Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet lastiklerinde nitrojen kullanımı

N2 nitrojen azot bunlar ayni seylerdir ancak anlamadigim sey plastige oksijenin bir etkisi yok ikincisi azot havada % 70 ki cok buyuk bir oran normal hava basmak varken, ki ben her binmeden once basarim, neden gidipte allahin havasi 10 lira vereyim % 20 saflastirilmis olarak? % 10 luk kismi saflastiramazlar o biraz zor teknigi karmasik, elektrik kullanmadan hic olmaz.

Scudo
Bisiklet lastiği ve Nitrojen... Hiç güleceğim yoktu :D 125 cc 9hp lik motosiklete yakıt katkısı kullanmak gibi.

Bu gazdan Avusturyada bisiklet satan bütün spor mağazalarında var ne alaka diye merak ederdim ,işi bilen alıyor ;demek var birşeyler.

Hımmm ilginç bir konu... Ciddi yarışçılar hariç standart klullanıcılar için zaman perf. açısından bi fayda sağlamaz gibi.. zaten yazıyı dikkatli okursanız lastiğe daha az zara verdiği ve hava kontrolünü daha az sıklıkla yapılabileceği konusunda avantajı varmış

Bu konuya net bir açıklama getiren varmı acaba bende çok merak ediyorum

ben denedim net bir faydası yok. sadece garip bir yankılanma sesi duyulmaya başlıyor. ayrıca havasıda gayet eksiliyor. bisiklet için gereksiz olan hededir.

@yaminkutlu

17 mart 2009 senesinden bir mesaj ,
uygulama yapan varmı,?
nitrojenli pompa varmıdır acaba ?elde kolay taşınan,akıl gel bana takıl meselesi.nitrojen gazı nasıl pompa içine enjekte edilecek ve asla bitmeyecek bunlar yeni icatları gerektiriyor.

@Sinan A.

o vakit denemeye deymeyecek...

Dün arabamın yıllık bakımını yaptırırken nitrojen gazının lastiklere faydası üzerine ilanlara gözatıp, bisiklet lastikleri üzerinde de benzer avantajları olabilir mi sorusu aklıma geldi, foruma baktığımda bir kişi haricinde bisiklet lastiğinde deneyen olmadığını. O arkadaşında çok fazla memnun kalmadığını okudum. Düşüncemi böylece rafa kaldırdım :)

Nitrojen ısınmaz lastik soğuk kalır... araçlarda da sadece yazın sıcak memleketlerde kullanın. Kışın kullanılması uygun değil...
Zaten soğuk hava lastiğin ısınması gerekli ama nitrojenle soğuk olmasını sağlıyorsunuz...
Bisiklete gelincede bende kullandım bi kaç sefer ama yol tutuşunda bariz fark oluyor daha güvensiz geliyor bisiklet nitrojenle...

Tavsiyem kullanmayın bisikletlerde... Kullanmak istersenizde yazın çok sıcak bölgelerde kullanın...

Geri