Scudo Sports

Bisiklet kullanmak spor değilmiş. Binmek de yasakmış

Bugün yol kontrol vardı Eskişehir'de. Polis kenara çektiği adamın işlemlerini bitirmiş. Ben de tam geçiyordum. Adam yol vermeyecek gibi oldu, polis durdurdu adamı. Benim geçmem için tabii. Ben geçerken de "Bir dahakine senin de evraklarini kontrol edeceğim" diye de espri yaptı. Kolay gelsin deyip gulumsedim. Özetle, olayın polis olup olmamakla alakası yok. Ayna nöronlarla alakalı. Hakkınızı arayın. Siz pısırık konuşursaniz, adamlar da üstünüze gelir. Adamın gözlerinin içine bakıp kendi sesinizden emin konuşun. Abi demeseydiniz keşke. Ben olsam "Buyrun Memur Bey, bisiklet kullanmanın yasak olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?" diye başlardim. Siz değil, o korkacak. Sinirim bozuldu gece gece.

Scudo
6 kişiydiniz indirseydiniz şerefsizleri,bu ülkede polise karşı çirkefleşeceksin hocam.Eyvallah polis olmak zor fakat çirkef aşşağılık polis olmak çok basit.Serdar hocam bence sana gelen bir istisna :( Yaka numarası falan alsaydınız keşke.

• Beğen
Tepkiler: serdar karaca
@serdar karaca

Kesinlikle söylediğiniz gibi zihniyetle alakalı bir şey. Bursa'dayım bisikletli trafik polislerinin bir çoğunu iyi tanıyorum diyebilirim hatta bazılarıyla hafta sonları beraber pedallıyoruz. Ayrıca karşınızdaki kim olursa olsun bunun gibi tavırlarla yaklaşıyorsa korkmadan sonuna kadar hakkımızı savunmalıyız.

• Beğen
Tepkiler: serdar karaca
@doğan_69
Ben sporu sevmeyen ve sporla ugrasan insanlarin yoluna cikanlara lafim siz niye alindiniz?

ne kadar yanlış kaba konuştuğunuzun farkındamısınız?? bu şekilde bir konuşmayı forumdan bir kişiye yakıştıramıyorum yanlış anlamayın..bize karşı hoş görü göstermeyen insanlara karşı bu şekilde konuştuğumuzda onlardan ne farkımız kalır?? genelleme yapmayalım lütfen sahil kesimler gelişmiş falan diye geçen istanbuldan kayseriye bir gittim karşıya geçerken yol bisikleti gurubu gördüm....sarıyerde polisler bana vurup kaçan adamı bulmak için seferber oldu..çrnekleri çoğaltmak mümkün..

Süper yazı teşekkür ederim ben de yazacaktım vazgeçtim çok iyi yaptınız

• Beğen
Tepkiler: doğan_69
@irfanyazicitunc
benim alındığım bir durum yok..kibarca uyardım sadece..sporla uğraşan biz insanlar konuşmalarımızla hareketlerimizle örnek olmalıyız diye düşünüyorum yoksa kimsenin lisanına müdahale edecek durumum yok bana dokunmadığı sürece..

Gezide haber kameralarının (yutiçi ve yurtdışı dahil) önünde hiç çekinmeden tek bir insana 10 kişi ağız burun daldığını, hatta güvenlik kameraları önünde adam öldürüp kayıtları alenen silen/sildirmeye çalışanları gördük/görüyoruz.Bana hiç tuhaf gelmedi, bu dönemde herşey normalleşiyor sanki ama bu normalleşme özellikle toplum açısından oldukça sıkıntılıdır.

@Melih Muratoğlu
Özlü bir sözdür; "Bir insanın karakterini öğrenmek istiyorsan ona güç ve mevki ver".Hayatım boyunca çok kez doğruluğunu/ispatını görmüş/yaşamışımdır.

• Beğen
Tepkiler: Melih Muratoğlu
Madde 66 -Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.

madde 66 'ya açıklık getirelim.bostancı-tuzla arası sözde bir bisiklet yolu vardır,kesik kesiktir, in çık in çık adama asla zevk vermez ,
attila bisiklet takımı ile turladım kaynarcaya ,oradan formulaya ,ama biz bisiklet yolundan gitmedik ikili sistem ile sağdan gidildi.atilla atay dostum ile bir mülakat yapmış idim ikili sistemi korumak lazım demiş idi.mumtazam bir biçimde fren mesafesinde sürüldü ,herkes olayın bilince idi abuk sabuk gidon hareketleri yapan yok idi ,birden sağa ve sola kaçanı görmedim gerçekten disiplin var idi o gün ,attila bisiklet takımın en arkasında yer aldım takımın arasında sürme olayı yok ,formanız olacak tabi,ve sonra grup disiplin anlayışı ,
şimdi 66 'ıncı maddeye bir bent eklenmesi gerekecek o da bisiklet yolu olan yerde ,bisiklet yolunun dışında en sağdan ikili sistem sürüş şeklinin uygulanabilirliği,

2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanununda Bisiklet için;

Madde 3 c (10) bendi : Bisiklet motorsuz bir Taşıttır.
Madde 37 Sürücü için Ehliyet ve Taşıt için Plaka gerekmez.
Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.
Madde 66 Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.
Madde 66 a.) bendi : Karayolunda ikiden fazla bisiklet yanyana sürülmez.
Madde 66 b.) İşaret verme dışında, çift elle sürülmesi ve genel kurallara uyulması zorunludur.
Madde 66 c.) Yük ve eşya taşınamaz.
Madde 37 Bisikleti karayolunda sürmek için 11 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir.

HIZ:

Ehliyet kurslarında öğretilmesi zorunlu hız limiti tablolarında “Motorsuz Bisiklet” diye geçen araçlarımızın maksimum hızları;*

*Yerleşim yeri içerisi: 30km/s (Saatte otuz kilometre hız)

*Şehirlerarası Çift Yönlü Karayolları: 45km/s (Saatte kırkbeş kilometre hız)

*Bölünmüş yollar: 45km/s (Saatte kırkbeş kilometre hız)

*Otoyollar: Giremez.

Adam haklı. Spor içki içmek, sigara içmek, kumar oynamak, illegal işlere bulaşmak, karşı cinse obje gözüyle bakıp para karşılığı fütursuzca şeyler yapmak, zevk için çalmaktır sadece. Sorsan bildiği iki spor dalı vardır (futbol ve bayanlar voleybol). Böyle sığ görüşlü insanlara kendimizi emanet etmek beni çok üzüyor.

En basiti senin yanında pompa olup olmadığını bile kontrol etmemiş. Bari yaptığın işi adam akıllı yap ama oda yok. Yaptığı işe saygısı olmayan insanın ne diğer insanlara ne de kendisine saygısı olamaz...!

• Beğen
Tepkiler: Ghost
Bağlı olduğunuz kulüp veya federasyona başınızdan geçen olayı aktarırsanız gerekli yerlere gerekli başvuruları, şikayetleri, önerileri yapacaklardır diye düşünüyorum. Zaten kulüplerin, federasyonların esas amacı bu değil mi?

polis şiddetinden konu açıldıysa kullanıcılar arasında huzursuzluk yarattığı için tahminimce bu konu yakın zamanda silinir. ben de bisikletlileri taciz eden minibüs şoförleri hakkında açılan başlıkları onların geçim sıkıntılarından ve stresli iş koşullarından (geceli gündüzlü çalışıyolla!) bahsedip sildirmeyi düşünüyorum. ya da müşterileri kazıklayan bisiklet dükkanları hakkındaki konular da yoğun talep üzerine silinebilir (neticede iki kuruş ekmek parası kazanıyolla!)

şaka bir yana kişisel notum: her polis kötü değildir.

Kardeşim sen en iyisimi sessiz kal. Neden biliyor musun? Çünkü Gaziantep polisi çok kötüdür. Yani sonra başın belaya girebilir benden söylemesi. Böyle dememin sebebi buna benzer bir şekilde benimde başıma geldi. Çok pişman oldum şikayet ettiğime..

Kardeşim sen en iyisimi sessiz kal. Neden biliyor musun? Çünkü Gaziantep polisi çok kötüdür. Yani sonra başın belaya girebilir benden söylemesi. Böyle dememin sebebi buna benzer bir şekilde benimde başıma geldi. Çok pişman oldum şikayet ettiğime..

Tarih yer saat gibi bilgilerle (link) adresinden olayı kısaca anlatan bir metinle başvuru yapın ve Gençlik Spor Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilmek üzere diye bitirin.

Bundan sonra antrenmana çıkmadan birkaç gün önce kulübünüz Gençlik Spor İl Müdürlüğüne yazı yazarak güzergah tarih saat gibi bilgilerle antrenman yapmak üzere izin yazısı istesin, gsim güvenlik tedbiri için emniyete yazı yazacaktır. Ayrıntılar için Gsim'e gidip spor şube müdürüyle mutlaka yüzyüze görüşün.

@Rüzgarınoğluyumben

Abi neyi sessiz kalıyor. Neden sessiz kalıyor. Bana göre POLİS candır. Emniyette olmamız onlar sayesinde. Yeri geliyor canlarını ortaya koyarak vatandaş için görevlerini icra ediyorlar. Kesinlikle saygım sonsuz. Lakin sırf böyle bir gücü var diye bir vatandaşa bu tarz bir şey yaptıramaz, yapamaz. Madem yasal olarak suç tutanak tutar, resmi işlem başlatır, karakola götürür. O halde de kesilen parmak acımaz. Suçluysan bedelini ödersin.

Lakin bu durumda tamamen yetkilerini kötüye kullanan birisi var ve bence bu kişi meslekten men edilmeye varana kadar cezalar almalı. Sana vatandaşı korumak için verilen gücü sen vatandaşın hakkını yemek ve vatandaşı zor duruma sokmak için kullanıyorsun. Basit gibi görünebilir belki bazılarına ama bence direkt olarak cezalandırılma...!

aileniz oranın zengin ailelerinden değilse, devlet ihalesi filan kapmıyorsanız, partinin teşkilatından akrabalarınız yoksa bence de hakkınızı aramayın. ha diğer türlü zaten nüfuzlu biriyseniz ayakkabılarınızı bile parlattırabilirsiniz memurlara. savunma bile yapamazlar.

Geri