Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kaskı takmak zorunda mıyım?

Şaşırılacak birşey yok. Şaşırmadım zaten, sadece emin olmak için sordum.
Artik emin olabilirsiniz :) cunku gece o karanlikta cok da saglam kafayla gidilecek yollar degil yalniz basina.
Fakat yaz ortasinda da olsa hic terlemedim diyebilirim, gece surusunun oyle bir artisi da var.

Scudo
Artik emin olabilirsiniz :) cunku gece o karanlikta cok da saglam kafayla gidilecek yollar degil yalniz basina.
...

İlk cevapta emin olmuştum zaten. Konu kask takmak olduğundan bir mesajdan bir yeri cımbızlayıp konuyu saptırmış olmayayım. Ayık olmayan kafayla bisiklet kullanmak hakkında yazılabilecek şeylerin etkisi (ki zaten forumda tartışılmış) bu konuda kask takanlarla takmayanların birbirini ikna şansından az olacağı için sadece kimsenin buna benzer aktivitelerden zarar görmemesini umarak geçiyorum.

Arkadaşlar belki birkaç kişi ikna olur diye yazıyorum. 3-4 yıl kadar önce bir arkadaşımla yana yana bisiklet sürüşümüzde üstelik sohbet hızında yan yana giderken (yana yana gitmenin ne kadar tehlikeli olabileceğini sonradan anladım artık hep korkarım). Bir anlık dalgınlık sonucu arkadaşım direksiyonunu bana doğru çevirince ona çarpmamak için kaçmaya çalışırken asfaltla buluştum. (Kilitili pedal kullanıyordum anlık olduğu için ayaklarımı da kurtaramadan ) Kafamda kask yoktu. Zaten yavaş yavaş dolaşacağız diye kask takmamıştım. Kalktım baktım bir şeyim yok, tura devam ettik sonraki günlerde de başka bisiklet turlarına da katıldım. Ama yavaş yavaş artan bir dengesizlik problemi ile 1 ay sonunda gittiğim acilde kronik subdural hematom (yani travma sonrası yavaş yavaş gelişen ve artan beyin kanaması) teşhisi konuldu. Hatta bir an için ya ben düşmedim kalkmadım kaza geçirmedim bu nereden çıktı dedim ama sonra jeton düştü. Evet bisikletle giderken düşmüştüm kafamı da vurmuştum kafamda da kask yoktu. Çok yavaş bir sürüş olmasına rağmen bu kafa travması ile beyin kanaması gelişmiş. Sonuç acil ameliyat oldu şu anda şükür bir problemim yok. Ameliyat sonrası yoğun bakımda yan yatağımda yatan da tesadüf eseri yine bisiklet kazası idi, 13- 14 yaşlarında bir çocuktu yokuş aşağı hız yaparken gitmiş bir kamyona çarpmış. Onu kurtaramadılar. Çok nadiren ihmal etsem de artık kask takmadan bisiklete binmiyorum. Bisiklete devam ediyorum çünkü bu bisiklet sporunun değil kask takmayı gereksiz gören benim suçumdu. Onun için başka ülkelerden örneklerle veya akla uygun anlatımlarla kasın gereksizliğinden söz edip kimsenin başını belaya sokmayın. Güvenlik adına anlatılanlar önemlidir hepsine uyun. Bisikletten düşmek öyle çocuk oyunu falan değil

ben takamıyorum. benim sürdüğüm yerlerde ve hızlarda gerek olduğunu da düşünmüyorum. kafamda kaskla çıktığımda kendimi üç günlük deneyimi ile kıçına trapez takıp çıkan sörfçüler, doğru dürüst ıstaka tutmayı bilmediği halde eldiven takan bilardocular, av tüfeğine bakım yapamayan ama ava giderken kamuflaj giyen avcılar, bacağına20 santimlik bıçak bağlayan fotoğrafçı dalgıçlar gibi hissediyorum. eğer belli hızların üstünde sürüyor olsaydım kesin takardım ama. neticede güvenlik önemli.
Bence öyle düşünmeyin. Sahilde katlanır bisiklet sürerken bile "fazla" görünmeyecek kasklar var. Sadece bir güvenlik ekipmanı sonuçta. Güvenliğe ihtiyacınız olduğunu düşünürseniz takın derim.

Bununla birlikte ben de şehir bisikletimle işe gelip giderken yavaş ve güvenli sürdüğüm için kask takmıyorum. Ciddi sürüşlere çıkarken takıyorum. Mutlak gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Bu videoda çok ilginç argümanlar var.

Bence öyle düşünmeyin. Sahilde katlanır bisiklet sürerken bile "fazla" görünmeyecek kasklar var. Sadece bir güvenlik ekipmanı sonuçta. Güvenliğe ihtiyacınız olduğunu düşünürseniz takın derim.

Bununla birlikte ben de şehir bisikletimle işe gelip giderken yavaş ve güvenli sürdüğüm için kask takmıyorum. Ciddi sürüşlere çıkarken takıyorum. Mutlak gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Bence tam üzerinizdeki mesajı bir daha okuyun. Hâlâ gerekli olduğunu düşünmüyorum diyor iseniz. Hakkınızda hayırlısı.

28 küsür yıldır biniyorum bir kaç yerde de yazdım.25 yıldır neredeyse kask takıyorum. Gerçek anlamda 1 defa ihtiyacımı karşıladı. O 1 defada hayatımı kurtardı muhtemelen. Bazılarına göre 25 yıldır hamallık yapıyorum kask takarak ama o 1 defada kask olmasaydı 23 yıl önce belki son binişim olmuş olacaktı.

Gerekliliğini düşünmüyorum genişliğinde hiç olmadım ve hiç bir zaman anlayamayacağım bir cüret bu. Yanlış anlamayın lütfen. Cüret derken, kaza yapmam ya da yapsam da zarar görecek hızda olmam cümlelerindekinden bahsediyorum. Durduğun yerde düşüp kafatası kırma ihtimali varken 😶

bu videonun 2 temel argumani var

1. bisikletli guvenligi icin en onemli sey, bisiklet kullanilan cevre/ortamdir
2. kaskin zorunlu hale getirilmesi bisiklet kullanimini azaltir.

Videodaki diger fikirler bu 2'si uzerinden gidiyor. Bu video da birlesik krallik ozelinde yapilan incelemeler, uzman goruslerini kapsiyor.

Turkiye'ye donersek, bisiklet kullanilan cevre guvenli degil. Bisiklet kullanim oraninda dusus de devletin umrunda degil. Bu iki arguman da Turkiye icin pek gecerli degil.

Sonuc: Kaskinizi takin.

dün izmit kandıra yolunda kask takan bi bisikletli gördüm, bisiklet sürerken paçamı çorabıma soktuğum için beni yaşlı zannetti galiba, yanımdan geçerken bana dayııı diye seslenip geçti, kimdi o ya, burda mı yoksa 😁

dün izmit kandıra yolunda kask takan bi bisikletli gördüm, bisiklet sürerken paçamı çorabıma soktuğum için beni yaşlı zannetti galiba, yanımdan geçerken bana dayııı diye seslenip geçti, kimdi o ya, burda mı yoksa 😁
Kask konusunda anlaşamasak da paça konusunda hem fikiriz. Bende pantolonu veya haşoftmanı çorabı çekip sürüş yapanlardanım. Bisiklet süren çocuklar kafada kaskı görünce abi diyor. Bisiklet sürmeyen gençler ise emmi yada dayı diyor. Kabahat sende hem dayı dedi diye hayıflanıyon hemde kafana kask takmıyon. :koptum:

Evet, bu pacalari corabin icine sokma isi olayi ciddi manada dramatize etmeye basladi gercekten, son zamlardan sonra sora'nin bile kislik taytlari 1000tl bandini gecti, herkesin alismasi lazim artik bu dayi konseptine.

Kasktan parçaya kadar inmişiz...
Konu çorbaya bağlanmadan, pantolon giydiğimde kullandığım paça bandının güncel etiketine bir göz attım: (link)
O da ne, bu parayı vermek yerine " paket lastiği" takar ve kendime de " dayı " dedirtmem... :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Paça çoraba sokulabilir ama hava koşulu ya da ekipman eksiği durumunda çarktan korunmak adına. Bununla dalga geçilmesi saçma.

Kask konusunda anlaşamasak da paça konusunda hem fikiriz. Bende pantolonu veya haşoftmanı çorabı çekip sürüş yapanlardanım. Bisiklet süren çocuklar kafada kaskı görünce abi diyor. Bisiklet sürmeyen gençler ise emmi yada dayı diyor. Kabahat sende hem dayı dedi diye hayıflanıyon hemde kafana kask takmıyon. :koptum:

Tempolu bir şekilde karışık tost yaptırmaya gidiyordum kafamda kask altımda yol bisikleti ile. 2-3 tane 14-15 yaşlarında çocuk "Abi, sen milli sporcusu musun diye sordu" Ben de milli yiyiciyim diyemedim ya.

Kask karşıtları yüzünden 1 hafta ban yedim hey gidi keratalar... Şaşırıtıcı bir şekilde mesajımı 6 kişi beğenmişti. Demek ki onlar da o fikre katılıyordu onlar neden ban yemiyor mesela ? yesinler demiyorum aralarında çok sevdiğim abilerim var ama garipsedim :d

Geri