Madde 66 -Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.
madde 66 'ya açıklık getirelim.bostancı-tuzla arası sözde bir bisiklet yolu vardır,kesik kesiktir, in çık in çık adama asla zevk vermez ,
attila bisiklet takımı ile turladım kaynarcaya ,oradan formulaya ,ama biz bisiklet yolundan gitmedik ikili sistem ile sağdan gidildi.atilla atay dostum ile bir mülakat yapmış idim ikili sistemi korumak lazım demiş idi.mumtazam bir biçimde fren mesafesinde sürüldü ,herkes olayın bilince idi abuk sabuk gidon hareketleri yapan yok idi ,birden sağa ve sola kaçanı görmedim gerçekten disiplin var idi o gün ,attila bisiklet takımın en arkasında yer aldım takımın arasında sürme olayı yok ,formanız olacak tabi,ve sonra grup disiplin anlayışı ,
şimdi 66 'ıncı maddeye bir bent eklenmesi gerekecek o da bisiklet yolu olan yerde ,bisiklet yolunun dışında en sağdan ikili sistem sürüş şeklinin uygulanabilirliği,
2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanununda Bisiklet için;
Madde 3 c (10) bendi : Bisiklet motorsuz bir Taşıttır.
Madde 37 Sürücü için Ehliyet ve Taşıt için Plaka gerekmez.
Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.
Madde 66 Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.
Madde 66 a.) bendi : Karayolunda ikiden fazla bisiklet yanyana sürülmez.
Madde 66 b.) İşaret verme dışında, çift elle sürülmesi ve genel kurallara uyulması zorunludur.
Madde 66 c.) Yük ve eşya taşınamaz.
Madde 37 Bisikleti karayolunda sürmek için 11 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir.
HIZ:
Ehliyet kurslarında öğretilmesi zorunlu hız limiti tablolarında “Motorsuz Bisiklet” diye geçen araçlarımızın maksimum hızları;*
*Yerleşim yeri içerisi: 30km/s (Saatte otuz kilometre hız)
*Şehirlerarası Çift Yönlü Karayolları: 45km/s (Saatte kırkbeş kilometre hız)
*Bölünmüş yollar: 45km/s (Saatte kırkbeş kilometre hız)
*Otoyollar: Giremez.