Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet hırsızlarına karşı önlem

Scudo
Göbek millerini söküp alsak daha kolay olur bence :)
 
Ne kadar caydırıcılık o kadar iyi!
Usenmedikten sonra pek cok sey denenebilir.
Evin kapisini penceresini söküp giren, duvari delip kuyumcu kasasını soyan vs. binlerce örnek varken bisikleti korumak kolay iş degil. 20 kilit takarsin adam gıcıgına yine calar. Sadece seleyi, sadece tekeri, kaliteli krankı söküp götüren hırsızlar bile duyuluyor. Parca calan hırsız en azından bisiklet sever ve kendisi icin caliyordur ama umarim tekeri patlar o sele borusu bir yerine kacar diye dua etmiyor degiliz tabi :)

Eger calinmaya musait bir durumda saklanıyor veya ozenilmiyorsa bisiklet her an calinabiliyor.
Hele kalitelibir bisiklet ise hırsızlar neyin kac para edecegini bizden iyi biliyor anında göz koyup bir sekilde götürüyor...

Elimizden geleni yapalim biz kendimize ve imkanlarimiza gore.
Önce tedbir sonra tevekkul...
 
tekeri söküp yanımızda mı taşıyacağız?

Eve koyacaksınız tekeri :) Markete, AVM'ye vs. girerken bunu yapmak zor tabii ama misal bisikletle eve geldiniz, bisikleti kilitlediniz, tekeri söküp yanınızda eve götüreceksiniz. Hatta tekerle birlikte seleyi de söküp götürmek daha iyi fikir.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Gönüllü olarak oluşturduğumuz Antalya Bisiklet Hırsızlığı Yardım ve Destek grubu yönetim ekibi olarak şunları iletmek isterim..
Bisiklet Hırsızlığına Karşı Neler Yapılmalı?

Bisiklet hırsızlığı dünyanın gündeminde olduğu gibi Türkiye gündeminde de oldukça popüler bir tehlike olarak yer alır. Satın aldığımız bisiklet ile gönül bağı kurmamız, yol arkadaşlığı yapmamız önemli bir değerken bisiklet kullanıcıların en büyük korkulu rüyası; bisikletlerin çalınması olmuştur. Bisikletlerin çalınması ve hırsızlık seviyesinin düşmemesinin sebepleri olarak;

*Bisikletlerin herkese açık ortamlarda kilitlenmemesi

*Bisikletlerin kilitlendiğinde ise güvenli ve dayanıklı bir kilit kullanılmaması gösterilebilir.

Kendi alacağımız güvenlik önlemlerine özen göstermeliyiz. Bu güvenlik önlemleri;

*Bisikletimizi mümkün olduğunca görebileceğimiz bir alana kilitlemek

*Dayanıklı bisiklet kilitlerine sahip olmak

*Kapalı mekanlar dahi olsa bisikleti kilitlemekten vazgeçmemek

*Bisiklet üzerinde kilitledikten sonra üzerinde ekipman bırakmamak

*Güvenlik kameralarına yakın alanlara bisikleti kilitlemek

BISIKLET ÇALINMASI SONRASI NELER YAPILMALI?

Her türlü önlemleri aldıktan sonra bisikletiniz çalındıysa sonrasında yapılacaklara hâkim olmanızda fayda var. Bir bisiklet hırsızı bisikletinizi çalmasının ilk amacı bunu herhangi bir sosyal platformda ya da şehirde kurulan bit pazarlarında satarak haksız kazanç elde etmesi olacaktır.

*Bisikletinizin seri numarası

*Bisikletinizin faturası

*Bisikletinizin marka ve modeli bunlar öncelikli olarak bilmeniz gereken bilgilerdir.

Bisikletinize özel olarak yapıştırdığınız sticker, malzemeler ve ekipman görselleri de bisikletinizin bulunmasında ayırt edici ve dikkat çekici hususlar olacaktır.

Çalıntı sonrası yapılacaklar;

1. Öncelikli olarak yukarıda belirttiğimiz bilgiler ile karakola gitmek ve gerekli prosedürlerle şikâyette bulunmak

2. Kamera kaydı, tutanak işlemleri işleminizi somutlaştıracaktır

3. Bisiklet markasını Sahibinden.com, Letgo, Facebook arama sonuçları, Facebook gruplarından, Twitter’dan vb. yerlerden aratarak bulmaya çalışmak

4. Çeşitli sosyal medya platformlarda bisikletinizin çalıntı olduğunu bisikletinizin görseli ve bilgileri ile paylaşmak olacak
Aşağıda ekte yer alan sözleşmeyi 2.El Bisiklet satın alırken kullanabilirsiniz. Bu şekilde yazılı bir sözleşme elde etmiş ve çalıntı durumlarında bildirirken ilgili resmi yerlere sunarken sizler içinde kolaylıklar sağlayacaktır.
Sözleşme içeriğine dair;
•İlgili sözleşmeyi dijital ortamda ekleme ve çıkarma ile düzenleyebilirsiniz.
•Her sayfanın altına imza ve son sayfada ilgili yerlere imza atılması gerekmektedir.
•Sözleşme düzenlenirken karşılıklı kimlik tespiti de yapmanız önerilir.

Yazar: Secda Gökbulut
 
Bisiklete özel askı aparatını APARTMANA monte edelim. Çocukların ulaşamayacağı yüksekliğe koyup, sonra da basalım üzerine ELEKTRİĞİ. :komik:
Öldürücü olmayan voltajda 🤪 .
 
Pasif koruma önlemlerini aşan azimli hırsızları "can evinden" vuracak projem ile karşınızdayım.

Öncelikle selemizi ortası delikli şu sele ile değiştiriyoruz:

images.jpeg

Ardından özel yapım sele borumuzun içine mini elektrikli pistonumuzu monte ediyoruz.

images (1).jpeg

Pistonun ucuna dilediğimiz ataşmanı takabiliriz, bu kısmı hayal gücüne bırakıyorum.

Elektronik kumanda ile bisikleti alarm konumuna geçirdiğimizde, bisiklet çalma girişimini ve sele borusundaki ağırlığı algılayıp pistonu ileri doğru hareketlendiriyor.

images (2).jpeg
 
Yani Türkiye'de ne kadar sağlıklı işler bu sistem bilmiyorum ama, Almanya'da bisikletlere sigorta yapılabiliyor. Kesinlikle ucuz değil ama bisikletine iyi yatırım yapmış birinin de kıyıp kafasını rahat tutabileceği bir miktar. Belirli güvenlik seviyesinin üstünde bir kilitle kitlemişseniz ve polis raporu da alırsanız, sigorta şirketi çalınan bisikletin veya parçaların bile ücretini ödüyor.
 
Küçük bir hatırlatma yapayım. Bisikletinizin detaylı fotoğraf ve videosunu çekin bisiklette belirgin olan çizik yamukluk gibi detay yerleri güzelce çekin ilerde çalınma gibi olumsuz bir durumla karşılaşırsanız detaylı fotoğraflarını ve videolarını paylaşırsınız elinizde güzel bir belge olur bisiklet şasi numarasını da bir yere yazın 👍 🙋‍♂️🚲🚲🚲🚲🚲
 
bisikletin şasi numarası nerede yazıyor???
 
bisikletin şasi numarası nerede yazıyor???

T38.jpg


Benim bisikletimde gövdenin/aynakolun altında (1 numaralı bölgede) bulunuyor. Siz de bu 5 noktayı kontrol edebilirsiniz.
 
Arkadaşlar merhaba,

Son günlerde bisiklet hırsızlığı haberlerinin artışa geçtiğini görüyoruz. Ülkemizde adı konulmamış bir ekonomik kriz var ve böyle dönemlerde hırsızlık olayları zirveye çıkar; biz bisikletliler de bu artıştan payımıza düşeni alıyoruz elbette.

Bisikletimiz için en güvenli mekan evimizin içi. Ancak çoğu arkadaşımız, farklı sebeplerden dolayı bisikletlerini evlerinde muhafaza edemiyorlar. Bu yüzden bisikletler apartmanların koridorlarındaki korkuluklara kilitleniyor veya bodrum/kömürlük/otopark gibi yerlere konuluyor. Yaşadığımız tecrübelerle sabittir ki, bu mekanlar bisiklet hırsızlarının çok kolay ulaşabildikleri ve tereyağından kıl çeker gibi bisikletlerimizi kolaylıkla çalabildikleri, alabildiğine güvensiz yerler.

Bu noktada, geçmişte yine bu forumda yaptığım bir öneriyi, daha belirgin ve görünür olması açısından, ayrı bir başlık açarak yinelemek istiyorum:

Bisikletinizi bahsi geçen mekanlara koymak durumundaysanız, ön tekerinizi sökerek yanınızda götürün.

Günümüzde hemen her bisiklet, teker montajı için kolaylıkla sökülüp takılabilen QR veya benzer sistemleri kullanıyor. QR mandalını gevşeterek ön tekeri sökmek en fazla 30 saniyenizi alacak bir iş. Lütfen bunu yapmaya üşenmeyin. Neden mi?

  • Ön tekeri olmayan bir bisiklet, hırsızlar için cazibesi daha düşük bir hedeftir.
  • Birçok bisiklet hırsızı, bisikleti çaldıktan sonra olay yerinden o bisiklete binerek uzaklaşıyor. Siz ön tekeri söktüğünüzde, hırsızın bu imkanını elinden almış olacaksınız.
  • Elinde ön tekeri sökülmüş bir bisikletle gezen hırsız, apartmanda, sitede, sokakta, yolda çok daha fazla dikkat çekecektir. Siz önceden komşularınıza, site güvenliğine, samimi olduğunuz mahalle esnafına "Bu civarda elinde ön tekeri olmayan bir bisikletle gezen birini görürseniz bilin ki benim bisikletimi çalmıştır; lütfen müdahale edin" diye tembihlerseniz, bakarsınız hayırsever biri "Hayırdır hemşerim o elindeki ne?" diyerek hırsızı durdurabilir.
Ön tekeri söküp yanınızda götürmekten başka dikkat etmeniz gereken hususlar da var: Kaliteli bir U-Kilit kullanmak, kilidi kadro ve arka tekerleği koruyacak şekilde takmak, mümkünse bisiklete alarm benzeri bir sistem monte etmek bunlardan bazıları. Tabii ki en güvenli yöntem, bisikleti evinizde tutmak; bunu bir duvar askı aparatı kullanarak, evde asgari yer işgal ederek yapabilirsiniz.

Bisikleti çalınan tüm forum üyelerine tekrar geçmiş olsun diyorum; umarım bisikletler en kısa zamanda sahiplerine geri döner ve yeni yeni hırsızlık haberlerini okumak zorunda kalmayız.
Gün geçtikçe hırsızlarda kendini update ediyor. Genelde iyi bisikletlere yönelip seti ve kadroyu ayrı satabiliyorlar. Özelliklede dünya para döküp aldıysak bir şekilde balkona falan almaya çalışalım. Apartmanda duran bisiklet yeni sahibini bekleyen bisiklet
 
bisikletin şasi numarası nerede yazıyor???
Bisiklet Carraro Demektir, 2020 Model Bisikletler ve Fiyatları

Merhaba ayna kolun altında kadroya işlenmiş şekilde yazıyor. Görselden daha rahat anlarsınız. Alttaki okun gösterdiği yerde yazıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
 
lastikleri indirin kilitleyin sökülebilir aksessuar bırakmayan kalabalık yerlere bırakın ki hırsızlar çalmaya çekinsin evdede yanınıza alın ve mümkünse hiç ayrılmayın
 
T38.jpg


Benim bisikletimde gövdenin/aynakolun altında (1 numaralı bölgede) bulunuyor. Siz de bu 5 noktayı kontrol edebilirsiniz.
merhaba bisikleti boyatmayı düşünüyorum ama bu numaralarda silincek bunun başka yöntemi varmıdır
 
@Mehmet Altuğ çok doğru tespitler ve güncel bir konu . Burada alarm kısmına da ben bir ek yapmak isterim ; kendi tecrübemi paylaşmak gerekirse , Antusi A6 almıştım 1 yıl kadar önce Aliexpress 'ten , başka alarmları v.s. bilmiyorum ancak bu epey yüksek desibelli ve hassasiyeti fena olmayan bir alarm(dı) , zira kumandasını kaybedince alarmı artık kullanamıyorum. Ben linkini de bırakayım belki ilgilenen arkadaşlar olabilir .

(link)
 
Gönüllü olarak oluşturduğumuz Antalya Bisiklet Hırsızlığı Yardım ve Destek grubu yönetim ekibi olarak şunları iletmek isterim..
Bisiklet Hırsızlığına Karşı Neler Yapılmalı?

Bisiklet hırsızlığı dünyanın gündeminde olduğu gibi Türkiye gündeminde de oldukça popüler bir tehlike olarak yer alır. Satın aldığımız bisiklet ile gönül bağı kurmamız, yol arkadaşlığı yapmamız önemli bir değerken bisiklet kullanıcıların en büyük korkulu rüyası; bisikletlerin çalınması olmuştur. Bisikletlerin çalınması ve hırsızlık seviyesinin düşmemesinin sebepleri olarak;

*Bisikletlerin herkese açık ortamlarda kilitlenmemesi

*Bisikletlerin kilitlendiğinde ise güvenli ve dayanıklı bir kilit kullanılmaması gösterilebilir.

Kendi alacağımız güvenlik önlemlerine özen göstermeliyiz. Bu güvenlik önlemleri;

*Bisikletimizi mümkün olduğunca görebileceğimiz bir alana kilitlemek

*Dayanıklı bisiklet kilitlerine sahip olmak

*Kapalı mekanlar dahi olsa bisikleti kilitlemekten vazgeçmemek

*Bisiklet üzerinde kilitledikten sonra üzerinde ekipman bırakmamak

*Güvenlik kameralarına yakın alanlara bisikleti kilitlemek

BISIKLET ÇALINMASI SONRASI NELER YAPILMALI?

Her türlü önlemleri aldıktan sonra bisikletiniz çalındıysa sonrasında yapılacaklara hâkim olmanızda fayda var. Bir bisiklet hırsızı bisikletinizi çalmasının ilk amacı bunu herhangi bir sosyal platformda ya da şehirde kurulan bit pazarlarında satarak haksız kazanç elde etmesi olacaktır.

*Bisikletinizin seri numarası

*Bisikletinizin faturası

*Bisikletinizin marka ve modeli bunlar öncelikli olarak bilmeniz gereken bilgilerdir.

Bisikletinize özel olarak yapıştırdığınız sticker, malzemeler ve ekipman görselleri de bisikletinizin bulunmasında ayırt edici ve dikkat çekici hususlar olacaktır.

Çalıntı sonrası yapılacaklar;

1. Öncelikli olarak yukarıda belirttiğimiz bilgiler ile karakola gitmek ve gerekli prosedürlerle şikâyette bulunmak

2. Kamera kaydı, tutanak işlemleri işleminizi somutlaştıracaktır

3. Bisiklet markasını Sahibinden.com, Letgo, Facebook arama sonuçları, Facebook gruplarından, Twitter’dan vb. yerlerden aratarak bulmaya çalışmak

4. Çeşitli sosyal medya platformlarda bisikletinizin çalıntı olduğunu bisikletinizin görseli ve bilgileri ile paylaşmak olacak
Aşağıda ekte yer alan sözleşmeyi 2.El Bisiklet satın alırken kullanabilirsiniz. Bu şekilde yazılı bir sözleşme elde etmiş ve çalıntı durumlarında bildirirken ilgili resmi yerlere sunarken sizler içinde kolaylıklar sağlayacaktır.
Sözleşme içeriğine dair;
•İlgili sözleşmeyi dijital ortamda ekleme ve çıkarma ile düzenleyebilirsiniz.
•Her sayfanın altına imza ve son sayfada ilgili yerlere imza atılması gerekmektedir.
•Sözleşme düzenlenirken karşılıklı kimlik tespiti de yapmanız önerilir.

Yazar: Secda Gökbulut
5. Hiçbir yerde bulamayıp, ağlayarak bisikletsiz kalmak.
6.Netflix ve popcorn eşliğinde ağlamaya devam etmek.
 
  • Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
merhaba bisikleti boyatmayı düşünüyorum ama bu numaralarda silincek bunun başka yöntemi varmıdır

Genellikle kabartma şeklinde oluyor, bir kontrol edin derim.
 
Geri