Arkadaşlar öncelikle selamlar herkese... Bisikletim tur bisikleti ve pedal alacağım.. İlk etapta spd mi önerirsiniz çünkü bn zımparalı pedal düşünüyorum ya da böyle bi pedal türü var mı? Yorumlar için teşekkürler.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben tek taraflı kilitli pedal kullanıyorum. Exustar marka. Gayet memnunum.
İster spd ayakkabı ile ister sandaletle sürme şansın oluyor. Özellikle uzun turlarda faydalı bir özellik. Misal sıcak basıyor bir koyda denize giriyosun, sonra kurumadan yola devam edeceksin. Pedalın bir tarafı normal olduğu için sandaletlerle devam edebiliyorsun.
Shimano olanları da var fiyata göre seçenek bol, ama model olarak öneririm kesinlikle.
Bu da shimano olan.
Shimano PD-M324'ü kullanıyorum gayet memnunum. Ben de yazın tura çıkacağım inşallah. Turda da mantıklı olur, yeri geldiğinde sandalet ve spd olmayan ayakkabıyla da sürülebilir.
Siz benim gelecekte yapmak istediğim turu yapıyorsunuz... Ben şimdilik nisanda trakya çanakkale bandırma, sonbaharda da kuzey karadeniz düşünüyorum hayırlısı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@Gazdeğilbilekgücü valla benimde ilk turum olacak. Zorluk illa yaşayacağım ama bence planları ertelemeye gerek yok, yarınımızın bir garantisi yok. Eğer avrupa turuna tecrübe olsun diye trakya turunu planlıyorsan boşver trakya turunu karart gözünü bence. Ama tabi kişisel bir tercih.
Tek taraflı kilitli pedal ben de kullandım.Bir dahaki turumda kullanmayacağım.Önceki turumda 1000 km yapmıştım tek taraflı kilitli pedal ile.Uzun turlarda sıkıntı bence.Nedeni yoğun şehiriçi trafiklere girdiğimiz durumlar oluyor.Yada acil kalkış durumları oluyor.Dur kalkta sürekli ayağınızın altında yüzünü denk getirmekle uğraşmak sıkıntı getiriyor.Ani durumlarda gerekisiz stres yaratıyor.