Scudo Sports

Bisiklet pedal kali(bu ürünlerden kullanan var mı?)

Safa Arslaner

Forum Demirbaşı
Tepki
217
Decahtlonu gezerkern spd ayakkabılara bakıyordum fiyatlar oldukça uçuk ve çeşit son derece az geldi onları incelerken yanlarında bunları gördüm şu ürünleri kullanan var mı forumda
işe yarıyor mu?

Yorumlarınızı alabilir miyim?

(link)
(link)
(link)

Dosyalar

• big_6f3465a6f3374a9a93bbc4dd8929cfa5.jpg
    big_6f3465a6f3374a9a93bbc4dd8929cfa5.jpg
    30,6 KB · Okunma: 32
Scudo
Ben kullanıyorum. Sorunuz mu vardı?

@Uğur S. Tam olarak hangi modeli kullanıyorsuuz?

ayağınız sabitleniyormu?

Spd pedallar kadar işlev görüyor mu?

Daha önce SPD kullandınız mı? aradaki farkları açıklayabilir misiniz?

Triban 3'ün üzerinde geleni kullanıyorum. SPD kullanmadım ama SPD kadar performans katkısı sağlamayacağı bariz ortada.
Amacınız itme çekme ise kalpiye işinizi görmez. SPD'nin %20'si kadar bir katkı düşünün.

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
@Safa Arslaner

Kayışlı modeli şehir bisikletinde kullandım? Özellikle uzun yolda çok işe yarıyor. Spd kadar olmasa da işe yarar. Yüksek kadanslarda Ayak boşa kaçmıyor.

• Beğen
Şu an kullandığım pedalda ayağımın boşa kaçması- kayması gibi bir durum söz konusu değil ben pedali iterken çalıştırdığım kaslar kadar çekerken de çalıştırmak istiyorum o işe yarıyor mu tam olarak?

Yani ayağımı boşa çekmemiş olayım?

1 numaradaki ürün, Triban 3'ün üzerinde gelmişti, ilk başta kullanmadım ama sonradan merak edip taktım nasıl bir şey diye, 1 haftadır kullanıyorum; hiç spd kullanmadım ama ürünü beğendim, bence işe yarıyor ama spd kadar etkili olmadığı da belli. Yokuşlarda 1 derece katkı sağlıyor ama çok fazla değil. Ayrıca pedale normalde ortalayarak basardım, bu ürünle önüne doğru bastığım için ilk başlarda kaval kemiğinin ön kısımdaki kaslarda biraz kasılmalar oluyor ama alışıyorsun :) SPD alacak gücünüz yoksa, idareten kullanılabilir bir ürün :)

• Beğen
Bu pedalı kullanmadım ama 2 gündür spd kullanıyorum kesinlikle parasına değer ve tavsiye ediyorum daha önce yorulduğum yokuşları yorulmadan çıkabiliyorum pedalı çıkaramam gibi bir sorunda yaşamadım tek eksisi yokuşta pedalı çıkarırsanız takmak biraz zor oluyor ayaktan kayıyor pedal.

• Beğen
Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim
SPD'nin yüzde 20si kadar etkisi varsa bence almaya gerek yok- itme çekme için istemiştim

SPD mantıklı ama hem pahalı hemde decahtlon'da deneyemedim internetten alsam 41 mi 42 mi alayım kararsız kalıyorum vs?

Bu kal çok işe yaramaz ayağınız saat 11 konumuna geldiğinde ileri itersiniz ekstradan okadar. Sdp de daha çok güç uygularsınız. Sdp zaten daha iyi bir pedallama stili ister. Uzun tırmanışlarda itmek için Kullandığınız kasları rahatlatıp çekmeye ağırlık verirsiniz bu size avantaj sağlar yorulma geçikir. Iyiki bisiklet almışım Dediğiniz kadar iyiki sdp almışım dersiniz.

Bugun spd yol pedali bakmak icin decathlon a ugradim.
Internet sitesinde olmayan asagidaki model mevcut,
(link)
Fiyati da 50 tl, dusunen arkadaslara tavsiye ederim.
Ben bir adet aldim, 1 veya 2 tane kalmis olabilir.

ben bunlardan kullanıyorum ama bantlı olarak.

yani 2. seçeneğe kayıs takılıyor, sonra onu ayağına göre ayarlıyorsun. bu sayede sadece saat 11 yönünde değil çok geniş açılarda ayağını sabitliyor.

spd pedallar ile kıyaslaması da net olarak şu şekilde: kayışı ne kadar sıktığına bağlı. tam sıkarsan hemen hemen spd kadar efektif olabilir.

ama sıktıkça acil durumlarda çıkarması zorlaşıyor. tavsiyem tabanı tırtıksız, düz ve sert bir ayakkabıyla kullanılması.. o zaman çok ucuza iyi performans..

özet olarak bedelini ödeyebilen psd alsın. ama spd ayakkabı + pedal pahallı gelebilir o zaman da kesinlikle kayıslı/bantlı pedal kali alın. yurt dışından alırsanız çok ucuza iyi fayda sağlarsınız

Ben de bu örnekteki pedallardan SPD'ye geçtim (Kayışlı olmayan modelden, Triban 3 ile gelmişti) SPD ile düz pedal arasında kalıyor bu alet ama düz pedala daha yakın. SPD'lerle karşılaştırmak hata olur. Kayışlı nasıl olur bilmiyorum hiç kullanmadım, ama hem güvenlik hem de efektif açıdan SPD'nin yerini tutamayacağından eminim

Geri