Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

merhabalar, bisikletler hakkında pek bir bilgim yok işte jant boyutunun önemi falan bi de bir kaç marka falan biliyorum. Anlayacağınız bisikletten neredeyse hiç anlamıyorum uzun bir süredir bisiklet seçmeye çalışıyorum, mtb ve hibrit bisiklet arasında kaldım. Rize'de yaşıyorum ve buranın yolları gerçekten eziyet çektirecek yollar. Bundan dolayı mtb almayı düşünmüştüm fakat uzun süre boyunca başka bir bisiklet alamayacağım fikri var kafamda, o yüzden hibrit daha mı mantıklı olur diye de düşünüyorum ilk sorum da bu zaten, hibrit mi, mtb mi(şehir içi kullanım için)? Bütçe konusunda çok bir bütçem yok 10-15 bin lira arası uygun gelir özellikle 10 bin liraya yakın olursa çok daha iyi olur. Kendi kullandığım bisiklet babamdan kalma Beldesan Colorado, bilen vardır çok eski bir bisiklet. 1995te almış babam galiba tam emin değilim, ondan dolayı onu kullanmak beni yoruyor ve artık eskidiği için sürekli sorun çıkartıyor. boyum 1.65-1.70 arası kilom da 75, hem okula gitme olsun hemde gündelik kullanımı açısından hızlı ve rahat bir o kadar da (fiyatına göre tabiki) dayanıklı bir model öneriniz varsa çok iyi olur. Mtb tarafında bisan mtx 7400ü önerenleri görmüştüm başka forumlarda. İkinci el olarak alabilirim ama dediğim gibi pek bir bilgim yok bu konuda, ondan dolayı buraya sormak istedim. İkinci el konusu biraz sıkıntılı gerçi, bisikletin durumu iyiyse benim için sıkıntı yok ikinci el alırım fakat ailem bu konuda pek güvenemiyor ondan dolayı sıfır bi tık daha öncelikli benim için, şimdiden öneri sunan herkese teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Scudo
merhabalar, decathlondaki rc500 marka bisikleti almayı düşünüyorum, forumdaki incelemeyi ve yine forumdan bir arkadaşın (sccetin) kısa ve uzun dönem tecrübeleri videosunda bahsettiği şekliyle gayet beğendim ama videoların üzerinden 3 yıl geçmiş ve malum şu anki fiyatı indirimle birlikte 24bin. bir de kendi sitesinde yorumlarında fren yedek parça, kurulum vs. ile ilgili kötü yorumlar gelmiş. hala bu fiyata alınır mı? konuyla ilgili bi bisiklet sever 20-30bin aralığında başka markaların profesyonel modellerinin ikinci ellerine bakabileceğimi söyledi. daha önce hiç ikinci el bir bisiklet almadım, nasıl bir yol izleyebileceğim hakkında sizlerin düşüncelerini ve fikirlerini alabilir miyim? uzun sürüş/antrenman yapmak için bu fiyata(20binden aşağı da olabilir) alabileceğim f/p yol veya gravel tarzı bisiklet önerileriniz var mıdır? fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

yaklaşık 1 senedir bu bisikleti kullanıyorum genel olarak memnumum kendimce iyi ve kötü taraflarını söylecek olursam biraz ağır bir bisiklet 10.4kg sora set yerine ki grupset full sora değil, 105i aramıyor değilim mekanik disk freni çok güven vermedi bana safkan bir yol bisikleti değil 36ya kadar lastik takabiliyorsunuz buda bisikleti turlar için daha uygun hale getiriyor hatta gidonu ve lastiklerl değiştirerek gravele çevirebilirsiniz 2000k olmuştur üzerinde gelen lastikleri hiç patlatmadım her türlü yola girdiğim halde bunun olumsuz yonu ise hızdan biraz feragat etmeniz gerekiyor.

Boyum 169, kilom 62. Bir şehir bisikleti almak istiyorum. Bütçem maksimum 7000 TL. İstanbulda yaşıyorum 2. el almak istiyorum.

Biraz bisikletlere baktım ve Carraro sportive serisinden çokça ilan gördüm. Carraro Sportive 224 almak mantıklı bir seçim olur mu?
Önerilerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Boyum 169, kilom 62. Bir şehir bisikleti almak istiyorum. Bütçem maksimum 7000 TL. İstanbulda yaşıyorum 2. el almak istiyorum.

Biraz bisikletlere baktım ve Carraro sportive serisinden çokça ilan gördüm. Carraro Sportive 224 almak mantıklı bir seçim olur mu?
Önerilerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Yılına ve durumuna (sonradan değişmiş olabilecek bileşenleri dahil) bağlı olarak 224 mantıklı bir seçim olabilir. Net fikir için bisikletin durumu ve fiyatı önemli.

@Spartiat hocam merhaba,

Üstte de size danışmıştım dün 2. el 27.5 NG 650 buldum, oğlum da heves edince 6 bin liraya aldım, disk fren. Dier 2. el satanlar "temiz " diyerek aynısına 8 bin ve 8500 son demişti onlarda da koltuk değişim istiyordu lastikler de sıfır değildi.
Ondan önce 2020 model olana bakmıştım bisiklet çok kötü bakılmış 5 bin son dedi. Kron vortex 4.0 a 5700 son dedi, burada 2. eller böyledi. Ben de 2. el de olsa kaliteli olsun zaten az sürüyor diye 6 bin liraya geroni magnum almaktansa bunu alayım dedim.

Benim aldığım da sağ fren kolunun altındaki demir kırılmış, fren yine tutyor ama kol oynuyor, bisikletçiye gittim şimdi, 1500 lira dedi, sadece o kol takılmaz dedi, açıkçası çok moralim bozuldu, uygun aldım sanırken pahalıya gelecek gibi. 450 liraya dış lastik 300 liraya da koltuk.

Bu sağ kol için bir şey yapılabilir mi, fren tutuyor hiçbir sorun yok da bisikletçi ilerde dağılır, sen geri ver bunu dedi, başka sorunu var mı diyorum gerisi iyi dedi. Sadece sağ frenin altındaki tutan demir minik bir parça kırılınca kol oynuypr , bunun için 1500 lira vermesem, bisikletçi" tekli kol da vardı bi bak dedi, kendisi 800e bulmuş da ben size sormak istedim.

Koltuk, ve tekeri alınca geriye fren kalıyor onu da yapınca geri kalanı zaten temiz kullanılmış.Hata mı ettim bilemedim, sizin fikriniz nedir hocam?

@Spartiat hocam merhaba,

Üstte de size danışmıştım dün bir tane 27.5 NG 650 buldum, oğlum da heves edince 6 bin liraya aldım, disk fren.

Yalnız sağ fren kolunun altındaki demir kırılmış, fren yine tutyor ama kol oynuyor, bisikletçiye gittim şimdi, 1500 lira dedi, sadece o kol takılmaz dedi, açıkçası çok moralim bozuldu, uygun aldım sanırken pahalıya gelecek gibi. 450 liraya dış lastik 300 liraya da koltuk.

Bu sağ kol için bir şey yapılabilir mi, fren tutuyor hiçbir sorun yok da bisikletçi ilerde dağılır, sen geri ver bunu dedi, başka sorunu var mı diyorum gerisi iyi dedi.

Tüm fren kolları tek başına değişir ama disk fren olduğu için hidrolik bakımı gerekir. Cırtla tutturulmaz mı kol? Kırık olan yerin fotoğrafını paylaşır mısınız, bakalım bir yol var mı.

• Beğen
Tepkiler: rewk
Hocam bisikletn yanına gidince atayım.
Üstteki mesajı da biraz değiştirmiştim. Sizce fiyatı nasıl? Sıfır vortex 26 jant ile aynı paraya gelecek.

Bisikletçi tanıdık diye sadece ona götürdük o da ellersem komple gider, siz kullanın parçalanırsa o parayı vereceksiniz dedi
Tüm fren kolları tek başına değişir ama disk fren olduğu için hidrolik bakımı gerekir. Cırtla tutturulmaz mı kol? Kırık olan yerin fotoğrafını paylaşır mısınız, bakalım bir yol var mı.

Dosyalar

• IMG_20240816_182145.jpg
    IMG_20240816_182145.jpg
    93,7 KB · Okunma: 33
  • IMG_20240816_182139.jpg
    IMG_20240816_182139.jpg
    121,6 KB · Okunma: 35
  • IMG_20240816_182139_1.jpg
    IMG_20240816_182139_1.jpg
    118,2 KB · Okunma: 32
  • IMG_20240816_182132.jpg
    IMG_20240816_182132.jpg
    99,6 KB · Okunma: 29
Son düzenleme:
Üstteki mesajı da biraz değiştirmiştim. Sizce fiyatı nasıl? Sıfır vortex 26 jant ile aynı paraya gelecek.

Bisikletçi tanıdık diye sadece ona götürdük o da ellersem komple gider, siz kullanın parçalanırsa o parayı vereceksiniz dedi
Hocam resimler bunlar. Bu akşam başka bir yere sorduk, o da " 500-600 liraydı sanırım fiyatı" dedi. Başka uygun bir yol olur mu? Sizin cırt dediğiniz ile kurtulur mu ya da böyle dursa ne olur?
@Spartiat

NG 650 kol bu: (link) . Bu fiyatın az üstüne vermiyorlarsa taksitle falan alıp bir yerde taktırılabilir. İşçilik ne kadar alırlar bilmiyorum.

"fiyatı nasıl" dediğiniz hangisi anlamadım.
Hocam resimler bunlar. Bu akşam başka bir yere sorduk, o da " 500-600 liraydı sanırım fiyatı" dedi. Başka uygun bir yol olur mu? Sizin cırt dediğiniz ile kurtulur mu ya da böyle dursa ne olur?
@Spartiat

Cırtla kurtulmaz. Ben kelepçesi kırıktır diye düşünmüştüm.

Aldığım bisikleti sormuştum hocam, masrafları ile birlikte pahalıya almış oldum sanırım.

Bu şekilde kullanayım mı değiştireyim mi?

Bu attığınız linke baktım hocam, bunun muadili olur mu? Olsa da almaya değer mi?

Yardımlarınız için çok Teşekkürler hocam.

@Spartiat

Aldığım bisikleti sormuştum hocam, masrafları ile birlikte pahalıya almış oldum sanırım.

Bu şekilde kullanayım mı değiştireyim mi?

Bu attığınız linke baktım hocam, bunun muadili olur mu? Olsa da almaya değer mi?

Yardımlarınız için çok Teşekkürler hocam.

@Spartiat

Bisiklette başka sorun yoksa pek pahalı sayılmaz bence. Yenisi 14 bin iliraya yakın: (link)
Kullanılabiliyorsa gittiği yere kadar gitsin derdim ama fren sonuçta, çok önemli bir anda kırılırsa büyük sıkıntı yaratabilir.
Muadili var mı bilmiyorum, Shimano'daki en ucuz hidrolik frenli 7'li kol bu. Fren kısmı tamamen yok edilip sadece vites kolu olarak bırakılarak fren için (link) takılabilir ama hem çok uğraştırır, hem sonuç o kadar güzel olmaz.

• Beğen
Tepkiler: rewk ve Hellheimr
@Spartiat Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Öneriniz üzerine kadro boyu olarak 50-51-52 olan modellere bakıyorum ancak birkaç eklemem olacak;

1- Mosso legarda 2321 mdm v modeli için özelliklerinde 13 kg olduğu yazıyor. Ancak Bianchi t008 in ağırlık bilgisini göremedim. Bu, sanırım aradığım özelliklerden olan yorucu olmaması ve akıcı sürüş için önemli bir kıstas. Bu sebeple merak ediyorum.

2- Sonradan Carraro nun sportive 220 modeli dikkatimi çekti. Üçü de aşağı yukarı aynı fiyatlara bulunabiliyor. Sizin tavsiye ettiğiniz t008 ile kıyaslayacak olursak, sizce hangisi beklentilerime daha güzel cevap verir, siz hangisini tercih ederdiniz?

@Spartiat Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Öneriniz üzerine kadro boyu olarak 50-51-52 olan modellere bakıyorum ancak birkaç eklemem olacak;

1- Mosso legarda 2321 mdm v modeli için özelliklerinde 13 kg olduğu yazıyor. Ancak Bianchi t008 in ağırlık bilgisini göremedim. Bu, sanırım aradığım özelliklerden olan yorucu olmaması ve akıcı sürüş için önemli bir kıstas. Bu sebeple merak ediyorum.

2- Sonradan Carraro nun sportive 220 modeli dikkatimi çekti. Üçü de aşağı yukarı aynı fiyatlara bulunabiliyor. Sizin tavsiye ettiğiniz t008 ile kıyaslayacak olursak, sizce hangisi beklentilerime daha güzel cevap verir, siz hangisini tercih ederdiniz?

Ağırlık bilgileri verilmediğinde T008 ve 2321 MDM V arasında T008'in en azından lastikten dolayı çok az daha hafif olduğunu ama (link) ve diğer tüm süspansiyonlu benzerlerinin 1.5 kg kadar daha ağır olduğunu tahmin edebiliriz. T008 ve 2321 MDM V'nin karşısına konabilecek Carraro modeli Sportive (link).

• Beğen
Tepkiler: mt25
(link)

Şu bisikletin frenleri nasıldır acaba, tektro kullanan oldu mu hiç?

(link)

Şu bisikletin frenleri nasıldır acaba, tektro kullanan oldu mu hiç?

Trek üzerinde Tektro kullananlar pek memnun değil.
Yerli yaygın markalarda tepeden tabana Shimano kullanılıyor, giriş modellerinde bile kullandıkları MT200'ler yeterli ve sorunsuz. Durum böyleyken daha pahalı markaların Tektro tercihini pek anlamlandıramıyorum. Belki Shimano tekeline dur demek içindir, belki Shimano tekelleşmenin rahatlığıyla çok yüksek fiyat verirken Tektro çok makul kalıyordur. Tabii o zaman yerli markaların nasıl Shimano frenlerle gelebildiğini düşünmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Jingim
Trek üzerinde Tektro kullananlar pek memnun değil.
Yerli yaygın markalarda tepeden tabana Shimano kullanılıyor, giriş modellerinde bile kullandıkları MT200'ler yeterli ve sorunsuz. Durum böyleyken daha pahalı markaların Tektro tercihini pek anlamlandıramıyorum. Belki Shimano tekeline dur demek içindir, belki Shimano tekelleşmenin rahatlığıyla çok yüksek fiyat verirken Tektro çok makul kalıyordur. Tabii o zaman yerli markaların nasıl Shimano frenlerle gelebildiğini düşünmek lazım.
Yerliler de işçilik ve ağırlıktan feragat edip teraziyi dengelemeye çalışıyorlardır. Yerli ve benzersiz işçilikli galiba birkaç atölye var ancak çok yüksek fiyatlarla pazardaki payları yok gibi bir şey.

Tektro'nun nesinden memnun değiller?

...Tektro'nun nesinden memnun değiller?

"Tutmamasından" dermişim. Frenden asıl beklenti tutması olunca komik olurdu.

Genelde ayar sorunları sanırım. Ben otomobil modeli sorunca kendi beğendikleri hariç her modele "onların kronik sorunları var" diye cevap verenler gibi olmamaya çalışıyorum. En güzeli sorun yaşayanların ve başka ürünle değiştirenlerin kendilerinin anlatması, mesela @-Deniz- anlatır belki. Anlatmıştı da aslında ama hiç aradığını bulamama modunda değilim.

"Tutmamasından" dermişim. Frenden asıl beklenti tutması olunca komik olurdu.

Genelde ayar sorunları sanırım. Ben otomobil modeli sorunca kendi beğendikleri hariç her modele "onların kronik sorunları var" diye cevap verenler gibi olmamaya çalışıyorum. En güzeli sorun yaşayanların ve başka ürünle değiştirenlerin kendilerinin anlatması, mesela @-Deniz- anlatır belki. Anlatmıştı da aslında ama hiç aradığını bulamama modunda değilim.
Yerliler de işçilik ve ağırlıktan feragat edip teraziyi dengelemeye çalışıyorlardır. Yerli ve benzersiz işçilikli galiba birkaç atölye var ancak çok yüksek fiyatlarla pazardaki payları yok gibi bir şey.

Tektro'nun nesinden memnun değiller?
Öncelikle bisikletle birlikte gelen tektro flat mount fren ayarlanmıyordu. Bu en büyük problemdi. Fx 2'nin kadro bağlantısı ile tektro fren kaliperinin montaj yeri ters kalıyor, ters kaldığı gibi alyanla tam düz basmak imkansız oluyordu. Montaj yerine doğru kaliper çapraz iniyordu. Kaliperin alyan giren kısmını biraz tıraşlamam gerekti ona rağmen ayar normal bir shimano vitesten 10 kat zor oluyordu. Yine flat mount shimano taktım. Onda böyle bir problem yaşamadım.

Tektro kullanırken frenlemesinden memnun değildim. Bayır aşağı beni zor tutuyordu. Shimanoda bu gözle görülür biçimde düzeldi. Iki fren de giriş seviyesi bu arada.

Öncelikle bisikletle birlikte gelen tektro flat mount fren ayarlanmıyordu. Bu en büyük problemdi. Fx 2'nin kadro bağlantısı ile tektro fren kaliperinin montaj yeri ters kalıyor, ters kaldığı gibi alyanla tam düz basmak imkansız oluyordu. Montaj yerine doğru kaliper çapraz iniyordu. Kaliperin alyan giren kısmını biraz tıraşlamam gerekti ona rağmen ayar normal bir shimano vitesten 10 kat zor oluyordu. Yine flat mount shimano taktım. Onda böyle bir problem yaşamadım.

Tektro kullanırken frenlemesinden memnun değildim. Bayır aşağı beni zor tutuyordu. Shimanoda bu gözle görülür biçimde düzeldi. Iki fren de giriş seviyesi bu arada.
Hangi tektro model numarası söyleyebilir misin? FX2'deki frenler birkaç videodan gördüğüm kadarıyla birbirlerinden farklı olabiliyor. Bende M275 olanı var. Ayar, montaj sorunu veya yokuş aşağı iyi frenlememe yaşamadım. Ben tekerleğin daha çok etkisi olabilir diye düşünüyorum.

Hangi tektro model numarası söyleyebilir misin? FX2'deki frenler birkaç videodan gördüğüm kadarıyla birbirlerinden farklı olabiliyor. Bende M275 olanı var. Ayar, montaj sorunu veya yokuş aşağı iyi frenlememe yaşamadım. Ben tekerleğin daha çok etkisi olabilir diye düşünüyorum.
Tektro HD-R280 hidrolik disk, düz montaj, 160mm rotor

Bisiklet ile birlikte toplam 135 kg ağırlık ile inişleri yapıyordum. Belki ağırlık etkilidir.

Geri