Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Herkese iyi akşamlar,üniversite başladığı için pek giremiyorum foruma bugün başımdan garip bi olay geçti normalde kafeleri sevmem ama işte tanışma kaynaşma altında gittim arkadaşlarla çay ın3 lira olduğu ( :( ) kodaman mekandı çaya o kadar vermek içime oturdu neyse onu geçeyim bende dışarıdan tatlı almıştım tanıdık yerden ucuza . Çayın yanında yenilir diye garson beyden boş tabak ile bi kaç çatal istedim bi anda 2 arkadaş "Ama burası kafeeee,böyle yenmez,kovarlar bizi"" gibi laflara başlayınca sinir oldum çünkü şunu anladım insanlar lüks ü seviyor ,kendi fikirlerinden ziyade başkası ne düşünür e takılıyorlar orada anlatmaya çalıştım ama nafile üzüldüm . :( İşte tüketimi körükleyen diğer etken de bu " başkası benim hakkımda ne düşünür, benim statüm ne ,bu biraz eski gibi"" ve benzeri.

HTC Desire EYE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@mariokaldato
Benim siemens telefonum vardı. Minicikti (o zaman küçüklük modaydı, şimdi büyüklük), arada arkadaşlarımla değiş tokuş yapardım. Sırf nokia ile yılan oyunu oynamak için.
Bu arada Nokia Finlandiya'da nokia telefonlarının da yapıldığı şehrin adı. Mesela bizde Yozgat isimli telefon olması gibi bir şey.

Her neyse, o dönem telefon kullanmak pahalıydı, hatta sms de pahalıydı. Yani doğru düzgün konuşmadan ayda o zamanın parası 30 lira telefon faturası ödediğimi hatırlarım. 14-15 yıl öncesi. Dolayısıyla yeni bir alfabe geliştirmiştik. Mesela okul arkadaşları ile çaldırma sayısı bile vardı. Bir boş arama evet demek iki kere peşpeşe çaldırma hayır demek. Sevgililerle arada durup duruşuna zırt diye çaldırma şu an seni düşünüyorum demek falan. İlk gençlik çağındaki arkadaşlar pek bilmez o dönemleri.
Resmen gülücüğe odaklanan millettik ;)

@honeybadger ben de yıllardır kredi kartı kullanmıyorum. Her yeni iş değiştirdiğinde banka da değiştirirsin ve hesap açarken kredi kartını da beraberinde tanımlarlar. Sonra hemen kartı kaybettim yenisini de istemiyorum deyince mecburen kapatmak zorunda kalıyorlardı :)

Bu şekilde yaşamanın tek dezavantajı internet alışverişi yapamamaktır. Ama günümüzde bunun da çözümü 300-400 lira limitli ücretsiz kredi kartları kullanmak. Bu hafta yeni bir işe başladım ve bana 6000 lira limitli kredi kartı göndermişler. Benim etim ne butum ne kardeşim? Yine aynı prosedürü uygulayıp kapattıracağım :) internet alışverişleri için eşimin kartını kullanıyorum. Diğer herşey için nakit. Yoksa gün gelecek hayatı bir maaş içeride yaşamaya başlayacaksınız. Ve iş yerinizde bir sıkıntı yaşarsanız kuzu gibi sessizce zulme boyun eğmek zorunda kalacaksınız. Çünkü kredi kartınızın ekstresini ödeyecek paranız olmayacak. Yani kredi kartı limitiniz ile özgürlüğünüz ters orantılıdır. Kartların adı free dir, wing tir, bonus tur ama tek yaptığı şey sizin özgürlüğünüzü kısıtlamaktır. Belki dersiniz ki kartı düzgün kullan kardeşim, ben akıllı kullanıyorum hiçbirşey olmuyor. İnanın çok fazla çaba gösterseniz de bir gün karşınıza çıkan herhangi bir engel için kolaylık gibi göründüğünden o kartı kötü kullanıp başınızı derde sokmanız çok kolay olacaktır.

Demişsiniz ki kendimi kısıtlanmış hissediyorum. Ben de tam tersine kredi kartım varken kendimi kısıtlanmış hissediyorum, iptal edince de özgürlüğüme kavuşuyorum. Bence hayatınızı nakit yaşayın. Kendinize elinizde olmayan parayı kullanma lüksü tanımayın. İnternet için de 200-300 lira limitli kredi kartı kullanın. Nakit paranın pazarlık gücü ekonominize olumlu yansıyacaktır.

Bol nakitli günler :)

@serdarsezgin yanlışınız var. Ben bütün internet alışverişlerimi banka kartımla tek çekim olarak yapıyorum. Kredi kartı şart değil.

yavas-yasa.png

Konumuzla direk ilintili olduğu için, alıntıladım:
Yavaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin #SivilDüşün desteğiyle oluşturduğu Yavaş Yaşa kampanyası hayata geçti.
Derneğin sloganı “hayatı, zamanı, dünyayı tüketme”…
Kampanyayla ilgili ayrıntılı bilgilere ve görsellere (link) adresinden ulaşabilirsiniz.

Gerçekten de bazen boşa çabalıyoruz gibime geliyor. Biz de mi salsak ne yapsak? Bugün sabah mesela bisikletle trafikte ilerlerken kafamı bi an arkaya çevirdim ve o an polis arabasından yola çöp atıldığını gördüm. Polis böyle olduktan sonra yolda bira-soda şişesi kıran sıradan vatandaşa da kızamıyorum ben.

Bir de şu pahalı saat olayı var. Esasen bugün canımı sıkan şey bu konu oldu. Ben 2 yıl önce 35 liraya aldığım bir saati kullanmaktayım hala. Ama bugün kardeşim 230 liraya bir saat almış. Bi şey de diyemedim. 230 liranın çok katı fiyatlara da saatler var biliyorum. Ama 230 lira, ne bileyim ya, saat işte... Saati göstermesi yetmiyor mu?

Tamam tüketmeyelim biz, ama diğer insanlar son sürat tüketmeye devam ediyor. :(

@Ahmetgitar İnternet alışverişini sık yapan biriyim. Sebeblerinden biri internette daha uygun fiyatlar bulunması. Üstelik şehir esnafıyla yaptığım alışverişlerde yaşadığım sorunlarda cabası. Belki fazla harcama yaptırıyor ama hep uygun fiyata sahip oluyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@1dost
Benim önerim enpara vb hesap işletim aylık ücret gibi para kesmeyen kart çıkartıp alacağınız ürün kadar yükleyip kullanabilirsiniz. Çünkü gerçekten dediğiniz gibi adamakıllı esnaf bulmak zor oluyor.

Arkadaşlar nakite geçmeye çalışan biri olarak yaptığım bir yanlış oldu. Bir aç gündür telefonumun sarj sorunu var bu sorunu halletmektense zamanı geldi deyip telefon almaya karar verdim. Telefonlara bakıyorum 750tl den basladım bir baktım 1500TLlik telefonu almak üzereyim o anda da olsa dank etti telefonu bıraktım mağazadan çıktım. 20Tl lik bir sorun için neredeyse 1500Tl harcayacaktım. Kendime çok kızdım

@hauy Clone High çocuklar için yapılmış bir çizgi film değil. Çizgi filmdeki karakterler: Abraham Lincoln, Joan d'Arc, Mahatma Gandhi ve JFK. Oradaki sex yazısını kleopatra açık bir biçimde yazıyor zaten, gizli bir mesaj falan yok. Gayet açık.

@Ahmetgitar

Aga iste sanayii devrimi ve akabinden gelen tuketim kulturu ile ilintili...

1 Ekim kararları gereğince bir yenilik olarak bir süre plastik şişede su satın almayacağım. Semtimde musluk suyu zaten temiz.

Bir de bir süredir yerel üreticiden gıda almaya başladım.
Yumurta alıyorum 30'luk. Bittikçe paketini temiz bir şekilde satıcıya götürmeye karar verdim. Ciddi bir kağıt söz konusu bu karton ambalajda.
Torbayı ise bir süredir bırakmıştım.
Evdeki torbaları alışverişe çıkarken kullanıyorum.
Bir süre sonra da evdeki eski kumaşlardan alışveriş çantaları dikeceğim.
Güzel bir şey çıkarsa paylaşırım. Çıkar herhalde, ne bileyim. Sonuçta elma, domates taşıyacağım içerisinde.
Değil mi?

Geri