alierkanimrek
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 331
- Bisiklet
- Carraro
çok teşekkür ederim. 1-2 haftada bir olacak şekilde turlara katılıyorum o yüzden gres yağını deneyeceğim. Hiç engel olamazsam wd40 her daim yanımızdaKılıfa da koysan az bir miktar korozyon olacak çelik bileşenlerde (komponent mi deseydim acaba? ). Dişlilerde hatrı sayılır bir paslanma olacağını sanmıyorum. Zinciri sürüş sonrası eski yağdan arındırıp tekrar yağlarsan iyi olur. Hatta haftada 1 gibi ender sürüyorsan, gres sıvayabilirsin zincire. Tabii sürüşten öncezinciri elinin içinde tuttuğun ıslak mendilin içinde çevirerek gresin kabasını almalısın. Böylece zincir pastan korunmuş olur. Paslanınca baş belası olan, boğaz, ve sele kelepçesi civatalarının alyan yuvasının içine de gres sürsen fena olmaz.
Merhaba, bisikletimi normalde kaldığım yurdun girişinde kapalı alanda muhafaza ediyordum ve paslanma vs olmazdı ancak ordan almam gerekiyor. Üstü kapalı bir bisiklet parkına park edeceğim zarar görmemesi için kılıf düşünüyorum ancak sanırım kılıf içinde nem yapıyormuş paslanmaması için ne yapmam gerekir? Kılıf modeli de daha önce çok konuşulmuş onlara göre alacağım.