Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet İçin Hangi İl ?

Mücahit Kıvrak

Forum Demirbaşı
Tepki
129
Arkadaşlar yağışlı gün sayısı, trafik yoğunluğu, hava kirliliği, mevsimi, insanların bisiklete bakışı düşünüldüğünde Bursa, İstanbul ve İzmir şehirlerinden hangisi bisiklet için daha uygundur? Üniversite tercihimde bunu da değerlendiricem. :)

Scudo
Gezip, kendi gozlerinle gormeden ayirdina varamassin derim. Ben de bransimi yapacagim gorev yerimi secerken senin gozettigini gozettim ve Gumushaneye geldim (yolcuyum). Havalar duzelmeden, yola cikmadan bu tercihin isabetliligi tam bir muamma burada...

Selam, Eskişehir bu koşullar gözetildiğinde trafik, yol durumu ve bisiklete insanların bakışı olarak gayet uygun bir kenttir. Yalnız iklim açısından ele alındığından titiz ve rüzgarı sevmeyen birisiyseniz hiçte uygun değil. Sizin kıyaslama olarak düşündüğünüz şehirler sıralamasıda bana önce İzmir ardından da Bursa şeklinde daha mantıklı gibi geldi.

• Beğen
Tepkiler: Mücahit Kıvrak
İstanbul bu konuda cidden rezalet. Diğer şehirleri pek bilmiyorum. Bazen diyorum yarın bir tur yapayım, sonra gözüme o yollardaki saygısızlıklar,tehlikeler gelince vazgeçtiğim çok olmuştur. Ama ben sizin yerinizde olsam yine İstanbul'u seçerdim üniversite için. Ne olursa olsun eğitim daha önemli. Biz yine de sürüyoruz bisikletimizi varsın saygı göstermesinler :)

3 şehir içerisinde en mantıklısı İzmir. İklimi diğer illere göre daha yumuşak, bisiklete daha fazla binme imkanı mevcut. Ayrıca biskletle ilgili topluluk vs oluşumlar da bir hayli fazla. İnsanların bisiklete bakış açısı da diğer illere göre daha iyidir diye düşünüyorum.
Diğer yandan bisiklet için eğitimden taviz vermek çok mantıklı değil ana göre. Eşdeğer bölümler için bisiklet artı olabilir fakat bisiklet için daha kötü bir üni veya bölüme gitmek çok mantıklı gelmiyor.

ülkemiz genelinde pek çok ilde bisiklete olan sevgi giderek büyümekte ve buna bağlı olarak bisiklet kullanımı dahada artmaktır iller baz alındığında havası iklimi ve aktif anlamda etkinlik sürekliliği ile izmir ön plana çıkıyor burada yaşadığım için söylemiyorum haftanın 7 günü düzenli olarak yapılan etkinliklerden bunu anlayabilirsiniz facebook da ardı ardına kurulan bisiklet grupları ve değişik yerlere düzenlenen gezi turları ile aceba hangisine katılsam diyebilecek bir çeşitliliğe sahip olursunuz

Antalya bisiklet yolu ve bisiklet grupları açısından uygun. Tavsiye ederim. Bisiklet Antalyada çok çabuk gelişiyor.Her türlü bisiklet markasını ve ortamı bulabilirsiniz

Antalya'yı önerebilirim . İstanbul'u listeden çıkarabilirsin :)

ben olsam önce üniversiteyi seçerdim...
şehir gibi üniversiteler mevcut... mesela odtu...
rahat rahat bisikletine binersin kampüste... ister arazi ister yol...

bisikletten bağımsız bi üniversite seçimi şart bence...

Kesinlikle Antalya!
Sebebide, 360 gün bisiklete binebilirsin, 5 gün de aşırı yağış olması ihtimali için çıkardım :)
Türkiyenin tüm illeri kar altında iken, kimse evinden çıkmıyorken Antalya da kısa forma tayt bisiklete binebilirsiniz,
dağ bisikletimi yol bisikletimi kullanıyorsunuz bilmiyorum ama her ikisi içinde burası, Antalya mükemmel olur.
şehrin neresinde oturursan otur 20 dk da kendini doğada bulabilirsin, gezilecek çok yer, tırmanacak çok dağ, gidilecek çok yol, girelecek çok dere, zorlayacak çok arazi bulabilirsin...
Senin listende Antalya yok ama Türkiyede ki en uygun şehir burası.

Senin listendeki şehirlere göre sıralama ise Bursa, İzmir, İstanbul, ama istanbulu listeden çıkart :)

sınavda başarılar :)

kesinlikle ANTALYA!!!
bir çok şehre gittim gezdim Antalya kadar bisiklete uygun olan bir şehir daha görmedim. 4 yıldır Akdeniz Üniversitesinde okuyorum inşallah ömür boyu burda kalmak istiyorum.

Antalya Türkiye'de bisiklet için en uygun şehir, ben gezip görmedim ama herkes bu konuda müttefik olduğuna göre öyledir :) Yalnız sizin belirttiğiniz 3 büyük il içinde kesinlikle ama kesinlikle İzmir birinci sırada gelir.

Sanırım yanlış tercih yaptınız. Bende gümüşhaneliyim ve bilinçli tek sürücü yok yollarda...

Geri