Scudo Sports

Bisiklet Kullanırken Başımızdan Geçen Talihsiz Olaylar

skaymaz

Aktif Üye
Tepki
70
İsim
SAADETTİN
Bisiklet
Cube
Değerli forum üyeleri bisiklet üzerinde geçirdiğimiz talihsiz olayları burada paylaşalım lütfen bu sebeple tecrübe edinmiş oluruz ve daha dikkatli oluruz teşekkür ederim.

Ben Başlayayım;

Geçenlerde bende bisikletimle işe giderken ışıklarda duran araçların yanından geçerken (tabi emniyet şeridinden) adamın birisi sağ kapısını açtı ve iniyordu ben hemen frene bastım ve yavaşladım Allah'tan yavaş gidiyordum sonra göz göze geldik ve arkadaşım ne yapıyorsun sen dedim panikle tekrar arabaya bindi:) aslında dövecek gibi söylememiştim :)) Demek istediğim duran arabaların yanından daha dikkatli geçin insanlar gerçekten dalgın oluyor aman dikkat.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Yazıcı
Scudo
Gece karanlıkta sürüş yaparken muhakkak ışık kullanmak lazım, aydınlık bir sokakta giderken bile. Bir defasında akşam bisiklet sürüyordum. Ana cadde, ışıklandırması var nasıl olsa diye ön ışıkları yakmamıştım. Hızlandığım bir anda sokak lambasının orada ağaç gölgesine denk geldim. Meğerse orada da çukur varmış farkedemedim. Çukura girmemle takla atmam bir oldu. Kalktığımda çeşitli yerlerimde bereler oluşmuş,ama sağ elim müthiş ağrıyor. Acile gidip röntgen çektirdim, şükür kırık çıkık yok diye seviniyordum, fakat 4 parmağımın tüm eklem yerlerinde yumuşak doku zedelenmesi meydana gelmiş. O illet de öyle birşey ki kırık olaydı daha iyiydi dedirtiyor insana. İyileşme süreci 2-3 ay sürdü. Aradan 2 sene geçti etkileri anca geçti diyebilirim. Kask, eldiven, akşam ise ışık. Ne kadar sürülecek olsa da muhakkak kullanmak lazım.

@B.Yıldız
çok geçmiş olsun.

Çöp konteynerinden akan su bunu sıcaktan fark edememem lastiğin kayması frenin tutmaması, bisikletin beni beton saksıya sürüklemesi...gerisi malum. Kanatsız uçma teknikleri...Ağır omuz dirsek ve el bileği travması bol çizik kesik çürük diz kapağı ezilmesi...

Vites değiştirirken zincirim boğum oldu. Yani ters dönüp kendine düğüm attı. Edirnekapı'da öylece kalakaldım. Söksen sökülmüyor birde kuvvetli kenetlenmiş görmeniz lazım. O yüzden Allah kimsenin başına vermesin.

Yok mu artıran :)

valla benim başıma araba sıkıştırması ile kaskıma vurup kaçanlardan başka talihsiz olay gelmedi.
ama yıllar öncesini anlatabilirim.
arkadaşımın bisikletine bindim. lünaparkın etrafını dönücem. yerler kumlu. döndüğüm yöne kafamı çevirdim. lastikler kaydı ben burnumla betona merhaba dedim.
bisikletin freni patladı. arkadaşım freni patladığı için ağladı. benim burnum kanadı. ben de nasıl düştüğümü anlatmaya çalışıyorum. orada teyzede benim burnumu yıkamaya çalışıyo.

yıl 1996
lünapark ufak ( içinde bir salıncak bir daddelevatti bir kule var ) 3gen şeklinde mekan. dönüşler yerlerde kum olduğundan tehlikeli
yer sakaryada bir köy
bisiklet ( markasını bilmiyom valla o yıllar bisiklet olsun benim olsun derdindeydik )

• Beğen
Tepkiler: skaymaz
Hocam ben 29 yaşındayım, bu bahsettiğim olay tam hatırlamamakla birlikte 16 - 17 sene önce yaşanmıştır. Yaşadığım yerde yol boyunca, yağmur sularının tahliyesi için yağmurların tyolun sağ tarafında 1,5 metre genişliğinde, 1,5 metre derinliğinde arıklar vardı, arıkların içi yaz mevsimi olduğu için kuruydu ve mahallenin çöp kutusu da arığın içine konulmuştu, gözünüzün önüne getirdiyseniz koca demir çöp kutusu arığın içinde kayboluyordu, yani 1,3 metre boyunda bir çöp kutusu idi. (kutu dediğime bakmayın içine 5 insan rahat girer. Ben o arıkla paralel bir şekilde, yolun kenarında pedallarken, karşıdan bordo renk bir Tempra bana doğru geldi, ve bana çok yaklaştığında korkup arığın içine sürdüm, ve hoooop, çöp kutusunun içine diklemesine bisikletle birlikte girdim, ama çıkamadım, bağır çağır biri sesimi duydu da geldi beni çıkarttı, ama ne pislendim siz tahmin edin. Anneme de söyleyememiştim kızar diye :) Hey gidi günler :)

geçen sene virajda yan yatıp sağ kolu çatlatmış yüzümü hafiften haritaya çevirmiştim. kazadan birkaç ay sonra asrın salaklığına imza attım. bakırköy meydan'dan çıkışta ışıklarda bekliyordum. ön tekerlek asfaltta arka tekerlek kaldırımda iken yeşil ışık yandı. artık tekerlekler nasıl bir konumda durduysa pedala basmamla bu sefer sol kolun üstüne düştüm. allah'tan bir sakatlık olmadı ama durduğu yerde düşen bisikletli olma şerefine ilk ben eriştim sanııyorum. :D

O kadar cok geldi ki eskiden bu yana :)

Pompa ve lastik olmadan 1-2 saat kafa dagitayim diye is donusu araziye dalış. Arazinin ortasinda patlak lastik ve 3 km sirtta bisikletle eve yuruyus :(

Akan trafik durunca (kasaba yolu tek serit) ben araclarin solundan yardirmis devam ederken "niye tikandi lan bu trafik" edasiyla cart diye surucu kapisini acip ne oldugunu gormek isteyen surucu musveddesi nedeniyle, aracin kapi kosesine saplanan sag omuz :(

Hep gectigim mazgaldan yagmurlu bir havada yine MTB ile gecerken islanan lastigin normalde girmedigi islak mazgal araliginda yag gibi kayip mazgala saplanmasi sonucu one guzel bir takla!

Ciktigim turda baskalarinin gazina gelip donmek yerine onlarla devam etme, mesafeyi 2 katina cikarinca yetersiz azik ve dolayisiyla yetersiz beslenme sonucu turun bitimine 10 km kala enerji yoksunlugu ve dehidrasyonla yerlerde surunecek hale gelme :p

Bir cirpida aklima gelenler bunlar :) Dusundukce anilardan cikar daha da :)

Bir kez kaldırma çıkarken biraz hızlı çıkıp arka lastiği patlatmıştım.
Bir kere de ıslak yolda viraja girdiğimde freni biraz fazla kaçırıp düşmüştüm onun dışında büyük bir talihsizlik yaşamadım.

Benim zincir attı :kptmya: en kötüsü bu olsun... küçükken araçtan kontrolsüz çıkan bir dallamaya bianchi aspid bisikletimle çarpmıştım. Yerden kalktım ve sürdüm :snzdglsn:.

Güpe gündüz günün tam ortasinda anayoldaki yoğunluktan dolayi kaldirima çikmiştim,ogün gözlüklerimde yanimda değildi,güneşte tam gözümün içine içine vururken bir an önce yolu bitirmek istediğimden hizimi arttirmiştim derken bir mağazanin vitrin güneşlik ipine gidonumun sağindan takiştirip dengemin bozulmasiyla sağa sola yalpalarken fren fren fren sonunda kaydirip yerle buluştum,bisikletimin frenleri nekadar iyiymiş,sevinciyle yara almadan ufak siyriklarla kalkip yola devam ettim arkamda kalan iki üç kişi birbirine ipi görmedi galiba dediklerini hatirliyorum,yalniz o ipte bir parmak kalinkiğinda urgan benzeri bişeydi herhalde kopmadi bile,yoldan gözümü ayirmamam gerektiğini bir kez daha hatirlamiş oldum.

@B.Yıldız sizle ayni durumu cuma aksami yasadim . Dikkatimi bi soforun dagitmasi sonucu onumdeki cukuru fark edemeyip takla attim . Daha once yapabilecegim kazalari dusunmustum bi cok kazayi kendime ders edinmistim fakat boyle bir olay aklimin ucundan bile gecmezdi.

Geri