Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet satmak

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Merhabalar, birkaç arama yaptım ama benzeri bir konu göremedim.

Bisiklet satarken nereleri kullanıyorsunuz? Genel olarak internet satışında başarısız olan biri olarak aranızda daha önce satış yapmış birileri varsa dinlemek isterim. Sahibinden'e ilan koydum, yaklaşık 1 aydır 290 kere falan görüntülendi. Buraya açamıyorum ama ikinci el ürün arayan olursa özel mesajla bilgi veriyorum. Facebook'a ve DonanımHaber'e de koydum ama ciddi anlamda hiç ama hiç mesaj alamıyorum.

Kıssadan hisse; satılabilirliği arttırmak adına neler önerirsiniz?

Scudo
Ürünün temiz olması öncelikli hatta en önde olması gereken şeydir

ikinci olarak doğru açılardan ürün fotograflarının çekilmesi bu fotograflar blurlanmış olabilir mesela zinciri arka taraftan öne bakan bir açıyla çekersiniz yakındaki kısım net uzaktaki zincirler blurlu çıkar bunun gibi şeyler,

üçüncü ise doğru fiyat fiyatı düşürdükce alıcıların cesaretlenip sana teklif yaptıgını göreceksin

ama benim bir FAVORİM VAR DİKKAT CEKSİN DİYE BOYLE YZDIM BAGIRMA DEĞİL YANLIŞ ANLAMAYIN DOĞRU KİTLEYE ULAŞMALISINIZ DOĞRU KİTLEYE ULAŞTIĞINIZDA 1000 TL LİK BİSİKLETE ADAM 500 TL VERİYİM FALAN DEMEZ bildiklerim bu kaadar :)

Sürekli alıp binip, satıp yenisini alıp binip hevesini alıp satan birisi olarak acizane tavsiyelerim; Emsal / Aynısı ürün varsa onun 100 TL altını yazın. Aynı paraya potansiyel müşteri neden sizden alsın? Empati kurun. O paraya ben bu ürünü alır mıydım diye sorun kendinize. Kargo konusunda insanlara yardımcı olacak seçenekler belirleyin (Ben otobüsle sarıp sarmalayıp, ya da bisikletçiden boş kutu alıp , kutulayıp ptt kargoyla yolluyorum) bunu ilanda belirtin. Yükseltilmiş, yenilenmiş donanım varsa yazın. Test sürüşü seçeneğini ekleyin. Piyasa ile aynı yada daha yüksek fiyata koyup 1 sene satılmayan bisikletler var. 1 sene beklemek, belki de hiç satamamak yerine 100/150 tl altına hemen satmak daha makul. İnsanlar bisikletle verdiğiniz far,zil,kask,çanta vs. Aksesuarları dikkate almaz, 100/150 tl ucuz olan bisiklet, aksesuarlı 100/150 tl fazla olan bisikletten çok daha caziptir. Özellikle sahibinde.com'da mesaj seceneğini kapatın, yoksa düdüklü tencereden, hesap makinesine, canlı hayvana, kilime kadar muhtelif teklifler gelecektir. Bisiklet alacak adam hiç birsey yapamazsa kontörlü telefondan arar.

Fiyat koyarken abartmayın, piyasayı iyi araştırın, benzer veya aynı bisikletlerin sizinkinin durumuna yakın olanların fiyatlarını araştırın ortalama veya hızlı satılması amacıyla biraz daha altında fiyatınızı belirleyin. Unutmayın ki 1000 tl'lik bir bisikleti 500tl'ye de koysanız alıcı büyük ihtimalle 500 tl üzerinden sizinle pazarlık yapmaya çalışacaktır. Bu gibi durumlar için ya açıkça "son fiyattır" yazın veya pazarlık payını düşünüp az biraz daha fiyatı yukarıda tutun. Ancak en etkili olan yol bence çevreden tanıdığın tanıdığını bulmaktır. bu da sizin elinizde olan bir şey değildir.

Son olarak bisikletin ayrıntılı vites, fren, gibi önemli parçalarının fotograflarını çekin ve en önemlisi bisikletinizin durumuyla ilgili kusurları açık ve dürüst bir şekilde altını çizerek belirtin. Kolay gelsin..

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16 ve Hrii3y
Öncelik fiyatı abartmamak. Hızlı satılmasını istiyorsanız piyasanın altında fiyat belirleyin. Ve bisikletinizi sözlü ve görsel olarak çok iyi sunun. Detaylı ve gerekli bilgiler verin. Detaylı ve kaliteli fotoğraflar çekin. Hatta kısa bir video dahi çekin. Bunları yaptıktan sonra beklemekten başka da yapabileceğiniz pek birşey yok sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Satılmama nedenlerinden biri büyük kadro boyu olabilir, boy ortalamasına göre biraz yüksek. Doğal olarak bu seviyede bisiklet alacak insanlar kadro boyu konusunu dikkate alırlar. Birde fiyatı bir miktar daha indirmenizi öneririm. Siz ne kadara aldınız bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam, bu bisiklet indirimdeyken 1400 küsür liraya satılmıştı. Yanlış anlamayın bisiklet çok temiz, fiyatını hak eder elbet ama dediğim etmenleri göz önünde bulundurun. Son olarak kış ayında olduğumuzuda unutmayın.

Alana satana hayırlı olmasını dilerim...

Sattığınız ürün için istediğiniz fiyat eğer yeni alternatiflere açıksa işiniz zorlaşır. Pek çok kişi 1.400 TL ikinci el ne olursa olsun vermektense 1.600.TL veya 1.800.TL ye taksitle 0 ürün almayı tercih edecektir. Bu nedenle koyacağınız fiyat şaşırtıcı olmadığı sürece satış şansı çok düşük olur.

Bunları sizin bisikletiniz için yazmıyorum sadece istediğiniz fiyattan yola çıkarak yorumluyorum. Yanlış anlaşılmak istemem.

Dilerim kısa zamanda satarsınız..

@drumbanger Şu anda mevsim ile de ilgili sanıyorum, ikinci elde hareket yok gibi. Fiyat düşürebilirsiniz belki. Bunun dışında en doğru yerlere ilan vermişsiniz. Beklemekten başka birşey yok gibi.

Arkadaşlar ilan verirken dikkat etmeniz gereken noktaları belirtmiş. Benim de tavsiyem fiyatı belirlerken bisikletin yıpranma durumunu göz önünde bulundurmanız. Zincir, ruble, lastik yenilense en az 150 lira tutuyor. Bu nedenle sıfırı 1200 tl lik bisiklete 1000 lira derseniz biraz zor satılır. Kargo, garanti vs. mevzuları da var. Bence bisiklette herhangi bir kusur yok ise sıfır fiyatının en az %30 unu düşerek fiyat belirlemek lazım. Üzerindeki ekstralardan dolayı fiyatı yükseltmek de pek iyi sonuç vermiyor genelde, o ekstralar ürünün albenisini oluyor anca.

Mevsim önemli bir faktör. Bundan önceki bisikletlerimi bahar, yaz başlarında sattım. Ayrıca bisikletinize ne kadar bakıp temiz tutarsanız satım anında değerini o kadar koruyabiliyorsunuz.

Bir daha bisiklet alırken bir kriter olarak da satılabilirliğini düşünürüm artık. Satmaya çalışmaktan çok baydım, biraz da takıntı yaptım. Satmayı kafayı koyduysam satıcam diye. Aklımın bir köşesini kurcalıyor o.

Konuyu hortlatmaya geldim :D
Arkadaşlar bisikletimi satmayı düşünüyorum fakat aklıma takılan bir konu var. Garanti belgesinin içinde adım, soyadım ve telefon numaram yazıyor. Alan kişiye bu şekilde vermek bana güven vermez. Kendi bilgilerim silinip alacak kişinin bilgileri yazılabilir mi?

Konuyu hortlatmaya geldim :D
Arkadaşlar bisikletimi satmayı düşünüyorum fakat aklıma takılan bir konu var. Garanti belgesinin içinde adım, soyadım ve telefon numaram yazıyor. Alan kişiye bu şekilde vermek bana güven vermez. Kendi bilgilerim silinip alacak kişinin bilgileri yazılabilir mi?

Hayır...

Ben 1 Ay Önce 2 Bisiklet Sattım Bisiklet Satmak Birazda Şans İşi Desek Daha Doğru Olur Tabi Bunların İçinde Mevsimde Faktör Fiyatta Faktör Almak Kolay Satmak İse Allah Yardımcın Olsun Gerçekten

@ExKyotoo garanti sadece ilk kullanıcıyı kapsar, garanti belgesini yeni sahibine vermeniz anlamsız bu yüzden o_O

• Beğen
Tepkiler: ExKyotoo
@ExKyotoo siz de kontrol edin garanti şartları yazar maddeler halinde. Bisikletin satışı halinde yeni sahibi garantiden faydalanamıyor yabancı markalarda. Bizimkiler böyle bir madde eklememiş olabilir. Bu durumda verirsiniz garanti belgesini

• Beğen
Tepkiler: ExKyotoo
Fatura kimin adınaysa garantiyi o kullanır. Ben satarken diyorum bir sıkıntı olur da garanti gerekirse haberleşelim, yardımcı olurum diye. Ama fatura, garanti belgesi falan vermek anlamsız, satarken alıcıya gösteririm sadece.

Fatura kimin adınaysa garantiyi o kullanır. Ben satarken diyorum bir sıkıntı olur da garanti gerekirse haberleşelim, yardımcı olurum diye. Ama fatura, garanti belgesi falan vermek anlamsız, satarken alıcıya gösteririm sadece.
Ben bisiklet alırken faturasını mutlaka isterim, yoksa yazılı bir sözleşme düzenlerim ki yarın öbür gün malın sahipliği ile ilgili bir sıkıntıda ispatta zorluk yaşamayayım. Satarken de faturası ile satarım.

Arkadaşlar elimde 2012(sanırım) yapım Norveç'ten Custom olarak aldığım bir bisiklet var. Bunu satıp veya takas edip yol bisikleti almak istiyorum fakat değerini nasıl öğrenebilirim?

Geri