monder33
Daimi Üye
- Tepki
- 822
- İsim
- Murat Önder Boyluoğlu
- Başlangıç
- 1987—88
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
İrfan hocam 1 günlük dinlenmeyi hangi aralıkta vermiş oluyorsunuz,Bugün bisiklet ise ertesi gün GYM - Haftada 3 tekrar (6 gün antrenman)
1 gün full istirahat
Sürüşlerim kısa, genelde 1 saat. Salon antrenmanı da kas kaybını engellemek için, hafif kilolarla. 50 yaşa uygun hacimlerde
çok abartmaığım sürece ağrı hissetmiyorum ama herkesin yapısı farklıdır. Ben yemeği keserek ve yürüyerek 45 kilo vermiş bir insanım. Bisiklete, kilo verdikten sonra yürüyüş kardio olarak kesmez olunca başladım zamanla hayatımda ciddi yer kaplamaya başladı. Yürürken artık koşu hızına çıkıyordum. bir süre koşuya da başladım ama dizler izin vermedi.Harika valla tebrik ederim. Günlük 3 saatten fazla yürüyorsunuz. Peki bacaklarınızda ve ayak bileklerinize ağrı oluyor mu ?
İrfan hocam 1 günlük dinlenmeyi hangi aralıkta vermiş oluyorsunuz,
1 gün bisiklet, 1 gün gym, 1 gün bisiklet - 1 gün dinlenme - 1 gün bisiklet, 1 gün gym, 1 gün bisiklet şeklinde mi?
İrfan hocam 1 günlük dinlenmeyi hangi aralıkta vermiş oluyorsunuz,
1 gün bisiklet, 1 gün gym, 1 gün bisiklet - 1 gün dinlenme - 1 gün bisiklet, 1 gün gym, 1 gün bisiklet şeklinde mi?
Eklem ağrıları çeken kimselere kesinlikle sıvı yağ ve un tüketmelerini önermem. Sporun vücutta yarattığı sağlıklı etkiler, oksijen türevlerini etkisizleştiren enzimlerin düzeylerini arttırarak gelişiyorsa, bunlar da tam tersine tüm vücutta iltihaplanma yaratıyor.@nisay67 , boşuna yorulma senin derdinin çaresini hiç bir doktor bilemez. 40 yaş sendromuna girmişsin. 5 bin adım atsan dahi yorgunluğu tadarsın. Hareketli yaşamdan çok ödün verme , fakat dinlenmeyi de ihmal etme.
Hocam ben arkadaşa takılmıştım. Cevap olarak farklı detaylara inmişsiniz. Sıvı yağ ve un konusundaki bilgilendirmeleriniz manidar oldu. Doymama hissimin sebebini sorsam bu şekilde bir cevap alamazdım. Varolun.Eklem ağrıları çeken kimselere kesinlikle sıvı yağ ve un tüketmelerini önermem. Sporun vücutta yarattığı sağlıklı etkiler, oksijen türevlerini etkisizleştiren enzimlerin düzeylerini arttırarak gelişiyorsa, bunlar da tam tersine tüm vücutta iltihaplanma yaratıyor.
Sıvı yağdaki doymamış yağların, doymuş yağlardan lipid peroksidaz değeri daha yüksek, bizim bir biyokimya hocamız vardı, 'doymuş yağların kalp hastalığı yaptığı tezi, hindistan cevizi yağı örneği karşısında tutmuyor' demişti. Nitekim, kalp hastalığı dersinde kalp hastalarına sıvı yağ önerilmez diye okuyunca içimin yağları eridi, oh olsun Ancel Keys'e demiştim.
Undaki gluten ise yağ hücrelerini iltihaplandırıyor: kilo alımının iki yolundan biri yağ hücrelerinin şişmesi, diğeri ise yağ hücrelerinin sayıca artması. Bahsettiğim çalışmada yağ hücrelerini bağışıklık hücreleri parçaladıktan sonra sayıları artıyor deniyordu - yani yağa açlık leptin hormonu salan hücre sayınızı arttırıyor, doymuyorsunuz.
Öbür konuya yazıcam yazıcam diyorum, valla komplo teorisi gibi. Tıpta insan sağlığına müdahale deneyi çalışması yayınlayamazsınız sağlıklı/sağlıksız kollara ayırıp, etkisi kariyer anlamında topuğunuza sıkmakla aynı olur, anında fişinizi çekerler, sadece çalışmanız reddedilmez, elinizden araştırma lisansınızı da alırlar. Sadece gözlem çalışması yayınlayabilirsiniz, o nedenle de tüm tıp çalışmaları ya sağlıklı/sağlıklı iki kol üzerinedir, veya külliyen gözlemseldir ve kanıt değildir.Hocam ben arkadaşa takılmıştım. Cevap olarak farklı detaylara inmişsiniz. Sıvı yağ ve un konusundaki bilgilendirmeleriniz manidar oldu. Doymama hissimin sebebini sorsam bu şekilde bir cevap alamazdım. Varolun.
@necmeddin , demeyin Yapacak bir şey yok. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.@nisay67 , boşuna yorulma senin derdinin çaresini hiç bir doktor bilemez. 40 yaş sendromuna girmişsin. 5 bin adım atsan dahi yorgunluğu tadarsın. Hareketli yaşamdan çok ödün verme , fakat dinlenmeyi de ihmal etme.
@Mete Can Karahasan, bilgi için teşekkürler. Unlu ve şekerleri gıdaları fazla tükettiğimde vücudumda bir ağırlık ve huzursuzluk hissediyorum. Hatta bazı durumlarda nedensiz yere bacaklarım da ağrıyor. Sıvı yağı hiç duymamıştım. Buna zeytin yağı da dahil mi, sıvı yağ yerine ne kullanılabilir ?Eklem ağrıları çeken kimselere kesinlikle sıvı yağ ve un tüketmelerini önermem. Sporun vücutta yarattığı sağlıklı etkiler, oksijen türevlerini etkisizleştiren enzimlerin düzeylerini arttırarak gelişiyorsa, bunlar da tam tersine tüm vücutta iltihaplanma yaratıyor.
Sıvı yağdaki doymamış yağların, doymuş yağlardan lipid peroksidaz değeri daha yüksek, bizim bir biyokimya hocamız vardı, 'doymuş yağların kalp hastalığı yaptığı tezi, hindistan cevizi yağı örneği karşısında tutmuyor' demişti. Nitekim, kalp hastalığı dersinde kalp hastalarına sıvı yağ önerilmez diye okuyunca içimin yağları eridi, oh olsun Ancel Keys'e demiştim.
Undaki gluten ise yağ hücrelerini iltihaplandırıyor: kilo alımının iki yolundan biri yağ hücrelerinin şişmesi, diğeri ise yağ hücrelerinin sayıca artması. Bahsettiğim çalışmada yağ hücrelerini bağışıklık hücreleri parçaladıktan sonra sayıları artıyor deniyordu - yani yağa açlık leptin hormonu salan hücre sayınızı arttırıyor, doymuyorsunuz.