Evet 3000metre yarışları diğer mesafelere nazaran daha az yapılmakta, engellilerinki de 110metredir, doğru.
Onları katmamıştım, ek bilgi için teşekkürler.
1mil yarışları olimpik sınıfta yer almıyorlar evet, Amerika'ya özgü bir yarış sanırım.
Merhaba Arkadaşlar; Mesleği spor olan biri olarak konuya farklı açıdan bakmak istiyorum. Bizim sorunumuz spor yapanların (onlar zaten bir şekilde spor yapıyorlar) başka hangi sporları yaptığı değil, spor yapmayanların bir şekilde spora başlatılmasıdır. Ülkemizde yapılan araştırmalar spor yapma yüzdesinin iyimser rakamlarla % 2.5-3 olduğunu ortaya koyuyor. Hangi konumda iseniz; konumunuz itibarı ile çevrenizi spora başlamaya ve sürdürmeye teşvik etmek en önemlisi. Sadece bisiklet değil hangi sporu yapıyorsanız yanınıza birinide katabiliyotsanız o zaman işler değişmeye başlayacak.
Sevgi ve selamlar. sağlıklı ve bol sporlu günler dileği ile hoşça kalın.
Mustafa YENİÇERİ
yazdıklarınız tamamıyle dogru ama insanın kendi içinde bazı seyler olması lazım türtüklemeyle olacak seyler degil bizim insanımız sabahdan aksama kadar kahvede otutur yinede spor yapmaz yapanada karısırlar.hatta söyle derler içlerinden ve samimi ise açıkdan surda iki saat bir iş yap desek yapmazsın ama iki üç saat bisiklete binersin.spor yapmak insanın içinde olması lazım.
sana katılıyorum nuri abi millet spor yapmaz yapanada laf atarlar sanki kötü bir alışkanlıkmış gibi kendileri oturmaya alışmış ne yapsınlar. kimseyi iteklemekle spor yaptıramazsın spor bazı şeyleri bırakıp feda etmektir vakit ayarmaktır bir şeye körü körüne bağlanmak gibi içten gelmesi lazım
Spora tedavi amacıyla (hiperaktivite teşhisi sonrası annemin benimle bas edemeyişi sonrasında ) 7 yasında basketbol ile basladım sonra akabinde futbol,yüzme,voleybol,boks,kickbox,atletizm ile devam etti (asıl branşım hala basketbol).2007 de ilk de Besyo (Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu) ile tanışınca okulda farklı spor branşlarını öğrenme imkanı buldum hentbol,tenis,judo,cinastik,eskrim vs ama şuana kadar basketboldan sonra en çok zevk alarak yaptığım ve tabiri caizse hakkımdan gelen eve geldiğimde ayaklarımı uzatıp sızıp kaldığım tek spor bisiklet oldu yaklaşık 2 yıldır bisiklete biniyorum.Ve sayfada farklı spor branşlarınıda hayatına sığdıran arkadaşların, abilerin, ablaların olup olmadığını merak ettim.En azından tanışıp sporun diğer dalları hakkında bilgi paylaşımı sağlamiş oluruz.İlk defa konu açıyorum hatam varsa affola saygılar.