@Seyfettin Yazdıklarınızdan sizde potansiyel olduğuna ve bisiklet sporunda ilerleyeceğinize ve hedeflerinize ulaşacağınıza inanıyorum

Öncelikle biraz kendimden bahsetmek istiyorum zira sizinle birçok benzerliklerim var.
Ben de bisiklete başladığımda 171 boyunda 95 kilo idim.Başlangıç bisikleti olarak deoreli,hidrolik diskli , kilitli maşalı bir Merida Crossway 300 aldım.Bisikletten gerçekten çok memnun kaldım ,hiç sıkıntı çıkarmadı.Ancak bisiklet ile içli dışlı olunca bu bisikleti almanın bir hata olduğunu anladım.Çünkü Merida Crossway 300 bir şehir bisikleti idi ve deoreli olmasının ,hidrolik diskli olmasının ,özellikle de kilitli maşalı olmasının hiç ama hiç önemi yokmuş.Bir şehir bisikletinin amacı A noktasından B noktasına gitmek olduğundan bir şehir bisikleti temel özelliklere sahip sabit maşalı,hafif,tercihen v frenli ,uygun fiyatlı bir bisiklet olmalıymış.Eğer ki konumuz dağ veya yol bisikleti olsaydı en iyi donanıma sahip,en hafif ,en komplike makine olmasında hiç ama hiç sakınca yoktu.Hele bir de bu bisikletten sonra siz de benim gibi yol bisikletine geçeceğinizden aldığınız bisikletin uygun fiyatlı ve basit olmasının elden çıkarıldığında da çok az kayıp yaşamasına sebep olması extra bir avantaj.
Ben şu anda yol bisikleti kullanıyorum.Yol ayrı bir dünya bunu sonra konuşuruz. Bir ara kilo aldım ve 105 kiloyu bile gördüm,yol bisikleti ile 105 kgdan 80'e düştüm.Siz de sorunsuz ve rahat bir şekilde kilolarınızdan kurtulacaksınız
Seçeceğiniz bisiklet başlangıç bisikleti olacağından ve bütçe de biraz sınırlı olduğundan(Bence bu şu an için ideal) sabit maşalı mümkün olduğunca hafif bir bisiklet seçmekte fayda var.En önemlisi bisikletin görsel olarak hoşunuza gitmesi bisikletinizi sevmeniz açısından çok önemli.Hiç de öyle çok araştırma yapıp kendinizi özellikler arasında kaybetmenize inanın hiç gerek yok.Çünkü bu bisikleti basamak olarak kullanacaksınız,sonra iş ciddileşecek
Benim tavsiyem
(link)
İkinci el temiz Sedona 410
Salcano ve Bianchinin uygun benzer modelleri olabilir.
En büyük tavsiyem kesinlikle amortisörlü maşa ve dağ bisikleti almayın.Aslında bütçeniz biraz daha yüksek olsaydı direkt yol bisikleti ile başlayın derdim.Kilonuz kesinlikle sorun teşkil etmezdi.Zaman da kaybetmemş olurdunuz.