Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kullanmak hemeroide neden olur mu?

Bisiklet size uygun olur ve dogru vites ve kadans ile kullanırsanız, sikinti yaratan bir durum ortaya çıkmıyor.

Scudo
@ahlaksız genelde sorular çavuş ayağa kalkacak mı tekrar oluyor :) böyle bir soru beklemiyordum 89 yaşında. afyon evciler de gördüm bi tek o yaşta bisiklet süren. gençler motosiklet sürüyordu :)

@seviman bunu deme sebebim alt takımı çok sıkmayın

tesisler ne kadar serin o kadar iyi :)

Bisiklet hemoroide sebep olmaz ama hemoroid bisiklet binmeye sebep olabilir. O zaman viva la hemoroid.

@seviman şu kısırlık konusunda birsey diyecem yedigimiz yiyecekler etkin ediyor ama gunumuzde gdolu katkili birsey yok nasil korunacaz kotu birsey kısırlık

@Berat01 haklısın. tek çözüm kendin üretecen :) mesela tavuk alıyoruz ama onların yediği yem içerdikleri östrojen dengemizi bozmaya yeter. ben 4 yıldır eve tavuk aldırmıyorum. onun yerine tavşan tüketimine geçtik. sadece doğal besleniyor bitki ile. ve besin değerleri tavuktan çok daha iyi. normalde GDO lu bir ürün yapıtaşlarına kadar tamamen ayrışıyor ama bir araştırma da ineklerin yediği yemde ki GDO lu mısır kanlarında o gen tespit edilmiş ve kansere sebep olabileceği yazıyordu.sonuç biz kendimize iyi bakmazsak kimse bize bizden iyi bakmaz.

kısırlaştırma tavşanlar arasında bir savaş türü aslında :) güçlü erkek zayıf erkeği kısırlaştırır ısırarak. sanırım bu GDO lu besinler dar pantolon modası dahil hepsi kendi aramızda ki bir savaş türü. adamlar seni kısırlaştırır sonra çocuk yapmak için 40 bin tl onlara ödersin olma ihtimali yine maksimum %50 olur.

• Beğen
Tepkiler: Berat01
merhaba.
bir genel cerrah (yani uğraşlarından biri hemoroid olan uzmanlık) olarak böyle bir bilgiye rastlamadım.
genetik vs faktörler de olması ile birlikte genel olarak dışkılama esnasında olan zorlanma nedeni ile oluyor hemoroidler. kişide bu dokularda zaten bir zayıflık var ise, ortaya çıkması daha kolay oluyor.

kabızlık, fazla ıkınma, tuvalet ihtiyacını uzun süreler erteleme, liften az beslenme, normal doğum sırasındaki ıkınma, tuvalette uzun süre kalma alışkanlığı (gazete okuma, telefonla foruma girme), ağır kaldırma, ağır sporlar yapma gibi nedenlerle oluşabilir. acı, baharat, turşu gibi yiyecekler direkt olarak oluşmasına sebep olmaktan çok, olan bir hemoroidin ağrımasına neden olur.

yukarda bahsettiğim nedenler hemoroid dokusunu her defasına barsak dışına doğru iter ve zamanla esnekliğini kaybeden bu meme dokusu artık içeriye girmez, hatta ileri evrelerde elle desteklense bile girmez. yine aynı nedenler yaptıkları baskı nedeni ile meme dokusa giden kanın (ki oldukça kanlı bir dokudur) geri dönmesini engellediğinden, bu alanda kanın göllenmesine ve zamanla pıhtılaşmasına sebep olur. işte o zaman çok daha fazla ağrı olur.

özetle bisiklet hemoroid yapar diyemeyiz ama hemoroid olan ve o sıralar agreve (azmış! :)) olan birinin bisiklet sürmesi ağrıya sebep olabilir. olan bir hemoroidin ilerlemesine sebep olur bile diyemem açıkçası.

tedavisinde krem, fitil, hap ve sıcak suya oturma gibi seçenekler uygulanır. faydalı olmaz ise ya da sık sık tekrar ediyor ise de ameliyat yöntemleri düşünülür. yukarıda baş ağrısı yapıyor denen kremlerin ilk aşamada kullanılmasına gerek yoktur. dirençli vakalarda doktor yazarsa kullanılmalıdır.

şunu söylemeden geçemeyeceğim: hemoroid olduğunu düşünen bir çok kişide aslında başka bir hastalık olabiliyor. o yüzden kafanıza göre tedavi olmadan önce mutlaka bir genel cerraha muayene olunuz. en çok anal fissür, perianal fistül, pilonidal sinüs gibi hastalıklara karıştırabilmekle birlikte hemoroidim diye gelen hastada kanser tespit ettiğim de oldu. kimseyi korkutmak istemem ama utanılacak bir şey yok, muayene olmadan tedavi olmamak gerekir.

ekleme: doğru yazılışı hemoroidtir bu arada.

@mhlc

İç açıcı bilgiler için teşekkürler:)

Valla milletimiz çekiniyor dediğiniz gibi ama çekinmesinin nedeni muhtemelen elle yapılan muayene olabilir :)

@mhlc bu arada şimdi baktım da yaş 17 görünüyor profilinizde, doktorluk?

Çay ağacı yağını tavsiye ederim.Yaz aylarında baharatlı, acı çok yediğimde küçük bir baloncuk oluşur.Çay ağacı yağı, bir haftada derman oluyor..

@seviman dogru dediniz kısa pantolon giymek resmen saçmalık onu da anlamis degilim hersey ortada belli vucuduna zararli :)

hemeroidi bisiklete baglayan biri olarak çözümü sürüşlerimi uzun tek parça yapmak yerine belli mesafelerde durup duz satıhlara oturup dinlenmekte buldum lifli diye tabir edilen diyet biskuvilerinin midede ogutulmeyip kırıntı olarak dıskılanmasıda tetikleyen baska bir etken en buyuk rahatlamayı tavuk suyuna dogradıgım sebzelerden oluşan corbada yasadım su ara sele oturma acısı ve yuksekliğini test ediyorum

@mhlc yazınız güzel ve akıcı olmuş. forumda yazarken yazım kurallarına pek dikkat etmiyoruz, kusura bakmayın. bu hastalık azdığı zaman sadece doktora gidiliyor daha önceden gidilse belki çözüm olacak.
bisikletin, hemoroide neden olmaması sevindirici :)

Geri