Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet, Protein tozu ve Amino asit hakkında

Scudo
@furkantepee
Kimseye damga yapıştırmadım. Şahsi konuşmuyorum. Şahsi konuşsam şu andaki gibi mesajınızı alıntılardım. Siz, diyetisyeniniz diyetisyenlik okuduğu ve tanınan biri olduğu için hiç bir hata payı olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Gayet normal. Ben her gün günlük hayatta ve bu forumda gördüğüm yaklaşımlar hakkındaki yorumumu yazıyorum.

sizin diyetisyen bu şekilde tavsiye vermiş. şimdi yanımda oturan iş arkadaşım da bir ton para verip istanbul'un en iyi hastanelerinden birinin diyetisyenine gitmiş. 4 gün boyunca yemek yemeyip multi içerikli toz içiyor. maalesef diyetisyen ve doktorlar kendi içlerinde bu ve benzer konularda bölünmüş durumda. (bu arada arkadaşımın sadece 10 kilo fazlası var öyle aman aman bir durumu yok.)

bu sebeple tavsiye alırken mümkün olduğu kadar sebep sonuç ilişkisi bağlanmış dataları almaya çalışıyorum. Ki unutmayalım ki her gün biz işteyken aynı anda en az 5-10 Dr veya diyetisyen televizyonlara çıkıp tavsiyeler veriyor ve maalesef hepsi birbirinden farklı. bu farklılığın muhtemelen en büyük sebebi tercih ettikleri hastaya müdahale yöntemlerini yeterli sayıda denek üzerinde testler yapmadan kişisel görüş ve teorileriyle şekillendirmeleri bu sebeple yorumumu kişisel algılama. Dr veya diyetisyen bile olsa bize tavsiyede bulunuyorsa tavsiyelerini neye göre hangi verilere göre yaptığını bizim anlayabileceğimiz seviyede bir dil ile açıklaması gerekir diye düşünüyorum. örneğin önceki mesajlarda bir arkadaşımız evrim ağacı sitesinde yayınlan bir makale paylaşmış. protein tozunun faydalı ve zararlı olabileceği durumları gayet güzel ve bilimsel araştırmalara dayanarak açıklamışlar.

@Onur Ali İmren

Merhaba, faydalı bir konu olmuş. Protein tozları ve daha genel bir ifadeyle besin takviyeleri bilim dünyasındaki genel kanıya göre zararsızdır. AMA bu sağlam bir spor geçmişi olan, özellikle böbreklerden olmak üzere önemli sağlık sorunu bulunmayan ve yeterli besini günlük hayatındaki beslenmesiyle sağlayamayan insanlar için geçerlidir. Ama şu notu da düşmek gerekir; bu konuda yapılan hemen hemen bütün çalışmalar kısa zamanlıdır. Bu takviyelerin uzun dönem sonuçlarını inceleyen bilimsel çalışma yoktur diyebiliriz. Peki ne zaman kullanılmalı? Eğer yoğun bir egzersizden bahsediyorsak beslenme minimum 3.5-4 saat önceden planlanmalıdır. İlk olarak amacımız kan şekerini yükseltmek, kas ve karaciğerdeki glikojen depolarını doldurmak olmalıdır. Bence bunun en güzel yolu da karbonhidrat, yağ, protein ve lif içeren normal bir öğündür. Egzersize yaklaştıkça da sindirimi kolay besinler tüketmek gerekir. Karbonhidrat alımı bu öğünde önemlidir ama; yüksek glisemik indeksli karbonhidratlardan uzak durmak lazım zira egzersiz öncesinde yorgunluk hissi verecektir. Bu öğünde düşük glisemik indeksli karbonhidratlar tüketmek daha doğru olur. Egzersiz sırasında ise belli miktarda karbonhidrat ve protein alınabilir. Ama egzersiz seviyeniz çok yüksek değilse bence almayın. Egzersiz sonrası alınacak besinlerde kişinin egzersiz amacı belirleyicidir. Eğer amacınız yağ yakmak ise karbonhidrat yerine proteini tercih etmelisiniz. Ya da amaç bir sonraki egzersize hazırlanmak ise glikojen depolarını doldurmak için karbonhidrat almak faydalıdır. Kas gelişimi istiyor isek tercihimiz yine protein olmalı çünkü egzersiz sonrasında proteinin karbonhidrata göre daha faydalı olduğunu söyleyen bir kaç makaleye rastlamıştım.

Sizlerin tartıştığı konuya gelirsek, dediğim gibi kısa dönem çalışmalar bu takviyelerin (eğer uygun dozda uygun sürede kullanılırsa) zararsız olduğunu söylüyor. Ama bu takviyelerin kalp kasında da etkili olduğu ve hipertrofiye neden olduğunu söyleyen yazarlarda var. Kendi adıma konuşacak olursam ben kullanmam ve hiçbir hastama da tavsiye etmem. Bu besinlerin doğal yollarla alınması taraftarıyım. Bu devirde üretim aşamasında insan müdahalesi olan hiç bir besin BENCE zararsız değildir.

Naçizane görüşlerimi yazdım, zamanınızı aldıysam affola.

• Beğen
Tepkiler: pilot ve pars
Konu yine dönmüş dolanmış protein tozcular ve karşıcılara gelmiş.
Bunu kullanıp kullanmak tamamen size kalmış, zaten aşırı spor yapmıyorsan fazladan protein ihtiyacınız olmaz.

Size bir örnek vermiştim, bir çok vitamin veya multi vitamin ilaçlarını tüketiyoruz veya doktor tarafından reçete ediliyor, hangi meyvede, sebzede hangi vitaminin olduğu belli ama gidip vitamin ilaçlarını kullanır herkes. Bence ikisi de benzer şeyler, aynı mantıkla ham maddesi elde ediliyor.

Yanlış anlaşılmasın ben kullanılsın-kullanılmasın veya sağlıklı-sağlıksız olayına girmiyorum sadece mantık aynı mantık, yarar ve zararları yıllarca süren araştırmalar sonucunda ancak anlaşılabilir.

Bir şeyi gereksinimden fazla kullanılırsa her şey zararlıdır. İlaçlarda çok masum değiller, özellikle uzun tedavi süreçlerinde, bir şeyi tedavi ederken yan etkilerinden dolayı başka şeylere zarar vermesi gibi.

Konuyu uzatmanın pek anlamı yok, kullanmak isteyen araştırsın etsin karar versin kullanıp kullanmayacağına. Araştırmalar ne kadar sağlıklı orası da muamma, yıllardır tereyağına (market terayağı değil) zararlı diyenler şimdi sağlıklı demeleri gibi.

@Taner James aynen öyle kullanan kullanır kullanmayan kullanmaz.
Hemen karşılanması gereken ve tahribat yaratan eksiklik yok ise vitamin ilaçları her eksiklikte reçete edilmezler ve beslenme ile alınması tavsiye edilir. Ayrıca ilaçla bu takviyeleri karşılaştırmak doğru olmaz. Çünkü bir ilacın piyasaya sürülebilmesi için çok ciddi denetimler ve çok ciddi çalışmalar yapılır. Bununla da kalmaz sürekli olarak etkileri denetlenir.
Eğer benim için söylediyseniz bahsettiğim çalışmalar kanıt düzeyi yüksek çalışmalardır ve yüksek atıf düzeyine sahiptir.

Valla ben gerekli bulup kullanıyorum . Hatta Gnc den aldığım ile Multipower whey protein analiz ettik.
Calori Protein Enerji
GNC : 5484 cal 77% 2.715 kcal
Multipower : 5578 cal 83% 2.650 kcal

Enerji değerinde şeker vb değerlere de bakmak gerekli olduğundan sapma olabilir. Diğer analizler için daha fazla numuneyi heder etmeyi göze alamadım :)

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
ya hep merak ediyordum, bu enerji değerleri nasıl analiz ediyor diye ufak bir açıklama yapabilir misiniz? müsait bir zamanınız da.@Nefer Seti

Valla açıkçası bende bilmiyorum , laboratuvardaki arkadaşlar biliyor ben sadece sonucu paylaştım :)

• Beğen
İbrahim bey protein ve karbonhidratın 1 gramı 4 kaloridir. 1 gram yağ ise 9 kaloridir. Bir besin maddesinin içindeki yağ, protein ve karbonhidrat miktarları belirli ise bunları belirttiğim çarpanlar ile çarparak kalori değerine ulaşabilirsiniz. Optimum Gold Whey'in besin değerlerine bakarsanız: 24 gr. protein 96 kalori + 1 gr. yağ 9 kalori + 3 gr. karbonhidrat 12 kalori = 117 kalori. Biraz da kolestrolden ve tatlandırıcılardan gelen kaloriler olacaktır, 120 kalori olarak yuvarlamışlar totalde.

• Beğen
115 km tur sirasinda pek fazla birsey yeyemistim, hatta aclik hissetmedigim icin birsey yemeden gitmistim fakat turu tamamladiktan sonra ciddi kas kaybi oldu. 200 km lik tur sirasinda ise surekli gida tukettim, et yedim, donuste 300 gram doner yedim bu bile tek basina 75 gram protein iceriyor. Hicbir kas kaybi olmadi.

Ama her zaman boyle beslenme imkanim olmuyor, hayat sartlari pahali maalesef. Protein tozu burada cankurtaran oluyor.

Zamaninda vucut gelistrme yapip protein tozu kullananlardanim. Bir yildan sonra basladim bu merete. 1 yil boyunca yumurta tavuk yemekten icin disima cikti.:) tavugu azaltip 1 olcek toz kullandim. Epeydir kullanmiorun cunku su an kullanacak kadar agir antrenman yapmiyorum. Protein tozunun gorevini yapabilmesi icin kaslari gercek anlamda yipratmaniz lazım. Ben 3 kilo 5 kilo kaldirdim yada 20km 30km surdum hadi bi olcek iceyim dersen o yağ olarak depolanir. Cunku vucudun kullanacak yeri yok. Yok zararli bilmem ne diyenin agzina pompayla vurun. Ondaki amino asitleri almak icin kac kilo et yememiz lazim haberi yok enayinin. Neyse gerekli gordugunuz durumlarda kullanin bagimlilik yapmasin üzülürsünüz.

Bugün bir doktor arkadaşıma danıştım. (Aynı zamanda sporcu)

Karbonhidrat sadece enerjidir. Kası oluşturan proteindir. Seni büyüten proteindir , karbonhidrat sana spor yapman için enerji verir kaslarının hareket etmesini sağlar dedi.

Bu kadar :)

Merhaba arkadaşlar ,

1,75 boy 55 kilo bedene sahip biriyim. Zayıfım haliyle. Kilo almak istiyorum ama ne yaptıysam olmadı düzenli yemek yedim aşırı yemek yedim ama olmuyor. Protein tozunu çok araştırdım ama hala net bir cevabı bulamıyorum. Bisiklet sürerken kullansam kilo alma şansım nedir? Vücut yapmak gibi bir amacım yok tamamen kilo almak istiyorum :)

protein tozu antrenman sonrası yıkıma uğrayan kas grubunu besler. enerji için yapılandırılan suplementlerden değildir. enerji istiyosanız bunun için üretilen suplementlerde var ama isimlerini vermicem. araştırırsanız bulursunuz

@Levent TURHAL Hayatının en büyük hatasını yapıyorsun kilo almayı isteyerek.

Hangi akıllı insan yağlanmak ister ?

Antremanlarına devam et protein takviyeni yap. Kas kütlen büyüyecektir. Antremanlarında kendini zorla ,

Kilo alacağım diye şekere sağlıksız şeylere yönelme.

Benden bu kadar.

Hee protein tozu kullanma demem. Ama kilo aldırmayla alakası yok bunun proteinin amacı kasları onarmaktır.

@E.E Protein tozuyla da kilo alabileceğim yönünde şeyler okudum o yüzden sizlere de danışmak istedim. Çünkü gerçekten zayıfım ne yaptıysam olmuyor artık :)

@Levent TURHAL Bende zayıftım bir yaz boyunca antreman yaptım (2 sene önce)

boyum 183. kilom 62 idi. yaz bittiğinde 89 kiloydum.

Evet kas kütlem nerdeyse uçmuştu ama sağlıksız besinler fazladan bir 9 kilo koymuştu. Onuda verdim Allaha şükür.

Dediğim gibi antremanını yap tozunu al , sağlıklı beslen vucudun tepki verecektir.

Dertlenme kemiklerim görünüyor falan diye aynanın karşısına geçip , emin ol kas yaparak kilo almak çok zevkli bir iştir ve aceleye gelmemeli hani azcık yağda olsun ya deyip geçme :)

@E.E Eyvallah hocam. Bu konuda gerçekten çok şikayetçiyim. Bir de bizim milletimiz biliyorsun. Kemik torbası , rüzgar'da uçar gibi yakışıksız ama insanların hoşuna giden tabirler yakıştırıyorlar. Bir zamandan sonra insanın canını sıkmıyor değil :)

• Beğen
Tepkiler: E.E
Geri