Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

bisiklet kullanırken bakış nasıl olmalı...

Tepki
99
İsim
HAKAN
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
motorsiklet kullanımında doğru sürüş tekniğinde bakışın sürekli karşıya-ileriye
olması gerektiğini duydum.bisiklette bu durum nasıl olmalı.kendimde gözlemlediğim bakışımın çok dağınık olduğu,çoğunluklada önüme baktığım. saygılar.

Scudo
Bence hemen tekerin önüne bakmak özellikle biraz hızlı giderken dengeyi biraz bozuyor. Ben genellikle geniş bir açıyla önüme bakıyorum ve tabi ki yoldaki çukur gibi tehlikelere de dikkat ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Vidilli
Ben sürekli ileri bakamıyorum. Genelde uzun yol yaptığım için de ön lastiğin 2 metre önüne bakarım ve aklımda bir sürü hayal olur ve pedal çevirdiğimi bile unuturum sonra bir bakmışım bisikletle yol yapıyorum. Allah koruyor valla.

Ama normali her daim önüne bakmak ve gelebileeck tüm tehlikelere karşı savunmaya müsait olmalıyız. Arabası var, köpeği var, geri geri gelip çarpanı var...

bende 30 derece yere gore egik bakıyorum hem yolu hemde tal mazgal vs. tehlikeleri gormek icin

Benim bildiğim ön tekere doğru bakılmaması gerektiği.Özellikle yeni sürmeye başlayanlar bu hataya düşüyor.Doğrusu ileriye doğru bakmaktır.Ben de öle yapıyorum , çukur ve mazgalları önceden görüp tedbirinizi almış oluyorsunuz.

• Beğen
İleri doğru bakınca konsantre olamıyorum nedense... Genelde 10-20 metre ileriye yola doğru ve hep yolun sağ tarafını tarayarak gidiyorum, ne gelirse oradan geliyor çünkü...

• Beğen
Trafikde, arayollarda kesinlikle ileri... Ne vakit tekere ya da sağa sola baksam illa birine çarpmasamda çukura düşüyorsunuz.

• Beğen
@Önder Tarım

bunu forumda daha once de okumustum. ama sanırım bu tam karsıya bakmak anlamında degıl cunku bunu yaptıgımızda mazgalları veya arazi de tasları vs gormek ımkansızlasıyor bence.

ben sehir için genelde yerıne gore 2-3-4 bisiklet boyu onume bakarım. dık yokuslarda boynum yorulunca pedalın o tarafa baktıgım bıle olur :) (-75 cm yani:D)

• Beğen
Bisiklet kullanırken gitmek istenilen yere bakılmalıdır...
Onun dışında gözleriniz, baktığınız yeri devamlı taramalı, yolda olabilecek aksaklıklara karşı süratle tedbir alınmalı.

Geri