Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet seçimi yardımı

Merhabalar,
Foruma yeni üye oldum.
Evimle iş yerim arası 12 km. İşe bisikletle gidip gelmeyi düşünüyorum. Hafta sonları da gezinti amaçlı binmeyi düşünüyorum.
Sedona 420 , bianchi slr 300 gibi bisikletlere baktım.
Tecrübeli arkadaşlar bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bütçem 2500 civarı.
Beni yormayacak keyifle binebileceğim hangi bisikletleri tavsiye edersiniz?

Öyle bir bisiklet yok maalesef. Ancak alabileceğiniz en hafif bisikleti alın. Amortisörsüz bisikletler daha hafif oluyor. Carraro 327, Bisan TRX 8400, Salcano City Wind V, aklıma gelen, o fiyat civarına satılan modeller. Benzer donanımda temiz ikinci el de bulabiliyorsanız düşünün derim. Örneğin şu fena değil, iyi durumdaysa kaçırmayın;

(link)

Scudo
Merhaba yeni üye oldum bende salcona hector var 15 yaşındayım 4 yaşımdab beri bisiklet sürüyom ve seviyom hız yapmayıda ama yaşadığim yerde asfalt olsada offroad yapıyormuş hissi veriyor 😂 bisikletimi değişmek istiyom bianchi rcx 527 almayı düşünüyom ve dağlara yukarı çıkmayı ve inmeyi seviyom her hafta yaparım ama şehirde de sürdüğum oluyor ondan dolayı seçtiğim bisiklet iyi mi ?

Kendimi bu bisikletle geliştirip 2-3 yıl sonra downhill bisiklet almayıda planliyom (boyum 178cm)

Bianchi rcx 527 nin özellikleri
KADROALÜMİNYUM 1-1/8″ YARI-ENTEGRE
MAŞAALÜMİNYUM TAÇLI 1-1/8″ MLO MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY TX800
ÖN VİTESSHIMANO TOURNEY TY500
KRANK TAKIMIALÜMİNYUM 42X34X24T
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG200 12-32T KASET
VİTES KOLUSHIMANO EF505 3X8
FRENALHONGA HİDROLİK DİSK
LASTİKCHAOYANG 27.5X2.10
JANTBIANCHI ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELEDDK JELLİ
ÖLÇÜ43, 48
RENKMAT SİYAH KIRMIZI GRİ, MAVİ SİYAH AÇIK MAVİ

images_1.jpeg
BÜTÇEM 3.500TL

Merhaba
1500 tl ye kadar 29 jant bisiklet alıcam. Öneriniz var mıdır?

Merhaba
1500 tl ye kadar 29 jant bisiklet alıcam. Öneriniz var mıdır?
Corelli Snoop 5.3 alabilirsiniz. Hidrolik Fren, Kilitlenebilir Amortisör vs. var. Bir de Mosso Legarda 2021 diye bir bisiklet var. Hiç bir fikrim yok bu bisiklet hakkında birisi bana önermişti ama bütçem yetmiyor. ( Mosso dibimizde üretiliyormuş haberim yok :D :D )

Ben de 1000 TL'ye güzel bisiklet bakıyorum. 1200 TL yapabilirim. Şu an Corelli Snoop 4.1 almayı düşünüyorum sizce nasıl? Kron Xc100 diye bir model varmış aralarından hangisi?

Mağazalarda ürün kalmamış, bugün yol bisikleti sormaya gittim 4-5 farklı mağazada toplam 1 adet carraro 022, 1 tane mosso Cavalier Claris, 2 tane sora ve 1 tane bisan RX 9100 kalmış. Bisiklete normalden fazla talep olduğu için %10-15 iskonto yaptığını bildiğim firmalar etiket ve liste fiyatından satar olmuş. Satıcı masasında oturuyor, kalkıp gelmiyor bile. Daha önce aksesuar satmak için bile dibinizden ayrılmayan satıcı 2 sora bisiklet alcaz diyorum ilgilenmiyor..

Arkadaşlar 173 cm boyum var ve 117 kiloyum spor amaçlı bisiklet almayı planlıyorum, ancak çok aşırı yorulmamak için (yaşadığım şehirde iniş çıkışlar fazla) elektrik destekli bisiklet almak istiyorum bana ne tavsiye edersiniz. Şimdiden teşekkür ederim

@Venofer elektrikli alırsanız kilo verme konusunda zorlanırsınız. Nette biraz araştırdığımda normal bisiklet 100 kalori yaktırırken e-bisikletin 40 kalori yaktırdığı yazıyordu. Kilo vermek için bisiklete binmek yerine yürüyerek aynı kaloriyi yakabilirsiniz para da cebinizde kalır. Amacınız ulaşım değilse bence hiç almayın. Amacınız ulaşımsa tabi ki alınabilir.

Ben birçok yazı okuyup ondan sonra aldım bisiklet. Vites oranları diye bir mevzu var onu bir araştırıp öğrenin. Ben şimdi anlatsam ayıp olur, çünkü ben de yarım biliyorum. Vites oranları iyi bir bisiklet alın. Benim araştırmalarımda mosso legarda 1927 en iyi seçenekti. Fiyat performans olarak bence çok başarılı bir bisiklet. Ortalaması % 10 küsur olan dağ köyüne 8 km tırmanış yaptım 110 kg ağırlıkla. 18-21 vitesli, vites oranları daha düşük bisiklet olsaydı çıkamazdım muhtemelen. sizin çıkmanıza izin verecek viteslere sahip bir bisiklet alın bence. Nacizane tavsiyem bu yöndedir.

@z_g_h Hocam önerileriniz İçin çok teşekkür ederim, ben yaklaşık 155 kilodan 117 kiloya düştüm spor olarak yürüyüş yapıyorum ancak sıkılmaya başladım ve spor çeşitliliğini arttırmak istiyorum, gezmeyi çok sevdiğim için en azından hafta sonları hem gezip hem de sporumu yapmış olurum diye düşünüyorum. Ben de elektrikli bisikletlerin daha az kalori yaktıracağının farkındayım ama benim için öncelik bisiklet sporunun sürdürülebilirliği eğer çok zorlanırsam erken bırakırım diye düşünüyorum O yüzden elektrikli bisiklet tercih ediyorum

Geri