Arkadaşlar, çok güzel paylaşımlar, taktir ediyorum. Tüketim aslında bir devlet programı, siz tüketeceksiniz ki çarklar dönsün. Çarklar döndükçe dünya kaybediyor ama kimin umurunda?
Benim hayatıma biraz çeki düzen veren şey minimalizm oldu, tamamen istediğim seviyede olmasa bile, giderek daha minimalist olmaya başladım. Şunu fark ettim ki hayatımızdaki "şeyler" bizi hep daha mutsuz, daha endişeli, daha borçlu yapıyor. Senede 100 fotoğraf çektiğim dslr fotoğraf makinesi ve lenslerimden kurtuldum hepsini sattım çantaları dahil. Hiçbir şey kaybetmedim, fotoğrafçılıktan anlıyorsanız cep telefonu bile yeterli. Arkadaşlarımdan özenip geçen sene motosiklet aldım, onu da bugün sattım, tüm ekipmanı da satacağım. Motosiklete ihtiyacım yok. İhtiyacım olmadığı halde sırf sahip olacağım diye uğraşmak, beni yoruyor, aldım sattım sigortası vergisi benzini bakımı arızası, derken kafamı neden bunlarla meşgul ediyorum ki? Hem kısa mesafede bisikletten daha güzeli var mı? Bisikletlerime de para harcamayı bıraktım, olduğu gibi kullanıyorum, tourney ise tourney, tiagra ise tiagra kalacaklar.
Keşke bu kafaya 10 sene önce gelseydim, daha önceden başlasaydım. Gerçekten çok şeye sahip olmak kadar mutsuz edici bir şey yok, azaldıkça huzur geliyor. Ama düzen bunun tam tersini söylüyor. Kredi çek tüket, kredi kartına böl, borçları ödemek için daha fazla çalış...