Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için harita önerisi

Okan111

Daimi Üye
Tepki
98
İsim
Okan Özen
Bisiklet
b'Twin
Bİ tura gideceğimiz zaman rota gösterdiğimizde bize eğimleri vs gösterebilen bi program varmı ?

Scudo
@Okan111 osmand diye bir program var. Yükseltileri bir eklenti satın alırsanız izohips eğrileri olarak gösterebiliyor ama toplam tırmanışı göstermiyor.

@ozgurgokalp
ne kadar yokuş var genelde rüzgarı ne kadar şiddetli tarzı olur görsem yter

@Okan111 Şöyle bir site buldum ama tam olarak bende anlamadım:) Bir de siz bakın isterseniz:harika:
(link)

@Emre Yönlüer
denemicem sanırım :D

Garmin edge 1000 cihazım var. Cihazın programıyla çıkardığım rotayı google earthe aktarıyorum ve ordan yükseltisi vs. Hepsinin grafiği görülebiliyor.

@boşgezeninboşkalfası
google earth nasıl yapılıyor bu olay

Orada kaydet butonuna tıklayınca google earth uzantısı varda. Benim dediğimi yapabilmeniz için garmin cihaz lazım. Google earth uzmanları vardır illaki. Onlar iyi bilir. Ben cihazın yardımı ve yönlendirmesiyle yapabiliyorum.

@boşgezeninboşkalfası
tamam araştırıcam teşekkürler

Mapmyride eğimleri gösteriyor.

@Ahmetgitar
kullanamadım dümdüz çiiziyor yol falan göstermeden

Create Route ye tıklayın, ardından get direction sekmesine basın. İstikameti girin, yol ve diğer bilgiler çıkacak.

• Beğen
Tepkiler: Sarp X ve Okan111
@Ahmetgitar
teşekkürler abi :)

@Ahmetgitar
Androidde bulamadım dediğinizi

@Emre Yönlüer Böyle bir işlem yapabilmeniz için münhanilerin sayısal haline ve netcad program bilgisine ihtiyacınız olacaktır hiç bilmeyen için biraz sıkıcı ve zor olabilir. Çokta meşakatli birşey olur.

@Okan111
Eğer gps yardımı ile yükseklik ve konum kaydı yapan bir cihaza sahipseniz google earth için .kml uzantılı kayıt dökümüne ihtiyacınız vardır, cihaz doğrudan yükseklik ölçme işlemi yapmıyorsa kayıt ettiği konum izini bir çok atlık üzerinde açıp yükseltiyi inceleyebilirsin ama ön bilgi niteliğindedir çok güzenilmez.

@Okan111
Mapmyride üzerinde rota çizerken düz çizgi şeklinde çiziyorsa bisiklet değil araba için rota seçeneğini seçin yolları takip eder.

route ve elevation kelimelerini google üzerinden ararsanız rota yükseltisi veren site bulabilirsiniz iyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Strava. com

Kaydolun, create route tiklayin. Yola cikacaginiz ve varacaginiz yerleri isaretleyin yeter. O size egimleri uzunlugu vs soyler.

Hatta isterseniz hangi yolu kullanacaginizi secebilirsiniz. Veya en az egim olan yoldan götürmesini sağlayabilirsiniz.

Ben wikiloc kullaniyorum, bircok harita cesidiyle birlikte izohips harita da mevcut. Tavsiye ederim.

@Ahmetgitar in dedigi gibi mapmyride.com'dan rota belirleyebilirsiniz. Vasita seçimini yaparken yoldan cikmayacaksaniz eger otomobil secin. Cunku bisikleti secerseniz her dereden tepeden gecirir rotayi, heryere tıklamak zorunda zorunda kalirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
güzel konu ve güzel paylaşım olmuş diğer mesajlarda takipteyim :)

Geri