Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kondisyonunuzu korumak için ne yapıyorsunuz? Mesela 10 bin adım..

Scudo
Bugün bisiklet ise ertesi gün GYM - Haftada 3 tekrar (6 gün antrenman)

1 gün full istirahat

Sürüşlerim kısa, genelde 1 saat. Salon antrenmanı da kas kaybını engellemek için, hafif kilolarla. 50 yaşa uygun hacimlerde
İrfan hocam 1 günlük dinlenmeyi hangi aralıkta vermiş oluyorsunuz,
1 gün bisiklet, 1 gün gym, 1 gün bisiklet - 1 gün dinlenme - 1 gün bisiklet, 1 gün gym, 1 gün bisiklet şeklinde mi?

Harika valla tebrik ederim. Günlük 3 saatten fazla yürüyorsunuz. Peki bacaklarınızda ve ayak bileklerinize ağrı oluyor mu ?
çok abartmaığım sürece ağrı hissetmiyorum ama herkesin yapısı farklıdır. Ben yemeği keserek ve yürüyerek 45 kilo vermiş bir insanım. Bisiklete, kilo verdikten sonra yürüyüş kardio olarak kesmez olunca başladım zamanla hayatımda ciddi yer kaplamaya başladı. Yürürken artık koşu hızına çıkıyordum. bir süre koşuya da başladım ama dizler izin vermedi.

1 gün bisiklet, 1 gün gym, 1 gün bisiklet - 1 gün dinlenme - 1 gün bisiklet, 1 gün gym, 1 gün bisiklet şeklinde mi?

İrfan abinin yazdığından benim anladığım;

[ Bisiklet - gym - bisiklet - gym - bisiklet - gym - dinlenme ] şeklinde oluyor.

Sizin dediğiniz;

[ Bisiklet - gym - bisiklet - bisiklet - gym - bisiklet - dinlenme ] gibi oluyor.

• Beğen
Tepkiler: gunerokn ve lrfan

[ Bisiklet - gym - bisiklet - gym - bisiklet - gym - dinlenme ]

Genelde pazar gününü aileme bırakıyorum, o gün spor yok. Yukarıdaki şekilde yapmaya çalışıyorum ama hava durumu veya işle ilgili durumlarda bazen aksama oluyor.

Nadir de olsa sabah salon, akşamüstü bisiklet yapıyorum program sıkıştığında. Ama tabi şöyle düşünmek lazım, herkesin programı kendi zaman ve ihtiyaçları doğrultusunda özeldir. İlla böyle olacak diye bir şart yok. Keza hedefler, yarışlar, ihtiyaçlar bu durumu şekillendiriyor.

Bisiklet üstündeki pozisyonumuz doğal bir pozisyon değil, yılların verdiği bir takım postür bozukluklarını düzeltmek için dört yıldır özenli şekilde salonda çalışıyorum, konunun uzmanları tarafından yapılan takip ve ölçümlerde başarıya ulaştığımı söyleyebilirim. Şimdi bunu korumak için özen gösteriyorum bisiklet harici kuvvet antrenmanlarıyla.

Ama yukarıda belirttiğim gibi hafif düzeyde antrenmanlarla. Yoksa haftanın altı günü antrenman birikimli yorgunluk yapar bu yaşta. Her ne kadar bu yüke adapte olmuş olsanız bile

Son düzenleme:
@nisay67 , boşuna yorulma senin derdinin çaresini hiç bir doktor bilemez. 40 yaş sendromuna girmişsin. :) 5 bin adım atsan dahi yorgunluğu tadarsın. Hareketli yaşamdan çok ödün verme , fakat dinlenmeyi de ihmal etme.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Bisikletsever_
@nisay67 , boşuna yorulma senin derdinin çaresini hiç bir doktor bilemez. 40 yaş sendromuna girmişsin. :) 5 bin adım atsan dahi yorgunluğu tadarsın. Hareketli yaşamdan çok ödün verme , fakat dinlenmeyi de ihmal etme.:harika:
Eklem ağrıları çeken kimselere kesinlikle sıvı yağ ve un tüketmelerini önermem. Sporun vücutta yarattığı sağlıklı etkiler, oksijen türevlerini etkisizleştiren enzimlerin düzeylerini arttırarak gelişiyorsa, bunlar da tam tersine tüm vücutta iltihaplanma yaratıyor.
Sıvı yağdaki doymamış yağların, doymuş yağlardan lipid peroksidaz değeri daha yüksek, bizim bir biyokimya hocamız vardı, 'doymuş yağların kalp hastalığı yaptığı tezi, hindistan cevizi yağı örneği karşısında tutmuyor' demişti. Nitekim, kalp hastalığı dersinde kalp hastalarına sıvı yağ önerilmez diye okuyunca içimin yağları eridi, oh olsun Ancel Keys'e demiştim.
Undaki gluten ise yağ hücrelerini iltihaplandırıyor: kilo alımının iki yolundan biri yağ hücrelerinin şişmesi, diğeri ise yağ hücrelerinin sayıca artması. Bahsettiğim çalışmada yağ hücrelerini bağışıklık hücreleri parçaladıktan sonra sayıları artıyor deniyordu - yani yağa açlık leptin hormonu salan hücre sayınızı arttırıyor, doymuyorsunuz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Eklem ağrıları çeken kimselere kesinlikle sıvı yağ ve un tüketmelerini önermem. Sporun vücutta yarattığı sağlıklı etkiler, oksijen türevlerini etkisizleştiren enzimlerin düzeylerini arttırarak gelişiyorsa, bunlar da tam tersine tüm vücutta iltihaplanma yaratıyor.
Sıvı yağdaki doymamış yağların, doymuş yağlardan lipid peroksidaz değeri daha yüksek, bizim bir biyokimya hocamız vardı, 'doymuş yağların kalp hastalığı yaptığı tezi, hindistan cevizi yağı örneği karşısında tutmuyor' demişti. Nitekim, kalp hastalığı dersinde kalp hastalarına sıvı yağ önerilmez diye okuyunca içimin yağları eridi, oh olsun Ancel Keys'e demiştim.
Undaki gluten ise yağ hücrelerini iltihaplandırıyor: kilo alımının iki yolundan biri yağ hücrelerinin şişmesi, diğeri ise yağ hücrelerinin sayıca artması. Bahsettiğim çalışmada yağ hücrelerini bağışıklık hücreleri parçaladıktan sonra sayıları artıyor deniyordu - yani yağa açlık leptin hormonu salan hücre sayınızı arttırıyor, doymuyorsunuz.
Hocam ben arkadaşa takılmıştım. Cevap olarak farklı detaylara inmişsiniz. Sıvı yağ ve un konusundaki bilgilendirmeleriniz manidar oldu. Doymama hissimin sebebini sorsam bu şekilde bir cevap alamazdım. Varolun. :harika:

• Beğen
Hocam ben arkadaşa takılmıştım. Cevap olarak farklı detaylara inmişsiniz. Sıvı yağ ve un konusundaki bilgilendirmeleriniz manidar oldu. Doymama hissimin sebebini sorsam bu şekilde bir cevap alamazdım. Varolun. :harika:
Öbür konuya yazıcam yazıcam diyorum, valla komplo teorisi gibi. Tıpta insan sağlığına müdahale deneyi çalışması yayınlayamazsınız sağlıklı/sağlıksız kollara ayırıp, etkisi kariyer anlamında topuğunuza sıkmakla aynı olur, anında fişinizi çekerler, sadece çalışmanız reddedilmez, elinizden araştırma lisansınızı da alırlar. Sadece gözlem çalışması yayınlayabilirsiniz, o nedenle de tüm tıp çalışmaları ya sağlıklı/sağlıklı iki kol üzerinedir, veya külliyen gözlemseldir ve kanıt değildir.
Bunlar ise zamanında dümenin yolunu bulmuş, bir tane inme geçirmiş emekli politikacı, bir tane Ancel Keys ne yenir ne yenmez kamuoyunu yanıltmış.
Çok spor yapan, daha doğrusu çok vücut çalışan insanlar yıllarının ötesinde sağlıklı görüntüsü olur hani, sebebi kasların oksijen türevi etkisizleştiren "süperoksit" enzim deposu olmasıdır: yani vücudun doğal 'hayvansal' antioksidanı, bildiğiniz kaslarınız.
Kasaptan aldığınız taze etin kırmızı olup, bozuk etin koyu kızıl olması da vitamin E'nin oksijenin hücre hasarlarına karşı hücreleri koruması nedeniyledir, et aynı pişmiş gibi renk değiştirir. Eti paketlerken inert karbondioksit gazıyla paketlediklerinde daha uzun süre kırmızı kalması da, paketli ürünleri inert azot gazıyla paketlediklerinde daha uzun süre taze kalmaları da aynı nedenle ürünlerin, oksijenin yakıcı etkisinden korunması sebebiyle olur, yani illa yaşayan canlı bir savunma mekanizması değildir, cansız nesneleri de korur. Sağlıklı alışkanlıklarınızın size kazandırdığı da bununla aynıdır, sahip olduğunuz kas miktarıyla vücudunuz daha uzun süre oksijen türevi hasarından korunur. Vücudunuzun her yerinde tamir hücreleri var, bunun dengesini korumazsak sağlıklı olmamız zorlaşır; sadece zorlaşır diyorum çünkü dediğim gibi bunun net bir deneyi yok. İşin tuhaflığının ne olduğunu tam tarif edemediysem şöyle özetleyebilirim; işi hastalık tedavi etmek olan meslek, bunu doğrudan yapmanın engellenmiş olması nedeniyle, sadece dolaylı yoldan geçmiş ve geleceğe bakarak veya sağlıklı insanlara bakarak hastalığın ne olduğunu anlamaya çalışıyor.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Çalışıyorum. Sabah 04 akşam 18, sıcak soğuk demeden çalışıyoruz.
Çalıştığım iş bahçıvanlık olunca toprak, ot, çek, taşı gibi güç isteyen bir çok iş yapıyoruz.
Çalışırken de bol bol yürüyoruz. 😅

@necmeddin , demeyin :) Yapacak bir şey yok. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Bisiklet, Ağırlık çalışması,yüzme ve iş derken ciddi anlamda vakit harcıyorum hafta sonlarıda dahil.

• Beğen
@Mete Can Karahasan, bilgi için teşekkürler. Unlu ve şekerleri gıdaları fazla tükettiğimde vücudumda bir ağırlık ve huzursuzluk hissediyorum. Hatta bazı durumlarda nedensiz yere bacaklarım da ağrıyor. Sıvı yağı hiç duymamıştım. Buna zeytin yağı da dahil mi, sıvı yağ yerine ne kullanılabilir ?

Haftada 3 - 4 gün arası koşuyorum. 2 hafta bisiklete binmeyeyim, sanki ilk defa binmiş gibi oluyorum. Bunun için hemen toparlanmak adına hafif ama uzun yokuşlar tercih ediyorum.

• Beğen
Hafta içi her gün sabah 4km öğlen 2+2 4km akşam 4km toplamda 12km bisiklete biniyorum. Bisiklet kondisyonuna katkı sağlar mı, hayır. Spor ile alakası olmayan bir insan için günlük egzersiz seviyesinde bir efor. Diğer taraftan bu işe gidip gelme aksiyonunu katmazsam ki bunları kaydetmiyorum yıllık 10 ila 15 bin km bisiklete biniyorum. Bu mesafenin %90'ı hafta sonu bisiklet aktivitesi.

• Beğen
Geri