Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Gözlüğü Seçimi (Specialized Adaptalite ve Diğer Modeller)

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.498
Tepki
6.843
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
Merhaba. Bir süredir gözlük bakıyorum, bu tür havalarda kullanmak için.
İlk olarak gözlerim çok hassas. Herkesin 50-60 lira verip kullandığı "çakma" güneş gözlüklerini gözüme taktıktan 3-4dk sonra anlayabiliyorum. Kalitesiz cam, gerçekten rahatsız ediyor beni.
Durum böyle olunca da, ucuz bisiklet gözlüklerine bakamıyorum. Paramı çöpe atmak istemiyorum.

Araştırma yaparken, dikkatimi çeken Specialized markasının Adaptalite özellikli lensleri oldu. Bu lensler ışık durumuna göre renk değiştiriyorlarmış ve en iyi görüntüyü veriyorlarmış. En azından firmanın söylediği bu. Direk alıntı yapayım hatta onlardan.
http://www.aktifpedal.com/images/adaptalite8.jpg

İyi güzel de, bu gözlükleri kullanan arkadaşlar var mı? Memnunlar mı?
Hem bu konuda yardım istiyorum sizden, hem de bunun dışında olabilecek gözlük tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Scudo
Scott re-locker gözlüklerini 1,5 senedir kullanıyorum.Tavsiye ederim en azından bi denemenizi isterim.
 
Oakley photochromic lensleri de Adaptalite tarzı ışık miktarına göre lens koyuluğunu değiştiren özelliğe sahip. İki lens türüde yüksek netlikte görüş vaad ediyorlar.. Yurtdışı kullanıcı yorumlarında da pek memnun olmayan duymadım..
 
Ek olarak, merak ettiğim bir diğer nokta da bu lenslerin gece de kullanılıp kullanılamayacağı. Tamam güneşte oldukça koyulaşıyor, fakat karanlıkta da şeffaflaşıyor mu?
 
Oakley %70 oranında renk değişimi vaad ediyor ancak bu demek oluyorki tam şeffaf olmuyor ancak yine de akşama doğru güneş battıktan sonra da bir müddet kullanılabilirler bence..
 
@Şafak Atilla Akpınar

Gözlükleri satan biyer buldum, fiyatı da fena değil.
2 cam, kılıfı ve temizlik bezi ile geliyor.
Fakat bu gelen camlar, yukarıda bahsettiğim "ışığa göre geçirgenlik değiştirme" özelliğine sahip mi?
 
Forumdaki AktifPedal faciasından sonra Specialized gözlükleri almaktan vazgeçtim. Bu durumda tekrar gözlük tavsiyesine ihtiyacım var çünkü onlara karar vermiştim.
Scott'lara baktım, bu gün de Erdoğanlar bisiklete gidip bakacağım. Fakat bu gün sadece inceleme yaparım. Bu arada, tavsiye edeceğiniz modeller varsa onları da bekliyorum. "Adaptalite", "photochromic", "transitions" tarzı lensler olursa çok daha iyi olur :)
 
(link)
Bu linkte o tarz bir gözlük var. Bugün ebayda dolaşırken gördüm. 130 liraya falan maloluyor. Ama kalitesi nasıldır bilmiyorum.
 
Scott Re-Locker inceledim Erdoğanlarda. 70€'luk gözlüğe göre oldukça dandik geldi bana. Ne çerçeve kalitesi, ne cam kalitesi hoşuma gitti. Scott'un lazer kırmızısı camlı bir gözlüğü vardı, şimdi modelini hatırlamıyorum. Onu beğendim fakat 100€ gibi bir fiyat söyledikler. E camda transitions özellik yok. 100€ vermek istemedim açıkçası öyle bir gözlüğe de.

Specialized zaten elemiştim, fakat 100€ civarı alınabilecek en iyi gözlükler onlar gibi görünüyor.

Sonuç öyle olunca da bu gün, Decathlon'dan 37 liraya 4 camlı bisiklet gözlüğü aldım. Çerçevesi Re-Locker'dan daha kaliteli geldi bana, camlarda da UV koruması var.
Fakat arabada farkettim ki siyah cam yerine 2 tane pembe cam gelmiş. Geri gidince de başka siyah cam olmadığını söyledikler. Anladığım kadarıyla birileri yağmalamış orayı. Durum böyle olunca da iade etmek zorunda kaldım istemeyerek de olsa. İstanbul'a dönünce aynı gözlüğü oradaki Decathlon'dan almayı planlıyorum.
 
decatlonda beyaz saplı(link) modelini incelemistim. hosuma gitti muhtemelen bende ondan almayı planlıyorum.
 
@coskunk

Marka model aklımda değildi. Benim de yukarıda bahsettiğim gözlük buydu.
İstanbul'a dönüşte almayı planlıyorum.
Fiyatı da 38-39 lira arası bişeydi.
 
Geri