Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet seçiminde usta tavsiyesine ihtiyacım var

Tepki
1
Merhaba arkadaşlar,

Şehir içinde ve arada dağda bayırda amatörce bisiklet kullanmak istiyorum. Forumu kayıt olmadan önce olabildiğince okudum. Biraz fikir sahibi oldum. 24 yaşındayım ve en son bisiklet 6 sene önce falan kullandım, arkadaşım yeni bir bisiklet almış kullandım çok hoşuma gitti heves ettim bende almak istiyorum. MTB almak istiyorum ama sağlam kardo-düşük donanım mı alsam yoksa yüksek donanım-düşük kardo mu alsam karar veremedim. Benim aklımdan geçen fikir düzgün bir kardo alıp ileride işi kapar ya da hevesim geçince bir köşeye atmaz isem upgrade yaparım diye düşündüm. Mantıklı mı düşünüyorum yoksa kötü bir fikir mi bilmiyorum açıkcası. Trek marka bisikletler hoşuma gitti ama amatör olduğum için ne yapacağımı bilemiyorum. Şimdilik 1500 lira civarında en fazla bisiklet alabilirim. Kask ve kilometre sayacı alırım şimdilik daha sonra duruma göre başka donanımlar alabilirim bilmiyorum. Yardımınıza ve yol göstermenize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
(link) fazla konuşmadan kafanı karıştırmadan hem şehir hem dağ hibrit modeli trek ds 8.2 öneririm Mahmut bey .

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@ERTUNGA

Teşekkür ederim Ertunga bey. Ayrıca biraz daha ucuz bir model daha tavsiye edebilir misiniz acaba size zahmet olmazsa? 1000 lira civarı ve 1400 lira civarı gibi.

paranı boşa harcama astro 270 sv al 669 tl ye 1500 tllik donanım var

@Mahmut GülSizin yerinizde olsam ilk önce bütçemi sonuna kadar zorlayarak en iyi bisikleti almaya çalışırdım kask ,km sayacını ne zaman olsa alırsınız bence sakın mtb olayına girmeyin derim iki gün sonra mtb size çok hantal gelecek bende ilk önce gittim bir tane mtb aldım sonra pişman oldum bir de gittim şehir tur bisikleti aldım şimdiki aklım olsa hibrit size önerdiğim gibi bir d.s 8.2 ya da 8.3 alırdım belki bazı arkadaşlarım bu fikirlerime katılmaya bilir kendileri bilir benim size ve bütçenize göre önerebileceğim ds 8.2 dir peşin para ile şu soğuk kış günlerinde sinek avlayan bisiklet bayilerinden 1400-1500 arasına alabilirsiniz forumda ki diğer arkadaşlar da size değerli öneriler de bulunacaklardır ....saygılarımla.

En güzeli hibrit. Ben dağ taş gezecem şehiri boş ver diyor isen MTB. Ama bozuk yol ve şehir için en güzeli hibrit.

Teşekkürler ettim abilerim. :) Ben Bursa'da bir fiyat soruşturayım bakalım ne diyecekler. Başka tavsiyeleriniz de olursa dinlemek isterim.

Lapierre'nin Cross serisine bakabilirsiniz 2013-400 modelini bulursanız bahsettiğiniz fiyata alırsınız

@Mahmut Gül

Merhaba, şehir içi kullanım için Trek DS modelleri güzeldir fakat dağa bayıra pek fazla gelmez ancak hafif arazi şartlarında sürebilirsiniz. Çok engebeli taşlı, çukurlu yollara o bisiklet gelmez dağ bisikleti gerekir öncelikle bunu söyleyeyim fakat gireceğiniz arazi şartları çok ağır değil ise bakabilirsiniz.
Bütçenizin 1500 lira olduğunu söylediniz ancak Trek ülkemizde baya pahalıya satılıyor şuan Trek'in en düşük dağ bisikleti modeli olan 3500'ün fiyatı 1300 TL donanım gerçekten çok düşük dolayısıyla bütçenizi arttırma şansınız yok ise carraro, sedona gibi markalara bakmanızı öneririm daha üst donanım modeller bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Mahmut Gül

Trek DS'in muadili olan daha hesaplı modeller olarak Merida Crossway ve Salcano City Sport'lara bakabilirsiniz.

Dağ'da bayırda kullanıcaksan öneririm .. bizzat kendim kullanıyorum; memnunnum... fakat sadece asfaltta kullanıcaksan mtb'den vazgeç ...! (link)

Dağda bayırda çok fazla kullanmayacağım. %90 şehir içinde kullanacağım. Oturduğum yer biraz şehir merkezinden rakım olarak yukarıda. Giderken sürekli bayır aşağı ineceğim dönerken sürekli bayır çıkacağım. Dağda bayırda yazın piknik yaparken falan kullanacağım. Zaten profesyonel değilim o yüzden çok sert arazi şartlarında kullanamam belki 2-3 sene sonra.

• Beğen
Tepkiler: muzaffer KOCABAŞ
Kullanılmış bisikletlerede bak belki temiz bir model bulabilirsin.1400 tl iyi para.Bence donanımdan çok kadro daha önemli.Tatmin olmazsan donanımı yükseltirsin.Ama kadro ile oynamak daha zor

@Mahmut Gül

Madem ağır araziye giriş yok o zaman dağ bisikletine de gerek yok. Rakım olarak yüksek diyorsunuz tahmin ediyorum ki yollarda hafif bozukluklar ve çukurlar mevcut olacaktır bu nedenle size en uygun olacak bisiklet şehir bisikleti yani Trek DS gibi modeller.
Trek pahalı geliyor ise bu modelde güzel size uygun gözüküyor. (link)

• Beğen
Tepkiler: Berke
carraro sportive 225 al çok güzel görünüşlü ve kaliteli bir bisiklet komponentleride iyi ayrıca pahalıda sayılmaz 1000 lira kadar git onu al.
Artan parayla kask vs alırsın

Çok teşekkür ederim ilgilenen herkese. Bir sorum daha var ben Bursada oturduğum için bir tek aydinmotobike var. Orda da pek model yok. İnternetten alsam bisikleti kurulum/garanti/bakım gibi problemleri nasıl giderebilirim? Kendim evde uğraşır bakım yaparım elim yatkın ve bu tarz şeyleri severim ama kendim yaparsam garantinin bozulması söz konusu oluyor mu? Ayrıca bu üç modeli önerir misiniz?

(link)
(link)
(link)

Geri