müzik dinlemek iyi ama ben altınızda sizi seve seve taşıyan bisikletinizi dinlemenizi isterim küçük bi acısını mırıldanıyo olabilir.feryat etmeden o kücük hışırtıyı katır kutur etmeden yakalarsınız.
-yalan söylemiş olmayayım kask hiç takmadım.herşey olucağına varıyo zonguldak-ankara ana yollunun 10km sini her gün kullanıyorum yeri geliyo20:00 da yeri geliyo sabaha karşı 05:30 da eve dönüyorum.kaskta olsa çelik yelekte olsa direksiyonda uyumus bi kamyoncunun karşında faydası olacağını sanmıyorum .
-zincirime bi parmak atarım kararmışta olsa hafif bi yağ deymesini isterim yoksa garajdan çıkmam.
-dükkana gittiğim zamanda akümü ölçerim gece kaçta döneceğim belli olmuyor.
-sırt çamtamda:yedek iç lastik,bi takım balata,1vites 1firen teli,pompa,3-4-5-6 alyen anahtar,zincir anahtarı,araç şarj aleti(12v7a akü bulunduğundan ansızın çok işe yarıyo).telefonumda dahili gps mevcut tavsiye ederim çünkü bilmediğiniz bi noktayı acil durumlarda bildirmesi kolaylaşıyo yinde allah göstermesin ama ne olur ne olmaz.
Güvenlik önlemleri huy değil artık bir alışkanlık ve zorunluluk olmalı
Ara ara arkadaya bakmakta fayda var ben arkama bakmadığım için güzelim kilidimin geçme yerinden çıkıp kaybolmasını fark edemedim. Fark ettiğimde geri dönecek kadar zamanım ve gücüm yoktu
Müzik dinlemeyi eksik etmem fakat tek kulaklık ve az bir ses ile güvenliği elden bırakmamakta fayda var.
- İlk okuldan öğrendiğim ve unutmadığım bir trafik kuralı olan Park halindeki bir aracın arkasından geçemeyin uyarısını geçtiğimiz hafta uygulamayarak bisiklet ile geçerken araç bir anda arka arkaya gelerek bana yan tarafımdan çarparak 15-20 cm sürüklenmeme neden oldu. Düşmedim ama sağ kolumdan epey bir sağlam darbe yedim . Araç sahibi bayan durumumu sordu sonrada "kulaklığımı işaret ederek müzik dinlemeyi bırakın bence dedem bir bisikletliye müzik dinlerken korna sesini duymadığı için çarpmış" diye açıklama getirince bende pek tartışmaya girmedim ama bir bakıma araçlarda haklı... Ben bu kazada suçlu taraftım... Elbette araçların suç oranları ve hata oranları bizlere göre daha yüksek. Biz kendimize güvensekte bazı trafik canavarlarına önlem amaçlı lütfen müzik dinlemeyi biraz daha az ve tek kulaklıkla yapmakta fayda var.
Herkese Selamlar
Trafikte giderken yeni park etmiş arabaların kapısının açılmasından çok korkarım.Şoförler gerçekten de bakmadan kapıyı açıyorlar bu yüzden yanından geçerken dikkat etmeden edemem.
Tabi ki yaşanabilir böyle şeyler. İpod dinlerken dikkatinizi iki katına çıkarmanız gerekiyor. Eğer daha sabah yeni kalktıysanız veya herhangi bir sebepten dolayı dikkatiniz dağınıksa dinlememek en iyisi. Bide bende kulakiçi kulaklık var, kulaklıkları takıp müzik açmasanız bile hiçbir şey duymuyorsunuz
Ama tabi ben trafiğin yoğun olduğu yerlerde, bana tehlike oluşturabilecek yerlerde dinlememeye çalışıyorum. Dinlersem de tek kulaklık sadece
Arada bi bisikletin üzerinde sirkelenip cebimdekileri otutturuyorum aman cüzdanım anahtarım telefonum belki düşer diye endişeleniyorum rahatsız ediyor elbette birde bu kaldırımların çıkış yerleri varya ortalık sakinse nefes nefese kalmış olsamda illa ordan uçmam gerekiyor
Önümde olan ağır bisikletleri geçmek istemiyorum yolum değişene kadar ya da o kaybolana kadar yavaş pedallıyorum yoksa geçince üzülüyorum elimde değil bu takıntı haline geldi.
Tura çıkmadan önce mutlaka arka lastiği elimle sıkarım ön lastiği değilde arka lastik takıntım var, frenlere asılıp bir de üstünde maşayı sıkıştırmazsam içim rahat etmiyor...
Yoldayken müzik dinlemeyi bıraktım çünkü kulak içi kulaklık kullandığım için yanımdan tır geçtiğinde duymuyordum bile gidonu sola bir çevirsem yerden 7005 alu birde cesedimi kazımasınlar istiyorum aman dikkat
çok hızlı sürmek vazgeçemediğim huylarımdan. tabii her zaman yapmıyorum bunu ama genelde hızlı kullanıyorum. üç dört kişi gidiyorsak ben onların çok uzağında oluyorum. onlar genelde 5-10 dakika geriden geliyorlar.
bisiklet üzerinde müzik hiç dinlemedim ama yaparken de evet çok dikkatli olmak gerekiyor. bir kaç sürücüye denk geldim öyle de kendilerinden geçerek bisiklet sürüyorlardı. tek kulaklık iyidir herhalde.