Haberde aynı bisikleti 25 yıldır sürdüğü de geçiyor. Buna hiç kimse değinmemiş. Yok ayıplanmış ,yok şöyle olmuş ,yok böyle olmuşa takılıp gitmişiz. Bingöl Genç'te hayatını sürdüren bu bisikletli ağabey zaman zaman incinse bile yıllara rağmen aldırmamış.
Bomba soruyu soruyorum. Neden vitesli ,aleminyum,karbon,titanyum bir bisiklet almamış? Bisiklet işinden anlamadığı için mi, yoksa cebinde akrep olduğu için mi?
Haber olarak okunup sorgulanabilir bir olay. Diyanet işleri neder, nasıl bir fetva verir bilmiyorum ama bisiklet sürmek sevaptır. Hatta Bismillah deyip pedallamaya başlarsanız ibadet bile yapmış olursunuz. Sebebine gelince her pedalda vücudunuz daha dinç ve sağlıklı olacak. Çevreye zarar vermediğiniz için kul hakkına girmeyeceksiniz. Gelecek nesillere örnek olacaksınız. Topluma duyarlı bir vatandaş olacaksınız. Şehit kanlarıyla sulanmış bu kutsal vatanın herbir karesini pedallarken , bir şehitliğin yanından geçerken, onların ruhlarını şad edip huzur bulacaksınız. Ha hiç bir inancınız yoksa bile ben dünyaya bisikletimin kapladığı alan kadar yük olacağım diye onurlu duracaksınız. Demek istediğim bisikletle hem maddi hemde manevi huzur bulacaksınız.
Ülkemizde bisiklet olayında tek ayıp (
İNSANLIK SUÇU)bisikletlilerin trafikte katliama uğramasıdır. Şortla binmiş,taytla binmiş, vay efendim şalvarla sürmüş bir önemi yok. Ağlamayı bırakıp bu konu hakkında nasıl farkındalık yapabiliriz, bunlara odaklanmalıyız.
Bisikletle alakalı diğer bir sorun ise kapitalist sistemin sürekli güncellemeleri sonucunda biz bisikletlilere attığı kazıklar. Bingöl'lü bu bisikletli ağabeye hayran kaldım. Bisiklet onda hem hayat bulmuş hemde amaca hizmet etmiş. 😍