hadi elimize sopaları alalım yollarda kim lüx araba kullanıyorsa hepsini dövelim demiş pedaldaşım. elbette ki bisikletin tanımı herkes için farklıdır. bazıları için ulaşım aracıdır, hevestir, tutkudur, aşktır vs. kimisi onu kullanır kimisi bunu kullanır. o herkesin kendi seçimidir. şahsen ben istanbul trafiğinde mtb'den başka bisiklet asla kullanmam. aniden durmam gerekirse kalın tekerlerin avantajından faydalanırım sonuna kadar. binlerce liralık havalı maşam olmazsa bisiklete binem. canımı sokakta bulmadım. derin çukura girdiğim zaman o maşanın esnekliği beni kafa üstü çakılmaktan kurtarır, ani frenlerde takla atmamı engeller. pahalı jant setim de mutlaka olmalı. yeri gelir kaldırımdan kaldırıma zıplarım jantlarım dj bisiklet jantı gibi sağlam olmalı ki iki günde bir akort ile uğraşmayayım.
Konu uzar gider. Bana göre olay basit. herkes ihtiyaç duyduğu bisikleti bütçesi elverdiği ölçüde alır kullanır. Bu kişiye kalmıştır. Kimsenin aklına ihtiyacımız yok. Zaten akılsız olsak bisiklete binmeyiz.
selamlar..