Scudo Sports

Bisiklet Lisansı

Scudo
Bu konu yoruma açık ama ben kendi tecrübemi anlatayım daha önce de yazmıştım
1617696126307.png
Valilik tüm İstanbul geneline ekteki yazıyı gönderdi , yazıya göre 20 yaş altı gibi başlasa da bakanlığın ilan ettiği yarışlara katılmak İçin lisanslı sporcuların antrenman yapması durumunda yasaklardan muaf gibi bir genelleme var . Polisler bunu biliyor o yüzden özellikle istanbul da çok irdeleyen yok çünkü çoğu polis lisans nedir onu bilmiyor. Bu nedenle hiç durdurmuyorlar bile , ben aylık ilçe spor müdürlüğünden ilave yazı alıyorum en azından daha resmî görünsün diye 2510000D-298B-4B86-9B0E-7C65FC98EA64.jpeg
Her imza alışımda ilçe spor müdürü diyor ki gerek yok buna lisansı göster ve şu tarihteki yarışa katılmak üzere antrenman yapıyorum de diyor .şunu da ekleyim daha 3 aydır polis durdurmadı ne lisans ne belge gösterdim sadece bir kez maskesiz bisiklet kullanmaktan ceza yedim

@trainspotting35 evet kulüp lisansında sıkıntı yokmuş, yasakta antreman yapılabilirmiş.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Bugün sağlık raporu almak için aile hekimine gittim ben veremem önce kardiyolojiye görünmen gerek dedi o da ücretliymiş.

Merhabalar, ben de dün ferdi lisans aldım.
Veren kişinini dediğine göre:
Kulüp lisansı olmadığ için, bu lisans ile eğer katılanacak bir yarış gösterilmez ise ceza yersiniz. Buna güvenip polisle münakaşaya girmeyin. Eğer katılacağınız yarışı ispat ederseniz yazmaz.
Bunu söyleyen yetkili aynı zamanda polislikte yapmış ama her polis bunu bilmiyor dedi.
Bildiğim kadarıyla teorikte geçmese de pratikte polise lisansım var deyip en kötü ihtimalle bunun geçerli olmadığını bilmiyordum deyip affedersiniz salağa yatarsak ceza almayiz diye düşünüyorum.

Benim lisansta yazıyor Çetin spor dalında yol bisikleti diye. Tabi evli ve çocuklu olunca yollu olamıyorsun. Belki ondandır. 🤣 😂 🤣 😂 🤣
Bugün çıkardım, bisikletin türünü sordu, şehir/tur dedim ama seçeneklerde dağ, yol, trekking, cyclocross bir de indor gibi bir şey vardı. (Toplam altı seçenekti, birini hatırlamıyorum.) Hangisinin seçildiğinin bir önemi yok dedi ve kendi de ne olduğunu bilmediği indoru seçti sistemde. (Ben de eve gelince baktım, ne olduğunu anlamadım.) Şu an sorun olur mu acaba diye işkillendim bak.

:ckskc: Soğuk baskı olmadığı için ilde çıkarılıp verilecekmiş lisans, acaba yarın gidip onu trekking falan mı yaptırsam? Ya da mühim değil mi gerçekten? Bilgisi olan var mı?

Net bilgim yok ama mantıken kulüp ve yol lisansına verilen izin, ferdi ve tur/mtb vb bisikletler için de verilmeli.
Şehir tur bisikleti ile yapılan bir spor dalı yok o yüzden yazmıyordur. Adı üzerine şehir bisikleti. Şehir içerisinde ulaşım için kullanılır.

Bildiğim kadarıyla teorikte geçmese de pratikte polise lisansım var deyip en kötü ihtimalle bunun geçerli olmadığını bilmiyordum deyip affedersiniz salağa yatarsak ceza almayiz diye düşünüyorum.
Bence de salağa yatmak güzel fikir

Bizde bulunduğumuz bölgede yasaklı günlerde sürebilelim diye lisans çıkartalım dedik,lisans çıkıyor bir şekilde çıkmasına da,içişleri bakanlığa veya valiliğe izin için atılan maillerde son bir iki gündür red cevabı geliyormuş,varmıdır bunu yaşayan?

Bizde bulunduğumuz bölgede yasaklı günlerde sürebilelim diye lisans çıkartalım dedik,lisans çıkıyor bir şekilde çıkmasına da,içişleri bakanlığa veya valiliğe izin için atılan maillerde son bir iki gündür red cevabı geliyormuş,varmıdır bunu yaşayan?
Bizim burada valilik izin belgesi vermeyi kaldıralı baya bir zaman oldu.

Bugün bende lisansa vize(yeniledim) yaptırdım ama kaymakamlık red verip gsb yazın dedi. E-devlet üzerinden de orada uygun bir yer bulamayınca sosyal ve kültürel faaliyetler müdürlüğüne yazdım aynı dilekçeyi. Daha dönüş olmadı bekliyorum. :)

Bugün bende lisansa vize(yeniledim) yaptırdım ama kaymakamlık red verip gsb yazın dedi. E-devlet üzerinden de orada uygun bir yer bulamayınca sosyal ve kültürel faaliyetler müdürlüğüne yazdım aynı dilekçeyi. Daha dönüş olmadı bekliyorum. :)
İnşallah red cevabı gelmez,anladığım kadarıyla yoğun talep geldi,gelincede bu işin suyu çıktı deyip red edebilirler.İnşallah laf olsun diye bisiklete bineyim de sıkıntım geçsin,yasaklarda evde oturmayayım diye izin isteyenler,gerçekten antrenman yapan veya yarışlara hazırlanan binicilere engel olmazlar.Yoksa düşünsene pazar yasak var ortalık bisikletli dolu:komik: ne anlamı kaldı yasağın.Elinde bim torbasıyla ilçeyi turlayan var,en azından onlar sessiz kalmaz bu duruma:acpsnr:

İnşallah red cevabı gelmez,anladığım kadarıyla yoğun talep geldi,gelincede bu işin suyu çıktı deyip red edebilirler.İnşallah laf olsun diye bisiklete bineyim de sıkıntım geçsin,yasaklarda evde oturmayayım diye izin isteyenler,gerçekten antrenman yapan veya yarışlara hazırlanan binicilere engel olmazlar.Yoksa düşünsene pazar yasak var ortalık bisikletli dolu:komik: ne anlamı kaldı yasağın.Elinde bim torbasıyla ilçeyi turlayan var,en azından onlar sessiz kalmaz bu duruma:acpsnr:

@mariokaldato sana diyor :D

herkesin atladığı bir nokta var. şehirlerinizdeki bisiklet fedarasyonu temsilcileri ile görüşün sizlere yardımcı olacaktır.
(link)

Ben de düşünüyordum Lisans ile ilgili bir pdf dosya buldum.. Federasyon a bağlı... Detaylı bilgi içerikte var... İsterseniz bakın...

Dosyalar

• Bisiklet Lisans.pdf
    3,5 MB · Okunma: 71
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
@BirLebowski merhabalar, kaç yaşındasınız ?

sizin belgenin başlığını sakarya gsb 20 yaş altı sporcular için paylaşmış. ( (link))

Belgeyi almak için ne başvurusunda bulunmak gerekiyor .

Teşekkürler .

Kulüp lisansım var fakat başka federasyon sayesinde iznim var. Kafam rahat :) Yine de merakla takip ediyorum konuyu.

@BirLebowski merhabalar, kaç yaşındasınız ?

sizin belgenin başlığını sakarya gsb 20 yaş altı sporcular için paylaşmış. ( (link))

Belgeyi almak için ne başvurusunda bulunmak gerekiyor .

Teşekkürler .
merhaba
36 yaşındayım lisansım ile ilçe spor müdürlüğüne fiilen başvurdum ilave bi aşamam olmadı

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Haklısınız işin bir de diğer yüzü var. İzin konusuna gelince solo sürüşler de sorun yaratmaması, takım sürüşü hariç grup sürüşlerine de aynı maddi cezanın geçerli olmasını savunuyorum açıkçası.

Geri