Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

@omer_b Bisikletleri kullanmadım ama teknik özelliklere bakacak olursak ikisi arasından kron xc500 daha iyi.

Scudo
@BugAdam zaten büyük kadrolu bisikletim var ve hiç atik değil büyük ihtimal küçük alıcam

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Öncelikle herkese merhabalar;
Internettte şans eseri denk geldiğim grup halındekı bisiklet turları çok hoşuma gitti ve bende bu spora bir adım atmak istiyorum.Önerebileceğiniz YOL bisikleti marka ve modellerini paylaşırsanız çok memnun kalırım.Şimdilik maximum bütçe 2-3 bin TL arasıdır. Teşekkürler..:harika:

Öncelikle herkese iyi forumlar 3 bisiklet arasında kaldım

Giant Escape 2 (link)

Specialized Sirrus (link)

Fuji Absolute 2.1 (link)

aslında üçüde güzel karar veremiyorum karar verme noktasında çok kararsız bir insanım sadece bisiklet için değil genel olarak her alışverişte öyleyimdir :)

Üç bisiklet arasında kalsaydım eğer kendi açımdan Specialized.

• Beğen
Tepkiler: Ned Stark
Merhaba Arkadaşlar,

Bisiklet konusunda yeni olduğumden ötürü yardımlarınızı rica ediyorum.

Başlıkta da belirttiğim gibi CARRARO FLEXI 106 bisikletim var. Yokuşlarda maalesef ki yetersiz kalıyor. Düz yolda da yeterince hızlanabildiğini düşünmüyorum. Bisikletin hali hazırda 6 vitesi bulunmakta. Aşağıda da temel özellikleri bulunmaktadır.

KADROALÜMİNYUM KATLANIR 1.1/8″ MIKNATISLI
MAŞAÇELİK RİJİT 1.1/8″ MIKNATISLI
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY FT35
ÖN VİTES
KRANK TAKIMIALÜMİNYUM 48T
ARKA DİŞLİSHIMANO TZ500 14-28T
VİTES KOLUSHIMANO RS36 1X6
FRENALÜMİNYUM V-FREN
LASTİKCST 20X1.75
JANTCARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELESELLE ROYAL

Yapmak istediğim vites sistemi, fren sistemi, seleyi değiştirmek, gidonu genişletmek. Geçenlerde bir bisikletçiye sordum vites sistemi değiştirilebilir mi diye. Kendisi değiştirilebileceğini söyledi. 21 vites'e çıkarmayı düşünüyorum. Bunun yanında fren sistemini ve seleyi değiştirmek istiyorum.
Ayrıca gidonun'da yetersiz olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden de genişletme işlemi yapmak istiyorum.

Bu konu ile ilgili varsa deneyimleriniz ve önerileriniz, paylaşırsanız sevinirim.

Arkadaşlar merhabalar öncelikle.Foruma yeni kaydoldum ve eğer bir hatam veya saygısızlığım olursa şimdiden özür dilerim.17 yaşındayım,boyum 1.75 ve kilomda 73.Yeni bir bisiklet alacağım bütçem ise 200-250 tl.Bu fiyata concord ventisei 250 adında sıfır bir isiklet buldum ve fiyatıda uygun.Bu bisikleti belki kullananınız vardır bisiklet nasıl? Benim işimi görürmü?(zaten arada bir gezmek şehir içinde dolaşmak için kullanacağım) Veya bu fiyat bandında başka bisikletler önerebilirmisiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Herkese merhaba,

Bisiklet sürmeyi çok seviyorum ama en pahalı bisiklet 300₺ oldu oda çalındı. Fazla bisikletim olmadığı için özellik bakımdan biraz zayıfım.

Temmuz ayında askere gideceğim, gelince bu iki bisikletten birini almak istiyorum. Diverge bisiklette Claris, Anyroad da Sora grup set bulunuyor fakat fiyat olarak ikisi 4000₺ civarında.

İlk başta Specialized Diverge bisiklet çok hoşuma gitmişti fakat Claris grup seti görünce neden fiyatlarının aynı olduğunu anlayamadım.

(özelliklerine internet bakarsanız sevinirim)

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
İyi Forumlar.

Arkadaşlar merhaba, bayram planımız olduğu için 5 kişi perşembe günü dağa gideceğiz. Bir bisiklet eksiğimiz var, yarın istanbul içi temin etmek zorundayız.

Aranan özellikler;
26-27,5"
Mekanik Disk
Alüminyum kadro
Ayarlanabilir Maşa

Daha çok yedekte tutacağımız bir makine olacağı için uygun fiyatlı birşey almak istiyorum, 800 üst limit şeklinde

Şuanki seçenekler;
Vertech one 78 (saraçhane 800 dendi, henüz pazarlık edilmedi)
Corelli snoop 2.0 (saraçhane 775 dendi, henüz pazarlık edilmedi)
Salcano ng800 (internette yeni buldum 780tl, mağazada bakılmadı)
Kron xc100 (saraçhane 900 dendi, henüz pazarlık edilmedi)

Kron'u 800e getirebilsem direkt alırım fakat dediğim gibi 700 küsürlerde birşey arıyorum, olabildiğince ucuz. Sonuçta yedekte tutmalık, organizasyonlara ek olan arkadaşlara vermelik bir bisiklet olacak.

Not: Bu bisikletlerin iyi/kötü yorumlarını değil, bu fiyata bu özelliklerde başka neler olduğunu ya da bu bisikletlerin istanbulda pazarlıkla son kaça alınabileceği hakkında cevap yazarsanız çok sevinirim

paxton bisikletleri nasıl bilgisi olan var mı. alüminyum kadro, kitlenebilir amartisörlü maşa, shimano vites grubu disk fren ile 650 tl. bu fiyata bu özelliklerde başka bisiklet yok sanırım. (link)

2-3 Hafta sonra bisiklet almayı planlıyorum. Fakat 2 bisiklet arasında kaldım.

İlk tercihim Salcano, nedenleri: Çoğu parçası Shimano, bilindik marka olması parça değişimi vs. gibi konularda sorun yaşatmaz diye düşündüm.
Maşa hidrolik, SR XCT serisi ve kilit ayarı var. RR540 ta da
kilit ayarlı XCR serisi maşa var fakat hidrolik değil.
Bunun gibi bakıldığında Salcano üzerindeki parçalar daha bilindik ve iyi(üstün) diyebilirim. Diğer yandan B'twin kadro için ömür boyu garanti veriyor.

Kriterlerim
* Akrobatik hareketler yapmayacağım. Merdivenlerden inmek vs. gibi :)
* Şehir + Dağ sürüşlerinde kullanacağım. Kullanacağım araziler düz yola yakın olacaktır.
* 65 kg ağırlığındayım, kilo bisikleti de zorlayamam sanırım :)
* Bakım, ufak tefek tamirleri kendim yapabilirim.
* Gerektiğinde parça yükseltme yapabilmem lazım. Bu nedenle kadro-parça uyumluluğu yüksek olmalı.
* Kısacası fazla bir beklentim yok. Fazla sorun çıkarmasın yeterli.

Renk seçimlerim görüntülerdeki gibidir. ( RR540 için renk konusunda kesin karar vermiş değilim ama bu renk daha hoş geldi bana bir Beşiktaşlı olarak )

Forumdaki birkaç adet bisiklet seçimi konularını okudum, benim kriterlerime göre iki bisiketletten hangisi daha uygun olacaktır? Şimdiden teşekkürler..

Salcano Astro S 27.5 HD - 2018:
20astros27.5hd-1170x740.png
TİPİMTB
KADRO27.5" Hydroform Aluminyum Kadro
MAŞASr Suntour 27,5" XCT HLO hidrolik kilitlemeli maşa
ARKA VİTESShimano ST-EF505/RD-M360 Acera 24 Vites
KADRO ÖLÇÜLERİ16" - 18" - 20"
ORTA GÖBEKChin Haur CH51
AYNAKOLShimano FC-TY701 42t/34t/24t Krank Takımı
FREN TAKIMIShimano M315 Hidrolik Disk Fren Sistemi
VİTES KOLLARIShimano ST-EF505
RUBLEShimano CS-HG31 32t/11t kaset
ÖN DEĞİŞTİRİCİShimano FD-TX50-6
GİDONZoom FOV Alüminyum Gidon
BOĞAZZoom TDS-D601-8 FOV 3D Forged Alüminyum Boğaz
SELE BORUSUZoom SP-C255 Alüminyum Sele Borusu
FURŞ TAKIMIChin Haur CH-9280TBW
JANT SETİSalcano XPRO HT01 32H Jant Seti
TEKER SETİContinental Race King 2.20 Lastik

Rock Rider 540 27.5 - 2018:
screen_3553.png
Özellikleri:
(link)

Bütçe 2000'e kadar, başka marka/modeller için tavsiyeye açığım. Yine de ne kadar uygun olursa o kadar iyi olur.
Diğer birçok markayı inceledim. Bianchi, Carraro, Merida, Whistle vs. fiyat/donanım olarak sevemedim..

Merhaba 2018 yenı kasa ng 650 dh alacağım. (26 jnat )
Ürün özelliklerini saymama gerek yok ürün sayfasının linkini vereyim sizlere.
(link)

Bu ürünü bir bayiden tanıdıkta olması sebebi ile peşin fiyatına 1200 liraya alacağım.Sizce alınırmı? İşim ve bir kaç sebep yüzünden bu zamana kadar malesef hiç dağ bisikleti alamadım.Bisikletimiz oldu ama çocukken. Yeni yeni bu spora başlayacağım. Her hafta sonu inş tahmini 25-100km yol yapmak istiyorum. Başlangıç için bu bisikleti önerirmisiniz yada aynı parça kalitesinde farklı bisiklet öneriniz varmıdır ?

Bu bisikeltte hoşuma giden pedalların ve fren kolcaklarının plastik olmaması.Fren ve viteslerin hidrolik olması ve bir çok parçasının shımano olması.Ayrıca boyum 1.75 cm.Bana 26 jant küçük mü gelir acaba ?

İYİ GÜNLER ARKADAŞLAR. FORUM DA YENİYİM. BİSİKLET ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. ARAŞTIRMALARIM NETİCESİNDE ŞUNLARI SIRALADIM.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

GAZİANTEP'TE EV-İŞ-ÜNİVERSİTE ARASINDA HAFİF RAMPALI BİR ALANDA KULLANILACAK.
DÜŞÜNCELERİNİZİ BEKLİYORUM.

@Cecevaa

Ümit magnetic 2863. Taksitli 800-900 bandında bulursun.

@woasty Ng650 o kadar ediyor muymus hala ya? Bin TL'den fazla vermem ki o bile fazla. :kötü:Ayrıca dağ bisikleti konusunda karar verdiniz mio_O? Sık sık arazi ve köy yolları gibi yerlerde dolasmayacaksaniz şehir bisikleti daha uygun ki yollar acayip bozuk olmadigi sürece şehir bisikletini de sürebilirsiniz:harika:

@Antepli_373 Model olarak o fiyat aralıgini pek iyi bilmiyorum ama ev-is arası gidip gelinecekse ve özellikle rampa da varsa; düz maşalı bir şehir bisikleti öneririm :)

NG650 'in fiyatı mı artmış sanki eskiden daha ucuzdu sanırım ?
Makyajlı diye mi yoksa :)

@Hardtraill O fiyat için iyi diyebiliriz. İçine sindiyse kesinlikle kaçırma ama çok bir beklenti içinde bulunmamak kaydıyla :kedicik::huhuu:

@8ekiiz İkinci el az kullanılmış en kötü tiagra setli bir bisiklet bulabilirsin o bütçeyle:mzkdnlmk:

@fırtına55 Model olarak bir önerim yok lakin en azından ikinci elde temiz düşük kmli en alt Sora olan bir bisiklet araştır derim

Aralarında Hangisini almak en mantıklısı?

1-Carraro Daytona 2927
2-Salcano Astro S HYD
3-Bianchi Afx 7029

Yardımcı olursanız ne mutlu bana.

Merhaba arkadaşlar profesyonel motosiklet kullanıcısıyım. Genelde yarış motoru sürüyorum. Ama dağ bayır dolaşma isteğim de var.Bunun için bir dağ bisikleti istiyorum maximum 1250 tlye kadar.Btwin 520 dağ bisikleti tip olarak çok hoşuma gitti. Decathlon malzemelerine de bayılırım.Genelde kalitelidir.Ama arkadaş bisikeltin b sinden anlamam.Çocukken hep 200 300 liralık bisiklete bindim.Şimdi amacımı söyleyim bildiğiniz enduro yapmak istiyorum taşlı topraklı yollar.Bunun için bana rockrider 520 önerirmisiniz. Yoksa o fiyata daha kaliteli şeyler va mı?

Merhabalar. Genel olarak asfalt, hafif çakıllı yolda kullanmak üzere bisiklet arıyorum. Şimdilik maddi durumum 600' ün üzerine çıkacak gibi değil. Ve etrafımda bisikletçilere, 2.el bisiklet satanlara baktığımda da istedğim fiyat aralığında temiz bir ürün bulamadım. Tek şansım sıfır bir bisiklet almak.

Şu anda istediğim ürün bu : (link) ( Salcano Lion 26 jant )
Asfalt yolda orta amortisörün gerekli olmadığını biliyorum ama ön amortisör' de yok. Acaba çakıllı yollarda hem ön hem de orta amortisör olmaması çok büyük bir sorun oluşturur mu?

Geri