Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet markalarının ülkeleri ve kuruluş tarihleri

Giant aynı zamanda dünyanın en büyük bisiklet üreticisi galiba yanlış bilmiyorsam.

Scudo
Raleigh'i de ekler misin hocam :D Ingiltere olmasi lazim :D

@gokhankoc

genel üretim olarak ( birçok markanın aynı fabrikadan çıkması olarak) tayvan ve çinde birçok firma var liste istemek gerekir.

Güzelim Cannondale hepsinde hand-made in Usa yazardı harcadılar :ckskc: Öyle çok daha havalı oluyodu.Şimdi o da Asya üretimli :snzdglsn:

Cervelo için Amerika yazıyor, ama Kanada markasıdır. Amerika kıtası kastediliyorsa doğru tabii...

@Murat B. bey haklısınız benim baktığım yer Kanada'yı Amerika gibi yazmış, Kanada olarak düzelttim. Teşekkürler.

Shimano Japon olduktan sonra gerisi hepsi boş. Shimano kullanmayan marka var mı?
Hepsi her şeyi kullanabilirler. Ama sıkıysa Shiamano kullanmasınlar da görelim. :)

Markanın menşei ve üretimini birbirine karıştırmayın, bildiğim kadarıyla KTM hariç diğerleri Çin de üretiliyor.

@gokhankoc lütfen o iki şirin cici kızını benim tarafımdan çok çok öp!

Giant Tayvan'da üretim yapan Amerikan firması. Eğer üretim yerlerine göre yazacaksak bu listedekilerin bir çoğunun Tayvan olması lazım zaten :)

• Beğen
Tepkiler: Melih AÇIK
Bu işi Amerikalılar açık ara kopartmadıysa bende bir şey bilmiyorum. Specialized,Cannondale,Trek ... dahasına gerek bile yok :)

''''''''''''''''''Bisiklet Endüstrisi’nde “ülke menşei” “Made In xxx” ibaresi tamamıyla farklı anlamlarda kullanılmaktadır.

Üretilen Ülke İbaresi görüldüğünde Bisiklet Üreticileri’nin ifade etmeye çalıştığı anlam farklıdır

Herhangi bir ülkenin, bir bisikletin “ülke menşei” ibaresini kazanabilmesi için o ülkenin “nihai mamulün üretiminin mali değerinin” %60′ını üstlenmiş” olması gerekmektedir.'''''''''''''''''''''Alıntıdır.

Arkadaşlar yani şöyle,mesela giant'ın 1000 usd lik bir bisikletini baz alalım. Kadro taiwanda 100 usdye maal edilip Amerikaya gönderildi,Amerika'da boyama,parça montaj işlemleri vs. işlemleri 300 usd tuttu. Bu durumda bisikletin menşeii Amerika olur.
Marka menşeii ise tamamen ayrı bir konu,marka amerikanlarınsa amerikandır.Değişen bisikletin menşeii olur.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Güzel bir çalışma olmuş , elinize emeğinize sağlık. Almanyada arkadaşım var ona Canyon aldırsam burdan internetten sipariş etmekten daha uyguna gelirmi ?

@OsmaniyeRehber

Hocam aman diyim. Bu konu virüs gibi her yere yayıld bu başlığı da amacı dışına çıkartmasın :D Bir çok konu var forumda bunla ilgili,hatta bizzat getirtme maceralarını anlatan arkadaşlar da var.

Cube fabrikalarini gezme sansim oldu. Uretim tamamen Almanya'da yapiliyor ve Alman pasaportu olmayan (kokeni Alman olmayabilir) hic bir calisani da yok.

Geri