Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet neden akla gelmiyor?

@Murat Cömez
Ben bir cok arkadisimi bisiklet sahibi yaptim bir cok avantajini gosterdim her yere bisikletle gittim. Onlar otobusle giderken ben yanlarindan bisikletle gectim ve daha fazlasi...
Peki siz ne yaptiniz ?

Scudo
Bisiklet sporu dünyanın çoğu ülkesinde ilk 5 spordan biri değildir. Şunu ilk 10 yapalım bence :)

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
@emre_s

Allah daha cok versin, insallah yakinda bisikletle alakali konularda cok faydali birisi olursunuz.

"Peki siz ne yaptiniz" sorusuna gelince, ben pek birsey yapmadim. Önce kendime bir bisiklet alayimda sonra baskalarini düsünürüm insallah.:koptum:

• Beğen
Tepkiler: EnginK. ve SerkanH
@emre_s
Sen istanbulun neresinde kaliyorsun, yanina gelsem beni bir yol bisikleti sahibi yaparmisin.

@Murat Cömez
İstanbul Cekmekoy de oturuyorum.
Arkadaslarimin once dusuncelerini aliyorum fiyat arastiriyorum onlari imrendiriyorum surda var alabilirsin diyorum ve onlar gidip aliyorlar.
Yanlis anlama abide sen beni galiba bisiklet alip satiyorum zannettin.

@emre_s
Yok hayir kesinlikle, sadece bisiklete gönül vermis ve millete faydali oldugunu saniyorum. Hic bir yanlis düsüncem yok sana karsi.

@Kuzey Ege

ekleme yapayım,çok doğru tesbitler,bu ülkede bisiklet sporunun bir takım sporu oluğunu bilmeyen çok insan var,bisiklet yarışlarında takımların nasıl yarıştıklarına şahit oldum,bunlardan biri cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışı idi ,atakta en iyi olanı takım arkadaşları ortalarına aldılar ,rüzgar yemedi atakçı ,onu hep korudular,son 500 metrede bir atak ile işi bitirdi,
takım çalışmaları çok önemlidir.

@Murat Cömez
Seve seve yardimci olurum bu arada ozelden mesaj atarsan.

@emre_s
Emre yas kac, ögrene bilirmiyim?

bizim ülkemizde bisiklet çocuğa verilen karne hediyesidir. çocuk oyuncağıdır. büyükler kullandıkları zaman ayıplanır. tayt giyildiği zaman öcü gibi gelir. bisikletin spor olduğu kabul edilmez. böyle bir ülkede yaşıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Furkan NARİN
@Murat Cömez
Ozelden devam edelim abi istersen konu farkli yonlere hidecek gibi. Bu arada yas 16

Bende size bir soru sorayım.
Neden ilk 5 spor olarak akla gelmesi gerek.
Bir de her hobi spor olarak yapılmak zorunda mı. Evet bu spordur ama bizler bunu spor olarak yapmıyoruz. Bu forumda olmazdık yada amatör olarak yapanlar vardır. Bilmiyorum var mı aramızda profesyonel bisiklet sporcusu.

Artı olarak rantı var mı. Yok. Ticari sektörel birşey oldu mu futbol gibi. Bir bisikletci 100milyon € ediyor mu. Hayır

Biraz politik olacak ama bizim çoğu ata sporumuz kayıp olmuş yada unutturulmuş osmanlı yayını bile alman bir adamın kitabından ögreniyoruz o da olmasa o kültürde unutulacaktı belki. Ama ben çoğuna karşı daha ılımlıyım bundan 10 yıl öncesine kadar bisiklet deyince çocuk akla geliyordu ama şimdi her yaştan insanın bindiğini görüyorum ve ayrıca bu siteninde insanlara çok şey kattığını görüyorum ve inanıyorum; bu sporu biz değilde bizden sonra ki nesil daha yüceltecek. Zira kendi çocuklarıma bu sporu aşılayacağım..

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
@emre_s
Emre arkadaşım. @Murat Cömez abi latife yapıyor. Bence profil bilgilerine bakıp ondan sonra sohbet ediniz.[emoji2] [emoji2] [emoji2]

@Murat Cömez şehirlerde hergün yeni yeni bisiklet grupları kuruluyor herkes ben daha iyi yaparım modunda dogal olarak ortaya bir şeyde cikmiyor

@bisiklethobimiz

Size katiliyorum, ben daha iyiyim modu ile zaten hicbir yere varilmaz. Yardimlasmayi gectim birinin bisikleti digerinden daha iyiyise kiskancliktan bir yerlerini yirtmaya basliyor. Hatta yardim edince tesekkür yerine seni nitelikli dolandirici diye adini karalamaya calisanlar bile var.
Ancak tam aksine bu konuda yani bisiklet kültürünü yaymaya çalışan ve gruplarına her gün yeni arkadaşlar katan @SerkanH @Turker @Ferhat Köse @Edip Dinçer @Atilla Gobel @Kudret Kurtcebe (en cok saygi duydugum abilerimden biridir kendisi) vs. tanidigim kişiler de var.

Kusura bakma basini agrittim ama bunlar birer gercek...

• Beğen
Tepkiler: bisiklethobimiz
Bisiklet neden akla gelmiyor? Milletimiz tembel de ondan. İki pedal çevirip terlemek zor geliyor.
Hadi bunu başardı diyelim, en son çocukken mahallede bisiklet sürmüş insan 5-10 KM'lik sürüşten sonra yaşayacağı popo ve vucüt ağrılarından dolayı bir daha binmemeye karar veriyor.

Azmetmiyoruz kısacası.

Bisiklet sporu sakin geliyor bana. Mesela futbol izleyen arkadaşlar veriyor birbirine küfürü. Var mı bizde o kadar rekanet duygusu. Şahsen bende yok. Ne zaman bisikletin içine nefret ve şiddet girerse o zaman ilk 5 e girer diyorum.

20li yaslarda olup 100 metre yurudugunde nefes nefese kalan tonla adam var piyasada, iste bunlar hep araba hayallerindeler. Sonra da efendim istanbulda trafik neden boyle.
Ulkemizde ozellikle kadinlar hareket etmeye cok karsi. Arkada odleri kopuyor bir adim atacaklar diye yahu.
Ne bicim bir toplumuz dusundukce kafayi siyoracak gibi oluyorum. Bizim genlerimizde mi vardir nedir hareketsizlik?

Geri