör olduğunu düşünerek.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için :)

Kusura bakmayın internet ile ilgili bir kaç problem oldu o yüzden dönemedim. Üniversite topluluğuna tasarım yapacaz. Hazır şablonlar üzerinden giderek bir şeyler yaptım ama daha detaylı yapmak istiyorum. Bu yüzden vektörel çizim konusunda önerebileceğiniz bir ders veya konu var mı ?

@afidanci66

afidanci66,

Zeka değilde zevk ve istek konusu olabilirmi?Birisini baltalama isteği duyuyorsunuz sonradan kendini tufaya geliyorsunuz.Lütfen kendi düşüncelerinizi kendinize saklayın bunedir bisiklet forumumu laf forumumu?

Sen önce yazından bir önceki mtavacı nın yazısını oku. Genç üniversite forması tasarlama çabasında siz sanki telefon kılıfının arkasına yapıştıracağı sticker gibi muamele ediyorsunuz. İlk mesajımda grafik tasarımcı olduğumu ve ne şekilde yapılması gerektiğini yazdım. Sanki ben yanlış söylemişim gibi ters yazılar yazıyorsunuz. Neden; inanın bu konuda hiç bir fikriniz olmadığından. Sadece konu kirlettiniz yardımcı olmak yerine. Bisiklet forması öyle vesikalık verip al şu t-shirt'e bas demek değil. Ben bunu anlatmaya çalıştım. Bu bir sanat ister, emek ister, göz nuru ister. Öyle photoshopta al yapıştır olmaz. Çünkü o baskı olmak zorundadır üretim değil. Baskı kısa sürede atacak geriye hoşa giden emek olacaktır. Oysa tekstil emek isteyen kalıplarla basılıp, kalıba oturtulur ve kesilir. Daha sonrada dilikir. Ben izmirdeyim. Yakın olarak Ege üniversitesinden örnekle o tasarlanacak formayı en az 300 kişi alacak ve sırtına giyecektir. Delme takma bir formayı sadece tasarlayan giyer. O da emeği zayi olmasın diye. Umarım anlata bilmişimdir. Arkadaşın istediği formayı arka plana itmeyecek bir tasarım. Zevk insana özeldir. Ama güzel olanı herkes sever. Ayrıca biz insanların istekleri hiç bitmez. Benim kimseyi baltalamaya niyetim yok ama düşünmeden ve acemice yazıldığını düşünüyorum o kadar.
Burası bisiklet konusunda yardımlaşma ve paylaşma forumu, boş boş yazarsın ama sonra lafının altında ezilmek zor gelir. Boş laf yapmayalım, arkadaşın ilk sorunu, sorusu ne ise ona yardımcı olalım. Asıl amaç bu; öyle değil mi?

İncele bence;
https://www.bisikletforum.com/f58/bisiklet-forum-forma-tasarimlari-anketi-130861/index13.html

Mehmet Tavacı istersen forma üzerinde istediğin görsel ve logoları yükle grafiker arkadaşlar yardımcı olsun. Bence fikir edinmekten daha ileri gitmiş olur konu.

Geri