Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Karne Hediyesi Değildir.

Scudo
@gitartiz

size katılıyorum
karne hedıyesı olmasında nsl bır sakınca var anlamadım. bence bısıklet alıskanlıgı kucuk yaslarda kazandırılmalı. yanı bısıklet hedıye etmek ıcın iyi bir karne beklenmemelı.
bir de su var kac tane 11-12 yasındakı bısıkletlı bunu bir sağlık aracı olarak dusunur kı. (tabı lıse cagındakı bırıne karne hedıyesı olarak bısıklet alıyorsanız o ayrı:) )

bence karne hediyesi olmasının bir çok nedeni var. mesela baba çocuğa bisikleti kışın alsa zaten yaza kadar binemiyecek bisiklet evde durdukça çocuk çıldıracak hadi havalar biraz düzeldi diyelim bu sefer çocuk bisiklete binecem die ders çalışmayacak karne zamanı ise zaten tam memurların maaş gününe denk geliyor hem aile reisinin cebi rahatlıor hem havalar ısınmış oluyor hem çocuk karnesi iyi gelirse bisiklet alınacağını bildiğinden o gazla bi sene boyunca derslerini çalışıyor yani bence bu işten 2 tarafta karlı çıkıyor. şimdi bence durum daha kötü... artık çocuklar bisiklet değil laptop-ps3-pc istiyor yani biraz da eskiler de kaldı o karne bisiklet olayı... sayılar:)

Arkadaşın demek istediği şu: bisiklet sadece çocuklara karne hediyesi olarak alınan bir oyuncak değil çok profesyonel ve ciddi bir alettir..

Ki artık karne hediyeleri bisiklet değil PS veya kıyafet olmaya başladı, toplumda çok kötüye gidişat var spor konusunda, gelişen teknolojinin iyi yanlarından çok kötü yanlarını alıyorlar hep. Bende motorsiklet var inanın bisikletin verdiği haz başka, yani motor bisikletin gelişmiş hali değil, sadece değişmiş ve hatta hantallaşmış hali.. 70 yaşına gelirsem bile pedal atmak istiyorum.. :)

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
İlk bisikletimi ailem bana karne hediyesi olarak almıştı , bu bir başlangıçtı ve bugün bu başlangıç sayesinde bisiklete binmek bir tutku

Bisikletin karne hediyesi olarak anılması, hediyeyi alan çocuk için mükemmel bir duygu aslında. Çünkü İzzet'in de söylediği gibi ilk bisikleti olabilir ve çocuğun içindeki bisiklet ateşini körükleyebilir. Bu çok hoş birşey.

Fakat ebeveynlerin gözünden "karne hediyesi bisiklet" kavramına bakarsanız, aslında bisikleti herhangi bir oyuncak ile aynı kefeye koyduklarını görebilirsiniz ki bu da bana göre çok kötü bir durum. Çünkü o ebeveynler trafikte bizleri rahatsız eden, bisiklet yollarımızı ihlal eden insanlar olabilirler.

Yani meseleye çocukların gözündeki "karne hediyesi bisiklet" gözüyle baktığınızda çok güzel bir tablo var. Ancak ebeveynlerin gözündeki "karne hediyesi bisiklet" kavramı çok ürkütücü geliyor bana...

Keşke bir karne hediyesi bu kadar degerli ve bu kadar rasyonel olabilse ;)
gerçekten de bir deşarj olma ve deprasyondan kurtulma aracı olarak bakıyorum velespitime :)...
Ayrıca fotografla ve dogayla iç içe olmak isteyen ve macerayı bilgisayar oyunlarında aramak istemeyenlerin tercihi ;)....
bence güzel bir reklam kampanyası anketi olur bu bisiklet denen tarifi zor ve güzel icattan... :)

• Beğen
Tepkiler: erkan tufekci
valla ben bi komşunu oğlunun bisikletine biniyim dedim 5 dk bin dedi (bu olay 5-6 yaşımdayken oldu) 5 dk olmadı inde in die tutturdu bende o sinirle ertesi gün
SERCANO bmx aldırdım

konuya biras qeç qiriş yapıcam ama.
sonucta hediye olarak cocuk biiskleti tercih ederse..
herşey ap acık ortadadır.lise de dahill :)
hediye..tercihe kalırsa olur tabi bunlar :)

benim ilk bisiklet tutum 3 yaşında mavi concorde bmx ile başlamıştı 95te sonradan bu tutku giderek arttı ve halen kullanıyorum ve kullanacağımda.
Bencede bisiklet almak için karne zamanı beklenmemeli.

ben küçükken karne hediyesi olaraK çok sinir bozucu şeyler aldılar hiç sevmedim ama güzel güzel diye geçtim SONRA BİR BAKTIM YAZIN BİSİKLETALDILAR ÇOK SEVİNMİŞTİM HAFTADA 1 2SAAT BİSİKLET SÜRMEYE BAŞLADIM SONRA İYİCE ALIŞTIM HERGÜN 1 SAAT SÜRMEYE BAŞLADIM. BU ARADA BENİM DERSELERİMİ HİÇ ETKİLEMEDİ BİLGİSAYAR DERSLERİ ETKİLEMEDE YANİ SONRA 12 13 YAŞIMA GELDİM BANA YENİ BİR TANE BİSİKLET ALDIRLAR ESKİ BİSİKLETTEN KURTULDUĞUMA ÇOK SEVİNDİM BANA ŞÖYLE BİR GÜZEL BİSİKLET ALIRLAR DİYE DÜŞÜNDÜM SONRA BANA SALCANO ALDILAR ÇOK SEVİNMİŞTİM SALCANO ALDIKTAN SONRA 20 30 KERE FLN BİSİKLETTEN DÜŞTÜM:d SONRA ALIŞTIM 13 YAŞIMDAN SONRA O BİSİKLETİ SÜRDÜM ŞİMDİLİK. HERGÜN 3 SAAT BİSİKLET SÜRÜYORDUM SONRA OKULLAR KAPANDI BEN YAZIN ÇALIŞMAYA BAŞLADIM BİR YERDE:d O PARALARLA YENİ BİR BİSİKLET ALDIM YİNE (SALCANO) ALACAM DEDİM EVET 14 YAŞINDAYDIM O BİSKLETLE ÇOK SÜRAT YAPTIM ŞUAN 15 YAŞINDAYIM HALA O BİSİKLETİ SÜRÜYORUM (SALCANOYU ÇOK SEVİYORUM):)

Eskiden öyleydi doğru ama şimdiki karne hediyesi bisiklet mantığı biraz da ekonomiden geçiyor.Ali Bey haklı ama insanlar büyük marketlere veya tanıdık bir beyaz eşya satıcısına gidip (bir Sedona borla fiyatına yakın) çift amortisörlü bisikleti ölçüp biçme, çocuğun fiziğine ve yaşına, kullanım yerine bakmaksızın sırf taksitli diye alıp geçiyorlar.
Bence bunun biraz da sebebi bisiklet dükkanlarının ve ciddi üreticilerin tüketici bilinçlendirmesinde yetersizliği diye düşünüyorum.
Aynı avantajlı koşulları bisiklet satıcıları da sağlasalar ve bunu da yeterince duyurabilseler herşey tersine dönebilir zannediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
Bisiklet karne hediyesi olursa karnesi kötü olan gençlere bisiklet fırsatı verilemez, bu da bizim için kötü bir durum...

bisiklet karne hediyesi olarka görüldüğü için,bizim gibi bu işi spor olarak yapan insanlar dışlanır.kask takınca uzaylı muamelesi görmek doğal olur.engelleri aşmak lazım,biraz bilinç yurdum insanı...

Bencede bisiklet karne hediyesi olurmuş yaa.
Çok saçma herkesin gözünde bisikletli gözükünce
bunun aklı hala boş şeylerde diyor ama aslında
bisiklet tam bir deşarj olma aracıdır ve çok cool duruyor..

• Beğen
Tepkiler: Alper Onur ARSLAN
Benim kullandığım ilk bisiklet 3 sene 8 ay önce karne hediyesi olarak alındı.Hala da kullanmaya devam ediyorum.Başlangıç olarak iyi oluyor bisiklet hediyesi.

Ali abi bu karne olayı sadece vesiledir.Bunu ilk olarak bu şekilde verilmeli ve kullanım amacını eylemle yaniş sürekli sürerek zatn bunu kendisi anlıcaktır.TAbi sana da katılıyorum.

En kızdığım noktalardan biri.

Geri