Scudo Sports

bisiklet harici spor yapanlar bilmemiz gerekenler var.

@pitgabba

Şimdi koşu bnadında koşmak zararlı ama esas sorun koşu tekniğinde, asfaltda koşmakda zararlı aslında en uygunu düzgün bir ayakkbı ile (tabanı esneyen ve darbe emen) ve tartan zemin bir pisttde koşmak.

Ben uzun yıllar uzun mesafe koşdum, şimdi imkanım olmadığı için koşu bandı kullanıyorum malesef hani tartan zemin pist çevemde yok, üzerinde defalarca koşdum, 10 kmde gibi uzun mesafede yaptım. 2 yıldır düzenli olarak kullanıyorum diz ağrısı yok bende.

Şimdi koşu bandında dönen banta pat pat diye ayağımızu vurursak ve daha önce koşu tecrübemiz yok ise evet darbeyi doğrudan karşıdan aldığımız için dizler için tehlikeli oluyor, esas sorun koşarken çok ses çıkarıyorsanız yani adımınızı attığınıda çok ses geliyorsa bir sorun var demek, ben eğim vererek koşuyorum bundan dolayı ilk başda ayak ucum deyiyor ve adımın değince yere süspansiyon etkiside yapıyor bundan dolayı. Parmak uçlarımda koşuyorum topuk asla yere değmiyor, değdiği vakitde zaten ilk adımda darbeyi ayağın ucu aşşağı esneyerek emiyor.

Uygun ayakkabı ve tartan özellikli bir koşu bandı kullanmak gerek.

Scudo
Yazılanlar genel olarak doğru.Hatta koşmak isteyenlerin toprak veya tartan zeminde koşmaları önerilir.Teknoloji artık gelişmiş durumda.Baskıyı emen iyi teknoloji ayakkabılar,koşu bantları vs. bulunmaktadır bunlardan kesinlikle yararlanılabilir.Bahsedilmemiş ama en önemlisi bunun bir tartı olduğunu biliyor olmamız.Cardiovasküler çalışmaların önceliği her zaman kalbi güçlendirmektir.Diz ekleminde biraz kıkırdak kaybetmiş birinin öldüğünü duydunuz mu ? ama kalpten ölen çok insan biliyoıruz.

Sevgiler...

@galipulusoy

İyi aklıma getirdin . onun için dandik bir siteden köpek kovucu aldık hayvanın burnuna tuttuk kaçsın diye yaladı cihazı yahuu :D

Ben denk geldikce spor belgesellerine bakarim. bazilarinda yaslanmis altmis yetmis yasina gelmis zamaninda madalyalar almis onemli yerlere gelmis pro sporcularla roportaj yaparlar. Ben hicbirinin baston yada ayakta durmak icin kullandigi bir alet gormedim. Hepsi zimba gibiydi. istisnalar haric. Bence ve bildigim kadari sporu devamli yapmak onemli.Arada sirada yogun aktiviteye katilmak vucudu zorlamak durup durup birden hali sahaya hadi maca gidelim demek. Iste bunlar vucuda zararli seyler ve bazi arkadaslarinda bahsettigi vucudunu tanimak sinirini bilmek onemli olan.

• Beğen
Tepkiler: basri
"Yüksek düzey aerobik egzersizlerinin zararları" diye bir baslik atip sonra da onun altina "Fena halde sıkıcı olması" yazabilen bilimselligi ciddi supheli bir yazi bu

Bahsedilen diger zararlardan yazi icinde hic bahsedilmemis fakat sonunda listelenmis.
• Çok fazla karbonhidrat gerektirmesi - cok fazla bilimsel bir olcu mu?Bu bir zarar mi?
• Bunun sonucu olarak insülin dengesini bozması - Yanlis bir bilgi
• Verimli yağ yakımı metabolizmasına zarar vermesi - Ne dedigi belirsiz..
Bu yazıya bugün bende denk geldim. Forumda bununla ilgili konu var mı

(link)

5. Paragraf

(link)

"Aerobik egzersizlerin en büyük dezavantajı ise bir bireyin vücut kütlesini ve gücünü azaltma eğiliminde olmalarıdır."

Bu yazıya bugün bende denk geldim. Forumda bununla ilgili konu var mı

(link)

5. Paragraf

(link)

"Aerobik egzersizlerin en büyük dezavantajı ise bir bireyin vücut kütlesini ve gücünü azaltma eğiliminde olmalarıdır."
Birkaç yıl önce benzer bir sonuç okumuştum. Bisiklet sporunda tanım olarak patlayıcı olan anaerobik deparlar ve patlayıcı olmayan aerobik egzersizler tanıma dahildir. 30 dakikadan fazla aerobik antremanlar, dayanıklılık antremanına girer. Sporun tipine bağlı değildir, eğer ani bir şekilde enerji yakmazsanız kaslarınızdaki myoglobin her zaman kanınızdaki hemoglobinden oksijen çeker, aerobik egzersizle hiç kreatininize ihtiyacınız kalmaz, görece hiç anaerobik egzersiz yapmamış gibi olursunuz. Eğer bu tipte antreman yapacaksanız, araya patlayıcı tipte egzersizler serpiştirmeniz gerekir. Yoksa anaerobik kas liflerinizi kaybedersiniz, doğal olarak aerobik zayıf-yavaş kaslarınız kalır, sonuçta uzun zaman aerobik egzersiz yapabilir hale gelirsiniz, sağlıklı kas daha az oksijen tüketir. Anaerobik kas lifleri de çok çeşitlidir, koşucular özellikle anaerobik liflerinin en aerobik olan cinsini egzersizle vücutlarında geliştirmeye çalışır.
Kas kütlesinin fazla olması çok iyi birşey de değildir ayrıca. Kas kütlesi erken gelişen sporcu hareket alanı kaybeder, rekortmen aerobik sporcuların özelliği hareket eklem açıklığının yüksek olmasıdır, omuz ve bacakları fazla döner, bunun için uzunlamasına fazladan kas lifi gerekir.
Aynı sebepten kadınlar erkeklerden daha fazla ultramaraton koşabilir ve myostatin geni kapatılmış yapay olarak aşırı kaslı kobay fareleri, daha kısa süre kuyruktan asılı suda yüzer bir şekilde asılı kalabilir ümitsizlik testinde.
Özetle, egzersiz kullanılacak hareketi eksik değil, tam yansıtmalıdır ve tüm kaslar çalışmalıdır.

Birkaç yıl önce benzer bir sonuç okumuştum. Bisiklet sporunda tanım olarak patlayıcı olan anaerobik deparlar ve patlayıcı olmayan aerobik egzersizler tanıma dahildir. 30 dakikadan fazla aerobik antremanlar, dayanıklılık antremanına girer. Sporun tipine bağlı değildir, eğer ani bir şekilde enerji yakmazsanız kaslarınızdaki myoglobin her zaman kanınızdaki hemoglobinden oksijen çeker, aerobik egzersizle hiç kreatininize ihtiyacınız kalmaz, görece hiç anaerobik egzersiz yapmamış gibi olursunuz. Eğer bu tipte antreman yapacaksanız, araya patlayıcı tipte egzersizler serpiştirmeniz gerekir. Yoksa anaerobik kas liflerinizi kaybedersiniz, doğal olarak aerobik zayıf-yavaş kaslarınız kalır, sonuçta uzun zaman aerobik egzersiz yapabilir hale gelirsiniz, sağlıklı kas daha az oksijen tüketir. Anaerobik kas lifleri de çok çeşitlidir, koşucular özellikle anaerobik liflerinin en aerobik olan cinsini egzersizle vücutlarında geliştirmeye çalışır.
Kas kütlesinin fazla olması çok iyi birşey de değildir ayrıca. Kas kütlesi erken gelişen sporcu hareket alanı kaybeder, rekortmen aerobik sporcuların özelliği hareket eklem açıklığının yüksek olmasıdır, omuz ve bacakları fazla döner, bunun için uzunlamasına fazladan kas lifi gerekir.
Aynı sebepten kadınlar erkeklerden daha fazla ultramaraton koşabilir ve myostatin geni kapatılmış yapay olarak aşırı kaslı kobay fareleri, daha kısa süre kuyruktan asılı suda yüzer bir şekilde asılı kalabilir ümitsizlik testinde.
Özetle, egzersiz kullanılacak hareketi eksik değil, tam yansıtmalıdır ve tüm kaslar çalışmalıdır.
Kafam karıştı :D uzun sürüşlerde ara sıra sprınt mi atayım veya ara sıra tırmanış antrenmanları mi yapayım

Kafam karıştı :D uzun sürüşlerde ara sıra sprınt mi atayım veya ara sıra tırmanış antrenmanları mi yapayım
Kimi günler ağırlık çalışın. O konuda antrenör dostlarımız daha çok yardım edebilirler hangi egzersizler daha faydalı olduğunu bize söylemekte. Mantık, aralarla aerobik egzersizi bırakıp, patlayıcı egzersiz yapmak.

Kimi günler ağırlık çalışın. O konuda antrenör dostlarımız daha çok yardım edebilirler hangi egzersizler daha faydalı olduğunu bize söylemekte. Mantık, aralarla aerobik egzersizi bırakıp, patlayıcı egzersiz yapmak.
Ben genelde egzersiz amacıyla değilde gezmek amacıyla sürüyorum kış günleri hariç. O yuzden merak ettim birazda

Gönlüm performans odaklı sürüşte ama göbeğim buna izin vermiyor. Bisiklet harici koşmayı çok seviyorum, belki koşmayı daha çok seviyor olabilirim.

Geri