Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet seçmek zor iş :) Yardım lütfen

SebnemNur

Üye
Tepki
6
Bisiklet
Carraro
Merhaba Herkese,
Forumda çok yeniyim tıpkı bisiklette olduğum gibi :) Uzun zamandır bisiklet almak istiyordum ancak bir türlü fırsat olmuyordu. Ama bu sefer kararlıyım, yaz gelmeden bir bisiklet alıp, yazı bisikletimle geçirmek istiyorum tabi yardımlarınızla. Bisiklet almaya karar verdiğimde bu kadar çok seçenek ve ayrıntıyla karşılaşacağımı düşünmemiştim. Bu noktada yardımlarınıza ihtiyacım var.
Ben istiyorum ki hafta sonları bisikletimle adalarda turlayabileceğim ya da evden çıkıp civar parklara bisikletimle gidebileceğim, tatillerde yanımda getirebileceğim bir şehir bisikleti istiyorum. öyle çok profesyonel bir şeye ihtiyacım yok yani. Boyum 1.67 ve 57 kiloyum (iç bacak ölçümü bilmiyorum ama gerekirse bakarım) Ben bir bisikleti çok beğendim ancak renk ve şekil olarak :) Bu noktada tam bir acemiyim yani. Benim sizden ricam bu yazdıklarıma göre aşağıdaki özelliklerini belirttiğim bisiklet bana uygun mudur, bisikleti gerçekten çok beğendim ancak beni bisiklete binmekten de soğutmasın istiyorum. Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
JASMIN
Teknik Özellikler
Kadro ALÜMİNYUM 6061. 1.1/8"
Maşa 26"YOL ÇELİK 1.1/8"
Jant 26" STRONG TEK KATLI ALÜMİNYUM 36H
Lastik CST 26X1.75 47-559 SİYAH
Vites SHIMANO TOURNEY TX35
Fren ALHONGA HJ-811AD7 V-FREN
Sele SELLE ROYAL 8070DRT
Ek Bilgi
765,00 TL dir.

Scudo
bu rakamlar aralığında çok daha iyi bisikletler olmalı başka marka ve modellere bakmanızı tavsiye ederim

seçenek çok fazla ama nasıl olması gerektiğini bilmiyorum. Yani siz özelliklere bakarken neler daha iyi kötü nasıl olması gerekiyor anlıyorsunuz ancak ben baktığımda sayılar görüyorum :) kullanım amacıma uygun olarak tavsiye ettiğiniz bir model, marka var mı acaba?

Merhaba eğer bütçeniz fazla değilse Kron tourer modelini tavsiye ederim taş gibi şehir tur bisikletidir size yeter artar fiyatı 700 civarıdır Kron kendini ispatlamış bir markadır....Bahsettiğiniz marka bisikleti hiç duymadım merdiven altı üretim olduğu belli eğer bilinen bir marka ise ki zannetmiyorum cahilliğime verin ve özelliklerinden anladığım kadarı ile bu bisiklet bir cesetten daha ağır olur ....Neyse eğer bütçeniz varsa Trek,Merida,Scoot markalrın şehir tur bisikletlerini tavsiye ederim.

Bisikletin markası Bianchi. Bianchi iyi bir marka sanırdım ama yaptığım araştırmalarda gördüğüm kadarıyla o eskidendi sanırım :) Peki boy ve kiloma oranla 26 jant mı olmalı 28 mi? bununla ilgili birşey bulamadım internette. Kron tourere de hemen bakıcam.

istanbuldaysanız birinci ağızdan bilgi alabileceğiniz pek çok usta bisikletçi mevcut. bakırköy - aktif pedal'ı kesinlikle öneririm. size bilmeniz gerekenleri söyler, ihtiyaçlarınız doğrultusunda güzel bir bisiklet önerirler. yakınsanız uğrayın, kafanızda bişeylerin oluşmasına kesinlikle yardımcı olur

açık konuşmak gerekirse benimde pek anladığım söylenemez geçen yıl bisikletimi alırken salcanonun iki modeli arasında kalmıştım arkamı dönüp baktığımda şimdiki bisikletimi almıştım önemli olan içinize sinmesi büyük bisikletçileri dolaşıp deneyin içinize sineni alın

carraro'nun sportive 224 ya da 225 serileri olabilir. bu modeller en cok tutulan modeller arasında.

@SEBNEMNURŞehir tur bisikleti alacağınız için 28 jant olacak kadro boyu 15 inç ya da 16 inç olması lazım sizin boyunuza göre deneyip almanız da büyük fayda var...(link)

Katlanabilir bisikletlerden alın. Her yere çok rahatlıkla taşınıyor. Kullanması da oldukça zevkli.

O fiyata Bianchi' den çok daha iyi bisikletler bulabilirsiniz, arkadaşlar zaten bahsetmiş.
Katlanabilir olanlar da çok rahat ve farklı bir sürüş keyfi veriyormuş. Ben de katlanır almak istiyorum.
Fiyatları daha pahalı onların tabii.

Açıkcası katlanır bisiklete pek sıcak bakmıyorum. Ben ilk yazimda da belirttiğim kullanima uygun bir bisiklet arıyorum. Arkadaslarin onerdikleri modellere bakicam baska da onerisi olan varsa incelerim mutlaka. Ayrinti cok fazla ama ben hic birinden anlamiyorum :) iki bisiklet alacagimizdan cok da acilmak istemiyorum. En zoru da orta hallisini bulmak heralde :)

Öncelike foruma hoşgeldiniz. Bisiklet seçimi gerçekten zordur. Ben 3 tane örnek veriyim size . Bunlar sizin amacınıza uygun bisikletler bence.Bana sorarsanız salcano alın derim ben. Donanım olarak daha önde.
(link)
(link)
(link)

boyunuz 165-170 arasında kadro boyu 38-41 cm arasında olmalı yani 15-16 inç buna dikkat edin. gidona (direksiyon) aşırı eğilirseniz bel ağrısı yapabilir. siz genellikle asfalt ve kaldırımda gideceksiniz herhalde. nerede süreceğinizde önemli bu koşullara bakarak 28 inç tekerlekler size daha iyi gelecektir. hafif olmasına dikkat edin yani aliminyum olursa parçalar iyi olur. taşımanızda sıkıntı çıkmaz.
bisiklet sürmek istediğiniz için size çok teşekkür ederim hoş geldiniz aramıza :)

Salcano city sport ve city fun serilerine bakabilirsiniz, fiyatına göre en iyi donanıma sahip bisikletler, beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. ben gayet memnunum

• Beğen
Tepkiler: Ahmet F.ELBİR
ewt bende salcano city sport kullunıyorum tavsiye ederim, bide ne alırsan al ama 24 vites olsun en azından .

Piyasa çok hareketli.. mutlaka araştır derim.. Kesinlikle iyice sor, soruştur.. ;)

Herkese cevapları için çok teşekkür ederim. Hafta sonu dediğiniz marka ve modelleri incelemeye gidicem. Fikirlerimi paylaşırım sizlerle de. Ama bir şey daha sormak istiyorum. Bisikletcileri gezerken hangi özellikleri aramalıyım, nelere dikkat etmeliyim sizce?

Bu kadar ayrıntılı bilgi verdiğiniz için ben teşekkür ederim :) İyi ki forumdaki herkesin fikirlerini sormuşum, çünkü ben bana uygun olanın 26 jant olduğunu düşünmüştüm,28 çok büyük diye düşünüyordum :)

Geri