Bisiklet Seçimi Öneri ve Tavsiye

brnalkn

Üye
Kayıt
18 Nisan 2016
Mesaj
47
Tepki
37
Yaş
39
Şehir
İstanbul
Buyuk ihtimalle bu konu zilyon kere acılmıştır fakat bu hafta alacagım bisiklet için tavsiye rica edeceğim.

Alacagım bisiklet Cyclecross veya Roadbike olacak,bisikleti caddebostan sahil yolunda tuzlaya kadar olan mevkide hergun kullacagım.Marka algısı herhangi bir obje alırken bana ne hissettirdiğini cok önemsedigim bir konu.Trek Giant gibi markalar yerine marka olarak kucuklugumden beri buyuk sempati beslediğim Scott yada arkadasımın tavsiyesi Specialized marka olabilir.Bütcem 2500-3000tl. Başlangıc için alacagım bisiklet bana uzun sure yetsin diye ki memnun kaldıgımda değiştirme ihtiyacı hisseden bir yapım yoktur.

Scott Speedster baktım ve bugun gidip Specialized Sectore c2 bakacagım.

Sizin yorumunuz ne olur?

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160418/b7df8c5a121f0105275074a8c8e6c278.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160418/86640e70f47cfb40a37cb3fc02f0b842.jpg


 
  • Beğen
Tepkiler: TheOneUser
Scudo

TheOneUser

Aktif Üye
Kayıt
28 Aralık 2015
Mesaj
191
Tepki
105
Yaş
23
Şehir
Antalya
İsim
Barış Akyüz
Bisiklet
Carraro
Scott alabilirsiniz, specilazed boyaları sorunu diyorlar :) Böyle bir konu vardı

HTC Desire 626 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kayıt
23 Mart 2016
Mesaj
93
Tepki
52
Yaş
37
Şehir
UŞAK
İsim
SELÇUK
Bisiklet
Salcano
aynen bende okumuştum bir konuda specilazed in boya ile ilgili sorunları olduğunu
 

brnalkn

Üye
Kayıt
18 Nisan 2016
Mesaj
47
Tepki
37
Yaş
39
Şehir
İstanbul
Gelen cevaplar için teşekkür ederim öncelikle.Gelmeyen cevaplar içinse ya forum aktif bir forum değil yada hergün o kadar abuk subuk konu açan adam oluyorki benim gibi ciddiyetli kişiler bile kaale alınmıyor.Bu hafta bir bisiklet alacagım belki bugun alacagım 2 gündür istanbul bagdat caddesinde gezmediğim bisikletci kalmadı kendim kafayı gözü yara yara forumu okuyarak coğunluklada yabancı forumları review leri okuyarak bilgi sahibi olmaya calıştım.Bilmiyorum başka bisiklet forumu varmı doğrusu arastırmadımda ama doğrusu üzüldüm cunku buranın ve bisikletcilerin donanım haber kıvamından ziyade daha belirli bir bilgi ve kültür seviyesine sahip oldugunu düşünüyordum.Ben yinede sizden yardım rica edeyim yazan yazar yazmayanda yazmaz ne diyebilirim.Bisiklet işinden soğutmamak için 40 tane şey yazılmış çizilmiş ama şurda daha 1 soru bile cevaplanmıyor enteresan :)

Okudukca dolaştıkca bütcemi nakit 3500tl ye kadar cıkarttım bu pazarlık şansımıda arttırdı.

Arada kaldıgım konu kadronu ekipmanmı marka imajımı rengini seklindeki deli sorular..

1-Scoot Speedster 30
2-Scoot Speedster 40
3-Specialized Sectour Sport
4-Trek 1.1
5-Orbea

Ben ekipmandan ziyade satış sonrası servis ağı ilgi alaka ve marka imajına önem veriyorum.En azından ilk bisikletimi heves ettim bu sekilde almak istiyorum.

1.bisiklet olan speedster 30 ekipman olarak en iyisi aralarında tiagra var üstünde marka sevdgiğim marka ama rengini hiç begenmedim.Speedster 40 turuncu siyah bayıldım vuruldum ama ekipmanı cok iyi degil ve o butcelerde daha iyi bişey almak lazım gibi hissediyorum nedense.Specialized sanırım bisikletin Ferrarisi gibi sorun cıkartabilir masraflıdır ama cafe önü şekil 1500 dür ve gercekten hızlıdır.Doğrusu servis hususundan korkmasam en yakın oldugum model bu.Orbea daki arkadaslar cok ilgilendirler sagolsunlar bisikleti tesste ettim ama butik bir ispanyol markasımı yoksa turkiyedemi bilinmiyor onu bilemiyorum bu hobiye yenı girdiğim için..Bugun Trek bakacagım ve buradaki yorumlarla birlikte bir karar vereceğim..

Yardımcı olan herkese şimdiden cok tesekkürler.


 

mehmet.ali

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2014
Mesaj
1.553
Tepki
2.521
Yaş
39
Şehir
Kayseri
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
2015 speedster10 vardı bikeandoutdoorda link paylaşmak için girdim siteye ama son kalan ürün satılmış. Daha bir kaç gün önce duruyordu, ultegralı ve fiyatıda 3600 liraydı. Lapierre bakabilirsiniz. O fiyatlara audacio 300 var, geçen seneden elinde kalan varsa sensium 100 bulabilirsiniz belki. Merida scultura 300 olabilir. Ktm strada 2000 için güzel bir pazarlık atarsanız o olabilir.

Satış sonrası servis biraz şans işi specialized bir kaç sorun çıkardı mesela forumda var. Aynı şekilde geçen sene scott için bir iki konu vardı. Dediğim gibi şans ve birazda bisikletçi ile olan ilişkiye bakıyor. Mesela 2014de carraromun selesinde sorun çıktı bisikletçime söyledim, accele aktardı konuyu ve 2 gün sonra yeni selem geldi hemde eskisini almadı bile. O yüzden 1-2 markaya takılı kalmayın. Zaten o seviyede bisikletlet için 3500tl bandında genelde alü. Ve tiagra donanım oluyor. Herhangi bir yabancı markanın sevdiğiniz rengine göre bile alabilirsiniz. Hepsi size aynı sorunu veya aynı sorunsuzluğu yaşatacaktır :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan Korkmazgil

brnalkn

Üye
Kayıt
18 Nisan 2016
Mesaj
47
Tepki
37
Yaş
39
Şehir
İstanbul
Mehmet bey cevabınız için vakit ayırdınız yazdınız tesekkur ederim.Hobi ile ilgili cok bilgi sahibi olmadıgım için bildigim bilinen bir markayı almak istiyorum.Bisikletin servise bakıma ne kadar ihtiyacı oldugunu bilemiyorum sahilyolunda kullanacagım,4 tane arabam var nerdeyse bakımlarını kendim yapıyorum arabacıyım kucuklukten beride elimden gelir bu tarz işler.Bisikleti kırıp dökmedikce sorun cıkmaz ama forumda okuduklarımdan dolayı cekindim.Scoot Speedster 10 renk ve ekipman olarak tam benlik bir modeldi ama ellerinde kalmamış hoş sadece bisiklet evim e baktım.Sizin dediginizide kaçırmışım demekki.Bugun Trek 1.1 bakıp 1.2 için pazarlık edecegim varsa,yoksa bikeandoutdoor bakarım en sonda kafamda Specialized ı almak var.


 

mehmet.ali

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2014
Mesaj
1.553
Tepki
2.521
Yaş
39
Şehir
Kayseri
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Şimdi, 4 araba+baran+Kol saati(tanışma konusunda açtığınız konuda gördüm) olunca merak ettim. Tsf'den tanışıyor olabilir miyiz? :D
 

mehmet.ali

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2014
Mesaj
1.553
Tepki
2.521
Yaş
39
Şehir
Kayseri
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Tamamdır :) Ben yaklaşık 1 senedir altif değilim. Sizi ordan hatırladığım kadarıyla yazıyorum sizin olayınız şudur :)

(link)
 

brnalkn

Üye
Kayıt
18 Nisan 2016
Mesaj
47
Tepki
37
Yaş
39
Şehir
İstanbul
Dün gidip baktım Cannandale ama butcemi cok aşıyor.Yukardada yazdıgım gibi butcem max 3500tl


 

Kerem G.

Üye
Kayıt
4 Mayıs 2014
Mesaj
4
Tepki
0
Şehir
İstanbul
Ben de benzer bir durumdaydım 2 sene once. Once birkac farklı markanın satıldıgı dukkanlara gidip kadro boyu icin olcum yaptırmanızı(farklı markalara gore degisebiliyor) tavsiye ederim. Daha sonra da buradan veya baska bir yerden boyunuza uygun 2. el bir bisiklet alın. Buradaki insanlar genelde duzgun ve temiz kullanmıs oluyorlar bilincli oldukları icin. Tam ne istedigini bilmeden gidip 0 bisiklete para verme isini ben yaptım, keske yapmasaymısım. Uygun kadro boyu ve istedigin bisikleti bulmak biraz zaman alabilir gerci.
 

bornit

Üye
Kayıt
21 Nisan 2016
Mesaj
3
Tepki
0
Şehir
Sinop
Bisiklet
Kron
Merhabalar. Bende seçim konusunda karasız kalanlardanım. Üst limit toplamda en fazla 3000 tl olacak şekilde kadın ve erkek bisikleti bakıyorum. Tavsiye edebileceğiniz marka veya markalar varsa sevinirim.
 

brnalkn

Üye
Kayıt
18 Nisan 2016
Mesaj
47
Tepki
37
Yaş
39
Şehir
İstanbul
Forumda guzel bilgiler mevcut ama bir aceminin agzından birebir duymak daha bilgilendirici olacak diye düşünüyorum cunku forum yenı gelenlere karşı cok ilgili alakalı degil yada forum cok aktif degil bilmiyorum.

Bisiklet işine girince doğal olarak sagda solda yazılanları okuyarak ve bisikletcileri gezerek bilgi karmaşası oluşuyor bu yuzden ben 1 hafta tüm bisikletcileri gezdim ve %20 yerli %80 yabancı youtube kanallarındaki videoları izleyerek kabaca bir fikir sahibi oldum.Zaten otomobillerle senelerdir ugrastıgım kucuklugumdede bisiklet amatörde olsa tecrubem oldugu için mekanik kısımdan az cok anlıyordum.Bisikletci gezimi 1 kez daha tekrarladım.Satıcıların ne kadar bilgi sahibi olduğunu kavrayabildim servis satın aldıktan sonra muhattap bulma marka imajı markanın Turkiyedeki yeri kaç senelik oldugu vs gibi konularda bir fikir sahibi oldum kabaca.Gezerken boyuma uygun bisikletin nasıl olması gerektiginide öğrendim.İstediğim bisiklet tipi belli oldugundan o konuda kafam netti.Test ettim onayladım kendimce.Geriye marka ve model tercihi kaldı.Kafamdaki parametreler servis olanağı - marka imajı - kalite - ekipman kalitesi kadro kalite dengesi idi.

Bütcemi biraz arttırdım,gecen sezondan kalan diğer parametrelerde bana guven veren rengini tipin begendiğim modeli nakitte almam sebebiyle uyguna edindim.Marka Trek model 1.2

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160422/61008d3f9374c963ea67e071b4ead22f.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160422/673f0f7434862dcf792d47434457ab2f.jpg

2 gun kullandım sele yüzünden ilk gun hiçbir keyif alamadım.Telefonu anahtarı cuzdanı ceplerime tıktım şapkamı taktım cıktım.Ellerim acıdı düşme riskini hissedince cevremdekileri görünce kaskın zorunlu oldgunu idrak ettim ve gidip Bontrager kask,Bontrager sele altı canta Bontrager eldiven ve Schimano Gözlük aldım.Dün tekrar cıktım artık hazırdım...Hayır hazır değilmişim cunku sele acısından turumu yarım bıraktım.Duş alıp bisikletcime gittim biraz arastırdım en iyisininden pedli yada jelli tayt şort alacaktım ama bedenim ellerinde yoktu bugun gelecek.Bontrager sanırım içi kırmızıydı,bu sabah bakınırken renklerine göre kullanım saatinin değiştiğini öğrendim şimdi bugun ona göre bakacagım hatta askılı bir model varsa onu tercih edeceğim.Havamı soğuktu yoksa cokmu esiyor giderken bilemedim ama üşüdüm özellikle kafam.Sanırım kaskın içine kılıf vs bişey düşünmüşlerdir ona bakacagım.Kilit almam gerekiyor kısa süreliğine wc kullanımı bakkala girip cıkmak için..Kitli pedal ve ayakkabı içinde önce bisiklete alışmam gerekiyor diye düşünüyorum.Dışarda taytlı komple takım giyinmiş bisikletcilere cahilce bakıp yarışa katılıcaklar heralde demek ne kadar salakcaymış öğrendim.

Umarım yenı başlayanlar için faydalı olur.


 

Orhan Akarkut

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Ağustos 2014
Mesaj
1.346
Tepki
1.015
Yaş
65
Şehir
Ankara
Bisiklet
Cannondale
İyi günlerde kullanın. Kaça maloldu?
 

brnalkn

Üye
Kayıt
18 Nisan 2016
Mesaj
47
Tepki
37
Yaş
39
Şehir
İstanbul
Teşekkürler.Fiyat paylaşmayı uygun bulmuyorum cunku tanıdık aracılığıda oldu o yuzden paylaşmayayım.


 

mehmet.ali

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2014
Mesaj
1.553
Tepki
2.521
Yaş
39
Şehir
Kayseri
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@brnalkn Aslında forum çok aktif. Fakat gerekli gereksiz tavsiye konusu açıldığı için millet bıkmış durumda o yüzden yeni üyelere pek cevap gelmediği doğru. Benim gözlemlediğim başlığa fiyat aralığı yazılınca ve o aralık yükseklerde olunca gelen tavsiyeler artıyor :)

Bisiklet hayırlı olsun rengi süper, marka zaten istediğin bir markaydı. Benim tavsiyem pedli tayt işine ilk başta girmemek. 1 hafta 10 gün sonra zaten o bölgeler alışmaya başlayıp ağrı kesiliyor. Ben tayt kullanılmasın demiyorum ama her şartta tayt kullanmak mümkün olmayabiliyor. O yüzden malum bölgeyi acıya alıştırıp sonra rahat ettirmekte fayda var :)
 

brnalkn

Üye
Kayıt
18 Nisan 2016
Mesaj
47
Tepki
37
Yaş
39
Şehir
İstanbul
Bütce meseleside yine oldukca düzgün bir kesime hitap eden bir spor dalı oldugunu düşündüğüm bisikletciliğe hiç yakışmıyor.Herkes bütcesi elverdiğince bisiklet alıyor bence önemli olan bisiklete verilen paradan ziyade istek heves.O hevesin arttırılacağı yer burası olmalı bakkal kahve önü değil.Birde siz beni saat forumundanda bildiginiz için söylüyorum herkesin bu hobi için ayıracagı bütce aynı olmayabilir bunun maddi olanaklada ilgisi yok.Benim kolumda 40 milyarlık saat var altımda toplam 400 milyarlık araba var ama başlangıc için bisiklete 3500 lira ayırmıştım almıyımmı bisiklet yani :) Günlerdir bu konu acık bisikleti aldıktan sonra daha cok yazan oldu ben kafayı gözü yara yara el yordamıyla bir karar verdim..O zaman bu forumun amacı ne? Aldım bisikleti almaklada bitmiyor kaskı vs bircok marka var ceşit var.Seleye alışırsın dediler ama hiçbir keyif almıyorum bu sekilde hatta bu sabah cıkamadım korkudan idrarımı yaparken acıma oldu vs bu iş yuzunden ameliyat olan varmış öle okudum yalan doğru bilemem korktum.Bugun gidicem pedli tayt alıcam ki ben utanmam erkeklik taytla kotla olsaydı ortalık adam dolu olurdu memleketin hali ortada.. Ben zaten sahilyolunda biniyorum girer gerekirse cafeyede otururum umrum olmaz.Laf eden yada bakan baktığıyla kalır ne diyim.


 

Orhan Akarkut

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Ağustos 2014
Mesaj
1.346
Tepki
1.015
Yaş
65
Şehir
Ankara
Bisiklet
Cannondale
Pedli tayt konusunda size tam destek veriyorum. En kısa zamanda alın ve kullanın. Mutlaka şarttır. Sadece pedi değil, vücüdu saran yapısıyla da önemlidir.
 

mehmet.ali

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2014
Mesaj
1.553
Tepki
2.521
Yaş
39
Şehir
Kayseri
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@brnalkn Ben fiyat konusunda forumdaki genel durumdan bahsettim, gereksiz dediğim bu konu değildi burada biraz zaman geçirince anlarsınız ne demek istediğimi :) Bisiklet konusunda 3500 bütçe az değil. Ayrıca tayt konusunda haklısınız, bende bu yıl almayı düşünüyorum. Ağrılardan değilde tayt dışındaki giysileri pek yol bisikletine yakıştıramadığım için.
 

brnalkn

Üye
Kayıt
18 Nisan 2016
Mesaj
47
Tepki
37
Yaş
39
Şehir
İstanbul
Yakıştırma konusunda katılıyorum o ayrı mesele ama kesinlikle her aksesuarın görevi var ve keyfi değil gereklilik bence.Taytla daha sürmedim ama inşallah pedli tayt işe yararda rahat ederim.Bir heves aldıgım garaja inip inip parlattıgım sildiğim bisikletime bugun binecek cesaretim yok acıdan :) Yahu dün denedim tayt Bortrager içi kırmızılı pedmiydi jelmi bilmiyorum bel hizamdan yukarı cekince tam oluyodu sordum öle olması lazım dendi ama nene kilotlu corabı gibi öle cekmek pek doğru gelmedi bana o yuzden kucuk beden istedim bugun deneyeceğim elinde kalmamıştı.Tayta 300 lira vereceğim forumdada illa tayt giyen vardır okudum search kısmından baktım marka önerileri Dechatlondan ve ebay dışından öneri yok.Dün gittim btwin markası dısında bişey yok bende almışken iyi bişey alayım diyorum malum iç camasırsız giyeceğim termal vs kuması iyi olsun istiyorum hergün giyeceğim bişey.


 
  • Beğen
Tepkiler: mehmet.ali