Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Önerisi Lazım Lütfen Yardım

Yakup ADIGÜZEL

Daimi Üye
Tepki
74
Bisiklet
Merida
Selamunaleyküm arkadaşlar...

2-3 aydır bisiklet sürüyorum kondisyon çalşıyorum uzun süre sürebilmek için
biraz alıştım şuan 70-80 km sürebilir duruma geldim ama bisikletim çok kötü neredeyse 20 kg ye yakın çocuklara karne hediyesi diye alınan amötisörlü bisikletlerden onunla bu kadar yapabiliyorum...

Şimdi yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum biraz araştırdım ama yinede işi bilene sormak lazım deyip bu forumu buldum.
Alacağım bisikletle hem hız yapacağım hemde uzun yola gideceğim.

Şuan linktekini almayı düşünüyorum
tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

(link)

Scudo
Bence cok güzel ama seçim olarak sadece asfalt kullanım için diye düşünüyorum birazdaha tür bisikletleri sanki daha iyi sana cevap verir mesela scott sub 20 gibi
(link)

Frame
SUB double butted 6061 alloy w/ EVO D/O, 700c
Fork
Scott SUB alloy, 700C, disc only
Headset
Ritchey OE Logic Zero, semi integrated
Rear Derailleur
Shimano XT, RD-M771 SGS, 27 Speed
Front Derailleur
Shimano Alivio, FD-M430, 34.9mm clamp
Shifters
Shimano Deore, SL-M 590, Rapidfire Plus w/ 2 way release & gear indicator
Brake Levers
Shimano BL-M445A Disc
Brakes
Shimano Deore, BR-M446 disc, w SM-RT53 center lock rotors, 160mm
Crankset
Shimano FC-M431, 48x36x26T, w/ chainguard
BB-Set
Shimano BB-ES 25, 68-118mm
Handlebar
Scott SUB 1 OS, 600mm, 9° bend
Stem
Scott Comp, JD-ST57 A, 31.8mm
Pedals
VP 615
Seatpost
Scott Comp, 31.6mm
Seat
Scott SUB SC-19
Front Hub
Scott Comp Disc CL
Rear Hub
Shimano FH-RM 35 CL
Chain
KMC X9
Cassette
Shimano CS-HG50, 11-32T
Spokes
stainless black, 15G, 2mm
Rims
Alex SUB 700C, 32H, for disc
Tires
Continental Sport Contact, 700 x 37C
Weight
11.10 kg / 24.45 lbs

• Beğen
Tepkiler: gok
Direk yola yonelmeyin bence hibrit bisikletleri inceleyin derim sedoma 341 meselA

• Beğen
hafif arazi şartları içerecekse amortisörlü hibrid modeller tercih edilebilir. Yoldan pek çıkmam derseniz rijit sabit maşaya sahip modeller uygun olur. örnekle sedona da 341 ve istanbul modelleri olabilir.

• Beğen
Salcano XRS030 Apex satıyorum. İlgilenirseniz, iki fiyat seçeneğiyle ilanlarımda görebilirsiniz. Çok daha iyi bir donanıma, daha ucuza sahip olabilirsiniz.

Sedona 341 çok hoşuma gitti

Kadro kalitesi vb. konular hakında çok blgim yok şuan sadece dış görünüşe ve tavsiyelerinize göre araştırıyorum

Bazen asfalttan çıkmam gerekebilir ama çoğu zaman asfaltta süreceğim...

Birde sorum olacak bazı asflat yollar çok çıkıntılı mıcırlı vb oluyor,bisikletin tekeri ince olduğu için zarar görmezmi?

Salcano xrs030 la ilgili görüşebiliriz ama hemen almayacağım şimdilik ön araştırma yapıyorum

Şuanki bisikletimle en çok 73 km/s hıza çıkabildim çok ağır ve kalın tekerli bir bisiklet
sedona 341 le sizce kaç km hıza ulaşabilirim

@fatih uygun
Sedona 341 in ağırlığıyla ilgili şüphelerim var bide elcikleri rahat değil diyorlar.Sizce nasıldır

Eger 20kg.luk bir bisikletle 73km/h yaptinsa, sedonayla kesin rekor kira bilirsin. Tachonun kaca cikacgini artik sen düsün. :)

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
biraz eğimli yol %8 eğim vardı o yolda 73 bastım düz yoldada 55 bastım bi kere :D Bisiklet buydu (link)
:D

Vayyy beeee genç arkadaşım tebrikler sana 15 yıl yol bisikleti kullanıpda sonrasında dağ bisikletine geçen biri olarak ömrüm hayatımda 60-65i görmüşdüm:)yalnız düz yolda eğimde felan 80-90 felan yapmışımdır:)

@Furkan Çınar

Markasını bilmiyom ama çokda iyi bişey değildi 15 tllik ama doğru olduğunu arabayla ölçtüm(köyde arabamızın yanında aynı hızda giderek...)
Jant büyüklüğüne göre ayar flan yapılıyo
Bende daha önce 60-65 i geçemezdim sonra yüksek devirde pedal çevirme antrenmanı yaptım sonra dediğim yerde 65 teyken 21. viteste pedal çevirdim olabildiğince çok bilirsiniz bacaklarınız birbirine gircek gibi olur ama baya alıştırmasını yaptım 73 km de kalmamda 1 sn gibi bir zaman sürdü sonra pedalı bıraktım 60 indi hız.

@Murat çınar
İnşaAllah bende yaparım 80-90 bisikleti bi alıyım :)

Bu linkteki bisiklet neden bu kadar ucuz (link)

edit:linki değiştirdim

@sedat saraç
Disk frenli 1190 tl (link)

az önce bunun disk frensizini yazmışım düzelttim

yakup ustam.bugun carrefoura gittim.orada dynmic marka bisikletler satıyorlar.bu sene çıkmış sanırım.daha once gormemiştim.baya bi inceledim.bisikletleri cok guzel tasarlamışlar ve fiyatları uygun.scott voltage yz 25 in kopyası yapmışlar bitane.vites grubu filan komple shimano.aliminyum kadro.xcr maşa vs vs baya guzel bisikletti.fiyatı da 690 tl civarı.bir bak derim.

Geri