Scudo Sports

Bisiklet önerileri

@Hamseus @ozanx238 Bu konuyu bi kaç sayfa geriden bi okuyun aradığınızı bulamazsanız tekrar yazın.

Scudo
@Amanita teşekkürler hocam. Batman’da yaşıyorum burada doğru dürüst bir markanın bayisi yok. Anladığım kadarıyla Salcano iyi bir marka değil ve onun dışında sadece Carraro bayisi var. Carraro da 15-20k bandına ya da fiyat farkına değerse 25k ya Carraro marka bisiklet önerir misiniz?

@Amanita teşekkürler hocam. Batman’da yaşıyorum burada doğru dürüst bir markanın bayisi yok. Anladığım kadarıyla Salcano iyi bir marka değil ve onun dışında sadece Carraro bayisi var. Carraro da 15-20k bandına ya da fiyat farkına değerse 25k ya Carraro marka bisiklet önerir misiniz?
Bayiite ihtiyacınız yok internet üzerinden alabilirsiniz. Servis işini de güvendiğiniz herhangi bi markanın bisiklet servisinde yaptırabilirsiniz. Aldığınız markanın servisi olursa çoğu marka ücretsiz kurulum yapar. Başka marka alırsanız bi kaç yüz lira kuruluma verirsiniz çok olmaz.,

Bulunduğunuz yerde Mosso servisi "Metin bisiklet" olarak görünüyor. Oraya gidip Legarda pro x20 msm H alabilirsiniz.
Metin BisikletMetin AkPınarbaşı Mah. 2208. Sok. No:370/BBATMAN MERKEZ0535 027 20 00

(link)

İnternet fiyatından yüksek fiyat isterse indirim yapmazsa internetten alın orada ücretsiz kurdurun.

Doğru kadro boyunu seçin yeter.

Carraro servisi Batmanda ben görmedim ama var diyorsanız sportive 330 olabilir ama amortisörsüz.

(link)

Amortisörlü sportive 227 olabilir.

(link)

@Amanita çok teşekkür ederim yanıtınız benim 1 sene boyunca rahat yaşamamı sağlayacak

@Hamseus @ozanx238 Bu konuyu bi kaç sayfa geriden bi okuyun aradığınızı bulamazsanız tekrar yazın.
Hocam 10 sayfa geriye gittim bulamadım üzgünüm
30.000 lira bütçem var. Bisikleti İstanbul, Küçükçekmece'de süreceğim. Bu bütçeye en iyi bisiklet ne olur yardımcı olursanız sevinirim. Geçmiş mesajlarda aradım dediğim gibi (10 sayfa inceledim iyice ama göremediysem kusura bakmayın) fakat bulamadım ve sitenin arama aracı da pek yararlı olmadı, ondan yardımcı olursanız sevinirim.
30.000 lira bütçem var. Bisikleti İstanbul, Küçükçekmece'de süreceğim. Bu bütçeye en iyi bisiklet ne olur yardımcı olursanız sevinirim. Geçmiş mesajlarda aradım dediğim gibi (10 sayfa inceledim iyice ama göremediysem kusura bakmayın) fakat bulamadım ve sitenin arama aracı da pek yararlı olmadı, ondan yardımcı olursanız sevinirim.
Link de atsanız olur konusulan yerin cunku gercekten bulamadim

Link de atsanız olur konusulan yerin cunku gercekten bulamadim
Dağ mı, seleli sepetli şehir mi, yol mu, gravel mı yoksa trekking tarzı bir şey mi istiyorsunuz amacınız ne bisikleti almaktaki. Bunları belirtin de ne aradığınız bilelim. Sizin mesajınızdan 1 mesaj önce 3 bisiklet paylaştım mesela. Trekking tarzı bunlar 20-30k arasında güzel seçenekler.

Dağ mı, seleli sepetli şehir mi, yol mu, gravel mı yoksa trekking tarzı bir şey mi istiyorsunuz amacınız ne bisikleti almaktaki. Bunları belirtin de ne aradığınız bilelim. Sizin mesajınızdan 1 mesaj önce 3 bisiklet paylaştım mesela. Trekking tarzı bunlar 20-30k arasında güzel seçenekler.
Hocam sehirde kullanacagim o yuzden digerlerini bilmiyorum ne anlama geliyorlar o kadar yabanciyim ama ondan sehir sanirim. sepete gerek yok.
burada sportive 330 onerilmis mesela benim butcemde. siz ne onerirsiniz?

Dosyalar

• Screenshot_20250407_212146_Chrome.jpg
    Screenshot_20250407_212146_Chrome.jpg
    75,8 KB · Okunma: 6
Hocam sehirde kullanacagim o yuzden digerlerini bilmiyorum ne anlama geliyorlar o kadar yabanciyim ama ondan sehir sanirim. sepete gerek yok.
Amortisörsüz
(link)

(link)

(link)

Amortisörlü
(link)

(link)

Sportif değil de daha dik oturuşlu ve rahat olsun derseniz dinaamolu ön ve arka ışık bağlantılı gidon açısı ayarlı ve arka bagajlı böyle bi model de olabilir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
cok sagolun hocam, peki biraz daha yukariya cikabildim diyelim mesela, ne onerirsiniz amortisore gerek yok

sportive x fiyatlarinda, o aklimda kaldi da😄
Yapısı çok agresif sportive X'in. Yani salında yol bisikleti ama drop bar yerine düz gidon var sadece.

Bunu alacağınıza normal yol bisikleti alın agresif sürüş ve hız merakınız varsa.

ama düz gidonlu ve düz maşalı olsun derseniz de ben olsam TRX 8600 deore alır geçerdim.

(link)
cok sagolun hocam, peki biraz daha yukariya cikabildim diyelim mesela, ne onerirsiniz amortisore gerek yok
Bu kategoride daha yukarısına hiç gerek yok. En üst vites grubu deore zaten. Bunların üstü ithal bisikletler olur ama özellik bakımından daha düşük olur.

Mesela:
(link)

(link)

.

Son düzenleme:
Forumda yeniyim bu sebeple yanlış ifade kullanırsam kusura bakmayın.

Öncelikle yeni bir bisiklet alacağım mümkünse 0 tercih edicem. Bütçe aralığım 20.000 TL civarı diyelim, daha ucuz bulabilirsek en ucuz seçeneği tercih edicem.
Kişisel özelliklerimi yazayım,
- 178cm ve zayıflamaya çalışan 150-160 kilo aralığında biriyim, kas kütlem var öyle televizyondaki obezler gibi değilim :D
- Alağım bisiklet beni başta 150+ kilolarda taşıyım aylar içerisinde 140, 130, 120 kilolarda devam ettirecek bir bisiklet olmalı.
- *Yaşadığım yer gereği katlanır bisiklet tercih etmek istiyorum ancak zorunda isem büyük bisiklette tercih edebilirim ancak sınırları zorlayıp katlanırla çözmeyi tercih edicem buna dikkat edelim.

Öncelikle şunu belirteyim daha önce 120-130 kilo aralığında btwin tilt 120 şimdi ki adıyla fold 120 modelini *sorunsuz kullandım sadece koltuk yükseltme demiri hafif yamuldu gibi hissettim.
Aklımda şöyle bir plan var, btwin fold 500 modeli 120 modeline göre biraz daha fazla ağırlık taşıyormuş, bu bisikleti alıp jant tellerini internetten sipariş edeceğim 8G-9G tellerle değiştirip tekerleği motor gibi sağlam yaparsam millerden ve kadrodan sorun yaşar mıyım?
Bunu gidip ümit gibi 5-6klık katlanır bisikletlerde de uygulasam bir fark yaşar mıyım? Decathlon tercihim 1 metro ile mağazaya gidip tamir ve yedek parça desteği bulabilirim gibi düşünüyorum, başka bisikletlere kendi markaları kadar iyi bakarlar mı fikrim yok. Yapacağınız önerileri ucuzdan pahalıya göre yaparsanız sevinirim.

(uygun olur mu 1.30 saatlik sehir ici kullajim icin yol bisikleti onu da bilmiyorum gerci de 😅)
Yani yeni başlayan birisi 20-25 km/h ortalama ile sürer. 1-2 saatlik sürüş baya yorucu olur iş için. Bisiklet geçmişiniz yoksa yarım saatte bile kan ter içinde kalabilirsiniz.

Yol bisikleti bu çok iyi ve fena indirimde şu anda ama yarış kadrosu oldukça agresif.
(link)

Daha rahat sürüşlü endurance kadro all trail eco sora olabilir.

(link)

Yol bisikletinde pedli tayt yada short kullanmak gerekiyor 1 saat ve üzeri sürüşlerde. Bunu da aklınızda tutun. Yoksa uzun bi süre kıç ağrısı çekebilirsiniz ve alışma süresi daha uzundur.

Benim size tavsiye işe gidip gelme yani ulaşım aracı olarak kullanmak da işin içinde varsa Bisan trx 8600 deore alın.

cok sagolun hocam, yani sehir+yol hibriti icin bisan trx 8600 oneriyorsunuz di mi?

hocam sportive x cok hosuma gitti ya gorunusu ama simdi dahba cok para verip onu almak sacma olur tabii. cok tesekkurler cevaplariniz icin ayrica son sportive x yorumumum, sportive x hem sehir hem agresifse benim icin bu ikisinin hibriti uygun olmaz mi sportive x mesela

cunku sadece yol degil sehir+yol kullanacagim sportive xde israr etmis gibi durmyayaim lol
Olur neden olmasın bisikleti kullanacak olan sizsiniz. Sportive x agresif diğer düz maşa şehir bisikletlerine göre ama bir yol bisikleti kadar da değil tabii. İçinize sinen bir bisiklet alırsanız daha iyi olur. Youtubedan incelemelerine bi bakın kullanan kişiler ne demiş. Eğer kafanıza yatarsa ve bütçenize uyarsa alınabilir.

Çinliler her şeye el attı bi bisiklet kaldı

Forumda yeniyim bu sebeple yanlış ifade kullanırsam kusura bakmayın.

Öncelikle yeni bir bisiklet alacağım mümkünse 0 tercih edicem. Bütçe aralığım 20.000 TL civarı diyelim, daha ucuz bulabilirsek en ucuz seçeneği tercih edicem.
Kişisel özelliklerimi yazayım,
- 178cm ve zayıflamaya çalışan 150-160 kilo aralığında biriyim, kas kütlem var öyle televizyondaki obezler gibi değilim :D
- Alağım bisiklet beni başta 150+ kilolarda taşıyım aylar içerisinde 140, 130, 120 kilolarda devam ettirecek bir bisiklet olmalı.
- *Yaşadığım yer gereği katlanır bisiklet tercih etmek istiyorum ancak zorunda isem büyük bisiklette tercih edebilirim ancak sınırları zorlayıp katlanırla çözmeyi tercih edicem buna dikkat edelim.

Öncelikle şunu belirteyim daha önce 120-130 kilo aralığında btwin tilt 120 şimdi ki adıyla fold 120 modelini *sorunsuz kullandım sadece koltuk yükseltme demiri hafif yamuldu gibi hissettim.
Aklımda şöyle bir plan var, btwin fold 500 modeli 120 modeline göre biraz daha fazla ağırlık taşıyormuş, bu bisikleti alıp jant tellerini internetten sipariş edeceğim 8G-9G tellerle değiştirip tekerleği motor gibi sağlam yaparsam millerden ve kadrodan sorun yaşar mıyım?
Bunu gidip ümit gibi 5-6klık katlanır bisikletlerde de uygulasam bir fark yaşar mıyım? Decathlon tercihim 1 metro ile mağazaya gidip tamir ve yedek parça desteği bulabilirim gibi düşünüyorum, başka bisikletlere kendi markaları kadar iyi bakarlar mı fikrim yok. Yapacağınız önerileri ucuzdan pahalıya göre yaparsanız sevinirim.
Neden diğer markalarda bütçe 5-6kya iniyor da decathlondan alırken 20k katlanır bisiklet oluyor :D Diğer markaların da 20klık katlanırları var.

Ama ister decathlondan alın ister diğer markalardan bisiklette bir problem olduğu zaman garanti konusunda sorun çıkartabilirler max limitin üzerinde olduğunuz için.

Yani zorundasınız diye bir şey yok. Diğer dağ yada şehir bisikletlerinin de kilo sınırı genelde 110-120. O yüzden ha katlanır olmuş ha normal 28" 29" lastikli olmuş pek bir fark etmez.

Siz hoşunuza giden beğendiğiniz bisikleti alın kullanın ideal kilonuza düşünceye kadar jant/jant teli yamulma, göbek bozulma kadro maşa çatlama gibi riskler hep olacak mecbur ama 32 tel jantlı ve kalın tekerli dağ bisikletleri biraz daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

Merhabalar, şehirde (İstanbul, Küçükçekmece ağırlıklı) ve belki -kesin değil :p- 1.30 saat süren işe gitmek için de kullanabileceğim 20-35klık bir bisiklet arıyorum. Bir ihtimal de 1.30 saat yolu tamamen bisikletle gitmek yerine bi kısmını toplu taşımayla, bi kısmını bisikletle gitmek, bu ihtimal de var. Yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

İsteklerimi başka yardımcı olmak isteyenler olur diye düzenledim umarım spama girmiyordur.

Son düzenleme:
Merhaba keyifli günler…
Forumda çok araştırdım baktım ama net bir bilgiye sahip olamadığım için kafam gerçekten allak bullak oldu kendimi çaresiz hissettim ve en sonunda yazmaya karar verdim. Sahile yakın bir konuma taşındım ve bisiklet kullanmaktan keyif alıyorum bu güne kadar hep rastgele bisikletler kullandım artık bilinçli bir bisiklet kullanmak istiyorum. 170 boyundayım 70-72 kg arası gidip geliyorum. 10-18 arası bir bütçem var. Başlangıçta beni idare edebilecek bir bisikletle başlayıp ileride yükseltmeyi düşünüyorum. Keyifli ve bilinçli bisiklet sürmek için burdayım.

Olur neden olmasın bisikleti kullanacak olan sizsiniz. Sportive x agresif diğer düz maşa şehir bisikletlerine göre ama bir yol bisikleti kadar da değil tabii. İçinize sinen bir bisiklet alırsanız daha iyi olur. Youtubedan incelemelerine bi bakın kullanan kişiler ne demiş. Eğer kafanıza yatarsa ve bütçenize uyarsa alınabilir.
Hocam merhaba, bu ucu arasinda karar vermem gerekse hangisini onerirsiniz?
CUES'li model LEGARDA PRO X20 MDM
Sportive 330
Bisan TRX 8600 Deore

Geri