Yağmurda karda da bisiklete biniyorsanız aprenaz tipi çantalar işinize yaramazlar.
Ben linkteki çantayı (Northface Pachacho)kullanıyorum ve gayet memnunum; İnceleme - Bisiklet için Sırt Çantası; Deuter Bike One 20 incelemesi
Yolluk sandviç, muz, kuru yemiş, pompa, tamir aletleri, iç lastik,yedek giysi (Şort - tshirt - çorap), fotoğraf makinesi, power bank atıyorum rahatça.
Tabi en rahatı forma cebine kimlik - kredi kartı - telefon ve ev anahtarını atıp yüksüz tasasız dolanmak
Bende bu çantadan var, euro düşüktü ve iyi bir kampanya vardı almıştım. Açıkçası 3-4 sefer anca kullandım, yol bisikleti için çok iyi, yazın teri çok iyi atıyor. Bence sırtınıza fazla yüklenmeyin çok büyük çanta almayın.
Arpenaz 10 kullanıyorum ancak sırtım sırıl sıklam oluyor bisiklet sürerken ve normalde fazla terlemeyen bir insanım onun dışında çanta gayet güzel ve kullanışlı.
Her gün 19 litre sırt çantasıyla işe geliyorum, aslında içinde dişe dokunur birşey yok... İşyerine giyeceğim tişört ve yedek çorap, rüzgarlık (yer kaplamıyor hep çantada, yağmurluk olarak da iş görüyor) ve pompa, ufak fener gibi ıvır zıvırlar. Ama terletiyor. Çantamı çok sevdiğimden başka bir sırt çantasına da geçmek istemiyorum, belki orta/küçük boy bir omuz çantasına geçmeliyim.
Çantada şöyle bir parça kullanıyorum, herhangi bir sırt çantası üzerine, çantaya zarar vermeden 4 adet karabina takmanıza olanak sağlıyor. Hem fermuarları kilitlemek için, hem de seyahatlerde çantama ağ takmak için işe yarıyor:
(link)
Plastikler çantanın içine, karabinalar dışına takılıyor, çantanın kumaşı arada sıkışıyor. Çantanın astarı varsa takılamayabilir, ben astarsız bir bölge (4 bölge) bulup o şekilde takmıştım. (link) adlı bu 4 parça + paracord benzeri esnek lastikten oluşan bir setleri de var. (Ben bu şekilde almıştım)
Zixtro windhpath sırt çantası kullanıyorum. Bisiklete ilk başladığımda normal sırt çantasının içindeki eşyalarım terden sırılsıklam olunca araştırdım bu çanta hoşuma gitti. Bir mekanizmayla çanta ile sırtınız arasında boşluk oluşuyor. Gayet sağlam. Ayriyetten ön bağlantı kemerleriyle vücüda tam oturuyor çanta, sağa sola oynamıyor. Büyük ve küçük çanta takma olanağı var. Küçük çanta orta boy bir market poşetini dolduracak kadar malzeme alabiliyor ama biraz sıkıştırmak gerekiyor bazen. 2014 Eylül gibi 230 TL civarında bir ödeme yapmıştım. Şu an pahalanmış.
Arkadaşlara bunların hiç birine gerekyok
Ben bildiğin okul aort çantaso kullanıyorum ve hiç bişekilledi bir negatiflik hissetmiyorum bunlar hep boşa masraf
büyüklüğü benim için çok dert olmayan küçük bir çanta arıyorum ammmma asıl aradığım özelliği çantanın arkasında kask taşıma lastiği bulunması önerilerinizi bekliyorum
Mümkün olduğunca yanıma çanta almamaya çalışıyorum ama ihtiyacım olduğunda şunu kullanıyorum. Kilit, anahtarlar, cüzdan, telefon, kitap ve rüzgarlık koyabiliyorum.
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Eğer bizimle detaylı(Özellikle çantanın içi) fotoğraf paylaşabilirseniz seviniriz. Bu çanta geyet işime yarar gibi duruyor.
Saygılarımla.
@AbdurrahmanERDEM bisiklete ilk başladığımda hevesle almıştım bende cantami. Normal bir cantadadan daha kullanışlı. Ama ne kadar gerekli o kadar para vermek falan bilemiyorum. Bisiklet sürerken vücudun rahat olmasi , akcigerin zorlanmadan şişmesi , kan dolasiminin rahat olmasi için aslında çanta hiç kullanilmamali. Çantasız bisiklet sürmek daha rahat oluyor. Onun yerine küçük gidon, kadro, sele altı cantalarina minimum eşya koymak kısa turlar için daha mantikli.
Aslında verdiğim ürün sayfasında bir sürü detaylı fotoğraf mevcut, oradan bakabilirsiniz. Ayrıca sırt ile temas bölgesinin fileli olması terleme sıkıntısını oldukça azaltıyor.