Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet lastiği önerisi- rubena cobra nasıldır ?

Tepki
1
Bisiklet
Salcano
arkadaşlar bisikletimde yolda giderken titreme gibi bir sorun var bisikletçiye götürdüm akortta sorun yok ama lastikte ciddi derecede bir yamukluk mevcut sabun,su vb herşeyi denedim ama düzelme yok hala yamuk fikri olan varmı ? birde rubena cobra alsam nasıl olur

Scudo
Rubena ise basıncı 65 yapıp acımasızca bir bisiklet tamircisinin yakınında kullanın. Patlar zaten, en azından son anlarında lastik patlatma zevkini yaşatsın. Veya benzinlikte 250 basın, dayanırsa rekorlar kitabına girer. Veya janttan ve iç lastikten ayırıp kesip inceleyin. Olmadı, siteden gariban tubeless yapımı'nı araştırıp, son anlarında tubeless olarak kullanın.

Rubena ise basıncı 65 yapıp acımasızca bir bisiklet tamircisinin yakınında kullanın. Patlar zaten, en azından son anlarında lastik patlatma zevkini yaşatsın. Veya benzinlikte 250 basın, dayanırsa rekorlar kitabına girer. Veya janttan ve iç lastikten ayırıp kesip inceleyin. Olmadı, siteden gariban tubeless yapımı'nı araştırıp, son anlarında tubeless olarak kullanın. Bir daha da ya Schwalbe Marathon Plus, ya da Continental Touring/Country plus alın. Rubena'dan adam olmaz.

Rubena benim gözümde piyasadaki en kötü lastik markalarından birisi. Lastik alacaksan Schwalbe'den şaşma derim, olmadı Maxxis al.

Nedendir herkes kötü gözle bakar rubena ya. Ama ben 800 km yada daha fazladır hiç bir sıkıntı çekmeden patlamadan yamulmadan kullanıyorum. Garip. :confused:

rubenayı zaten duymuştum o sorunlarını sadece kronun bazı modellerinde gördüm sormak istedim şuana kadar hiç kullanmadım.bisikletimi değiştirmeyi düşünüyorum ileride schwalbenin kalitesi tartışılmazda fiyatları fazla geliyor bana.maxxis falan olabilir ama çiftine 80 lira falan ayırabilirim fazla vermek istemiyorum bu civarlarda bi öneriniz varmı

@Deniz ÇINAR

aynen öyle bende arkadaşlarımdan falan duymuştum hani ben pahalı bişeyler alabilirim bütçe konusunda sıkıntı olmaz ama bisikletimi 1 yada 2 yıl kullanırım en fazla sonra değiştirmeyi düşünüyorum bu süre zarfında idare edecek bişey istiyorum.kullanım alanımda şehir içi ve dışı gezilere gidiyorum yıllık 2 bin 3 bin km yapıyorum

ArkadaŞim bİsİkletİn o lastİklere aĞir gelmİŞtİr

bende rubena kullaniyorum hemde cobra yol tutuŞu ve su tahlİyesİnİ mÜkemmel yapiyor

hemde yormuyor

Sire Vittoria Randonneur. Tanesi 43 tl. Hakkında çok iyi yorumlar var, yol lastiğinde uzman deniyor fakat Türkiye'de az satıldığından çok duyulmamış. 26" 1.50 almayı düşünüyorum iki hafta içinde. İnternette bir iki araştırma yaparsanız baya bilgiye ulaşılıyor.

Vittoria'yı özellikle ben tavsiye ettim forumdaki arkadaşlarıma ancak asfalt yolda küçücük bi cam kırığı sonucu sonuç iç lastik patlaması ve dış lastik lastik'de meydana gelen ufak çapta bi yarık oldu tekrar aynı yere denk gelir korkusuyla değişim için geri götürdüğümde kullanıcı hatası diyerekten kestirip attılar hoş başka bişeyde beklenemezdi evde dururken yarık olursa garantiye giricek sanırım onu bekliyorlar sonuç olarak dış lastiğin iç kısmından yama yaptım bu olaydan sonra açıkçası biraz soğudum markadan ciddi derecede hız ve yol tutuş var ancak ufacık bile olsa cam kırıklarına karşı pek bir koruma sağladığını söyleyemem dikkatli olun kullanırken derim bol pedallamalar...

@enes savaş
bisikletim alüminyum kadro ve kendimde aşırı ağır değilim ama bya bi yol yaptım birde normal dişli salcanoyu alırken orjinal üstünde bulunan lastik pek tavsiye edilmiyordu zaten.rubenayı değerlendirmeyi düşünüyorum

@Ahmet Tarık
hocam biraz göz gezdirdim sen nereden sipariş ettin acaba ?

geçenlerde lastik alırken burdaki yorumları okudum 3 sene geçmiş nerdeyse. rubena flash dan vazgeçip rubena cobraya karar verdim ve aldım
48tl ye aldım çiftini 200 km yakın da yol yaptım alalı ve gerçekten memunum daha hiç patlamadı nazar deymesin ...(şanslıyım herhalde) ve kullandığım yollar genelde köyler arası asfaltlı yollar fiyatına göre performansı gerçekten iyi gönül schwalbe maraton ister ama duygusal mesele:)

29er icin lastik tavsiyeniz varmi peki arkadaşlar ? Benim Aklımda olan Schwalbe Rapid Rob 2,25 nasıldır ?

Bundan 12 gün önce internettten Rubena 700x28 Flash yol lastiği aldım. Lastikler daha 200km'yi bile doldurmadan deforme olmaya başladı.Dahası 30km hızla yokuş aşğı inerken Ön tekerin Dış lastiğinin aşınmadan dolayı delinmesi ve bu delikten iç lastiğin dışarı çıkarak Asfalta teması sonucu GÜM diye patladı.Allahtan yol boştu bir tane bile araba geçmiyordu direksiyonu zor zaptedebilbim.Eğer bu kaza Kritik bir virajda başıma gelseydi ne olurdu düşünmek bile istemiyorum. Eski Rubenalar artık bitmiş.Kalite diye bir şey kalmamış. Ucuz etin suyu misali,Ben yandım siz yanmayın. Rubena almayın Aldırmayın.Uzak durun.Biraz daha para biriktirip kaliteli birşey alın.Tekerler bizleri yola bağlayan en önemli parçalar şeçici ve daha dikkatli olmalıyız.

Geri