Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kullandığı için ayıplanan adam

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.144
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sadece Türkiye de rastlanabilecek utanç durumlarına nadide bir eser sunuyorum.

(link)
Bisiklet kullandığı için yaşadığı toplum tarafından kınanan ve ayıplanan ve bu nedenle büyük utanç içinde yaşayan adamdan yüz kızartıcı ifadeler:

"Bazen çarşıda arkadaşlarımı görünce bana niye araba almıyorsun diye soruyorlar. Hatta 2 yıl önce arkadaşlarımdan birinin yanından geçerken bana utanmıyor musun bisiklete biniyorsun dedi. Zoruma gitti, çok incindim. Ben niye utanacağım. Bisikletin herhangi bir ayıp tarafı yok ki dedim"

Bazen benim çocuklarım bana 'baba bisiklete binme senin yaşındakilerin hiçbiri bisiklete binmiyor' diye söyleniyorlar. Onlar da herhalde utanıyor, öyle hissediyorum.

Evlenmeden önce Balıkesir Ayvalık ilçesinde çalışırken ilk bisikletimi aldım. 3 yıl orada kullandım. Genç ilçesine gelirken onu Ayvalık'ta satmak zorunda kaldım. Daha sonrasında Antalya, Alanya ilçesinde çalışırken aynı şekilde bisiklet aldım, ilçeye gelirken satmak zorunda kaldım.

Ben eve gelirken bisikletimi de getirmek istiyordum ama o günün şartlarında bu çok zordu. İlçemizde de bisiklet yoktu alayım. İlk aldığım yıllarda birçok kişi bana gülüyordu, dalga geçiyordu. Bazen mahalleden geçerken çocuklar beni gördüğünde annelerine 'ay anne bak dede bisiklete binmiş' diyorlar.

OHAnnes semerciyan diyorum başkada bir şey demiyorum.

Scudo
Buram buram cehalete acı bir örnek daha... Örnekler çoğaltılabilir ve hatta bisikletli ölümlerinin nedenlerinden birini rahatlıkla oluşturabilir; EĞİTİMSİZLİK!

Bu ve buna benzer örnek sanırım forumdaki herkesin başına gelmiştir diye tahmin ediyorum.Kaç yaşına geldin ne işin var bisikletle.Senin yaşındakiler ev geçindiriyo,çoluk çocuk sahibi insanlar utanmıyormusun tarzı müthiş sorular.Daha bu yaz bir sürüşümde kırmızı ışıkta durduğumda yanımdaki kamyondan bir abimiz bu alete binince 90 yaşına kadar yaşanıyormu diye sordu.Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.Bisikleti trafikte ne kadar görmek istemiyorlarsa bizide bu sporu yaparken ki halimizle ve duruşumuzla görmek istemiyorlar.Bu tarz sorular bana yöneltiğinde cevap vermiyorum artık.

Bisiklet kullanırsın ayıplarlar. Kıyafetin temizdir ama eskidir diye yine ayıplarlar. Eski telefon kullanırsın ayıplarlar. Halbuki telefon işini yerine getiriyordur.
Saatin eski ve çizik olur ayıplarlar. Evde sandalyenin köşesi çizilmiş olur ayıplarlar.
Çuvaldızı kendimize de batıralım. Az veya çok, hepimiz bunu farkında olmadan yapıyoruz. Değişmemiz gerek.
İtibardan tasarruf etmemiz gerek.....
Ve bu sadece eğitim ile olur.

Eşşek ne anlar hoş laftan, böyle eşşeklere laf anlatmakla uğraşıp boşuna sinirlerini germeyeceksin.
Amcaya helal olsun, o kadar yobazın içinde sevdiği şeyden vazgeçmemiş, çok büyük bir karakteri varmış. Utanması gereken amca değil, o bisiklete biniyor diye zart zurt edenler.

Amcaya helal olsun.
Bana tek laf eden olmadı henüz. Olduysa da hatırlamıyorum. Hiç hatırlayamayacağım kadar düşük kalıyorlar ve beynim bu tarz hatıralarımı gereksiz görüp çöpe atıyor ya da temelli siliyor. :)
Zaten laf edecek olanın lafını ağzına tıkarım. İlkelliğin lüzumu yok derim! Beni minicik aklıyla ayıplamaya çalışanı oracıkta bir ayıplarım, rezilliğinden kendi kendini imha eder.

Ayıp tabi, ergenler gibi velesbite biniyo

Bu tabi biraz da biaikletin üstündeki tipe göre değişiyor, naif nazik bir insan gördüler mi bizim çomarlar bu cesareti buluyor.

Devlet mali yemek ayip değil.
Torpil yapmak ayip değil.
Trafik kurallarina uymamak ayip değil.
Sokağa çöp / izmarit atmak ayıp değil.
16 yasinda çocuklari evlendirmek ayip değil.
Havaya ateş etmek ayıp değil....
Bisiklete binmek ayip.
İşte buna Kültür seviyesi deniyor.

25 yıldır benzin denen saçmalığa para ödemeyip 5 kişilik arabaya tek başına binmeyip trafiğin anasını bellemeyen dayıdır, çevreye ve kendine sağlam yatırım yapmıştır, eli öpülesidir... Sürün dostlar mtb olur, yol olur, şehir olur, gravel olur ama mutlaka sürelim sürdürelim bu keyfi :)

işe bisikletle gidenler başlığına yazmadım da.

Gelip giderken bi DEDE farkettim saçı sakalı beyaz hergün adam işe bisikletle gidip geliyor 15-20 km mesafe değişir evine göre.
Sabahları servisin camından görüyorum Maşallah diyorum. valla adama helal olsun.
bu DEDE yaşlanırmı hiç.

Sakarya'da nüfusun azımsanmayacak bir bölümü elden ayaktan düşene kadar biniyor. Henüz ayıplayanı görmedim.
Parayı biraz bulan basık pejoya biraz bulan şahine geçiyor o ayrı.

Sakarya'da nüfusun azımsanmayacak bir bölümü elden ayaktan düşene kadar biniyor. Henüz ayıplayanı görmedim.
Parayı biraz bulan basık pejoya biraz bulan şahine geçiyor o ayrı.
Konya da eskiden öyleydi hacı amcalar haci teyzeleri bisanın arkasina atip gezmeye giderlerdi. Şimdi pek kalmadı artik. Sakarya ve Muğla'nın Ula ilçesi hariç

İsteyen istediğini kendi seviyesi ile ölçmeye kalksın zerre umrumda olmaz. Bu tarla zararlısı tek hücrelilere göre hayat yaşanmaz zaten , bırakalım fotosenteze devam etsinler. Biz kimse için değil , kendimiz için yaşayalım olabildiğince.

Abimiz ne kadar da fit maşallah. Yanındayız abicim, aynen devam! 💪

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yol bisikleti kullananları pek ayıplamaz kimse . Öyle ya ; kask,tayt,forma derken profesyonel bir görünüm oluyor ve insanlar o formaların altında , senin namına " milli sporcu herhalde" falan kafalarina girip sempati bile duyuyorlar. Tabi bende tayt yok, kitli pedal yok xd,
"ASKILI TAYT ALAMADIHHHH"

Geri