Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet hangi kasları geliştirir?

@ömer faruk karadağ

Eğer bisikleti profesyonel olarak kullanmayacaksanız, yarışa girmeyecekseniz elbette olur. Bisikletin Kick Boks için ihtiyacınız olan sert tekme gücüne çok yardımı olacaktır. Ayrıca, uzun süre tekme kullanıldığında oluşabilecek kas yorgunluğunun önüne geçecek ve size patlayıcı bir güç sağlayacaktır. Bisiklet ciğerlerinizi açacak, uzun süren müsabaklarınızda yorgunluğunuzu en asgariye indirecektir. Tabii ki müsabakalar sırasında yaşanan, heyecan, korku ve stres en aza indirilmelidir. Çünkü bu duygular bir sporcuyu çok çabuk yorar.

Scudo
Merhaba,Ben de yuzme ve bisiklet sporunu birlikte yurutuyorum. Yani bazi gunler yuzuyorum (1 km) bazi gunler de bisiklete biniyorum (25-35 km). Yuzerken bir problem yasamiyorum. Serbest stilde yuzerken, ayak cirpma hareketini cok daha rahat yapabiliyorum; ayrica kondisyon gelisiminden hem yuzmede hem de bisiklette istifade ettigimi hissediyorum. Serbest yuzmede ileri dogru uzanirken kullanilan omuz ve kol kaslari bisiklette fazla kullanilmiyor o nedenle sertlesme soz konusu olmamasi gerek diye dusunuyorum.

@sebo

Konu ile ilgili ve bilgili arkadaşlara bir sorum olucak?
Az önce bisiklet sürerken bacağıma inanılmaz bir ağrı girdi ve kendimi dosdoğru eve attım:(. Yeri tam olarak sol dizimin hemen altındaki kas grubunda bir kasılma var(bu kasılma daha cok pedala basınca oluyor) ama diz ekleminin arkasına yakın bir yerde:eek:. Sanırım sabah arazide kendimi çok zorladım:). Bol inişli ve çukurlu taşlı yerlerden inerken kaslarımı çok gerdim çünkü amacım hızlı inmekti ve düşünüyorumda galiba sabahki aksiyonun etkisini şimdi vucüt hissettirmeye başladı :( İnanılmaz ağrıyor gerçekten..!. "Sol pedala her basışımda iğne batırıyorlar gibi ağrıyor.."
Sorum şu: Bunun kas gelişimi ile ilgisi nedir?/Var mı? Ya da kasımdaki zedelenmeyi geçirecek bir yöntem(gıda / masaj gibi vs..) var mı?

@ömer faruk karadağ

Her iki sporu bir arada götürmek oldukça zor. Bisiklet için günde 50-100 km'lik sürüşler gerekebilir. Kick Box için de patlayıcı güç antremanları yapmanız gerekecektir, ayrıca koşu ve jimnastik hareketlerde yapmanız gerekecektir. Böyle bir çalışmaya bünyeniz dayanırsa niye olmasın.

Patlayıcı güç için ağırlık antremanı;
Bench Press yaparken, normalde 10-12 tekrar yapabileceğimiz bir kiloyu alarak- bunu çok süratli bir şekilde presleyerek 6-8 tekrar çalışmaktır.
Ağırlığı neredeyse yukarı fırlatırcasına preslemek ama kontrollü indirmek, sinir sistemini kasları hızlı kasılmaya alıştıracaktır.
Hızlı kasılan kaslarda çok büyük gelişme potansiyeli vardır.
Aynı zamanda, patlamalı tekrarlar beyaz kas hücrlerini büyümeye zorlar, bunlarda büyük hacim potansiyeli taşır.

bisiklet kullanmak refleksleri yavaşlatıyor deniyor ne diyosunuz sizce de doğrumudur...

@Tugkan emir

Refleksler 20-22 yaşlarından sonra yavaşlıyormuş. Bu yüzden Güney Kore'de "Gamer"lar, 22sinde emekli ediliyolardı. Daha önce televizyonda izlemiştim. Dev ekranlarda millet iki kişinin "strateji oyunu" kapışmasını "soluk soluğa" izliyordu. Yenene para ödülü veriyorlardı vs. Guardian'ın bir haberinde/makalesinde de aynı konudan bahsedilmiş buyrun: "There was some prize money, but the average retirement age was about 22"
(link)

Demek istediğim, refleksler zaten bir yaştan sonra yavaşlıyor, bunu farketmişler ama bunun için bisikleti suçlamak bana anlamsız geldi. Sonuçta sürerken bazı durumlarda hızlı tepki vermeniz gerekiyor.
Yine de bilimsel nitelikli bir veri bulan varsa paylaşsın. Şimdi ben de merak ettim hiç bir etkisi var mı diye.

Lance armstrong un bi fotoğrafı belki hangi kas gruplarının etkilendiğini görmemize yardımcı olur.
http://img33.imageshack.us/img33/3603/lancearmstrongbike.jpg

Şaka bir yana, psikolojik sorunlarınızdan gerçekten de uzaklaştırıyor? Çok mu kızdınız? Hayatın anlamsız olduğunu mu düşündünüz? Sevgiliniz sizi terk mi etti? Atlayın MTB'nize kaldırım - arazi - iniş - çıkış dinlemeyin. Hatta düşün, kalkın, tekrar düşün, yine kalkın. Hayatın iniş çıkışlarını hatırlatacaktır size, ki bir süre sonra bisikletle bütünleşmekten zevk alacaksınız.

Benim kullanma sebebimin ilki bacak kaslarımı geliştirmesi (ki sadece bir haftadır kullanmama rağmen ciddi gelişme var) ikincisiyse yaşamım gereği oluşan stresli durumlar. İki kaldırımdan atladığım zaman unutuveriyorum herşeyi :D

Bisiklet sürerek vucudumdaki kas bölgelerinde gözl ile görülür bir şekilde degişiklik oldu bu degişiklik bu spor u devam ettirmemde de büyük bir rolü var açıkcası :)

yeniden okumakta fayda var

@Süleyman Uzunköprü

hocam ne bilgidir bu ya :D maşallah bu forum çok kalite üyelerden oluşuyor :)

Kas gelişiminin yanında bisiklet in bana hiperaktif lik kattığı kesin :)

Geri