Scudo Sports

Bisiklet selesi ve ereksiyon problemleri

Aytaç P.

Üye
Tepki
8
Bisküvinizi Çaya Yatay Bandırın adında bir kitap var. İlginç bilimsel gerçekleri anlatıyor. Bunlardan biri de selelerin erkekler üzerindeki etkisi ile ilgiliydi. Paylaşayım dedim. İngilizce'den yarı çeviri/yarı özet yaptım. İsteyene metni ulaştırabilirim.

Almanya'da 1786 kişi ile yapılan bir araştırma, erkek bisikletçilerin, bisiklet kullanmayanlara kıyasla 3 kat daha fazla oranda ereksiyon sorunları yaşadığını göstermiş. Bunun niye böyle olduğunu merak eden eğitim hastanesinden Frank Sommer bir deney yapmış. Laboratuvaruna çağırdığı sporculardan bir buçuk saat boyunca egzersiz bisikletinde çalışmalarını istemiş. Cinsel organlara giden oksijen akışını ölçmek için her erkeğin penisinin başına elektrotlar yerleştirmiş. Bisiklet sürerken, penise olan kan akışı önemli bir şekilde düşmüş. Erkeklerden bazılarına ayakta sürmeye devam etmesi söylenmiş, bu anlarda genital bölgeye olan kan akışı anında artmış.

Peki neden böyle oluyor? Selede otururken, bisikletçinin tüm ağırlığı perineum'a düşüyor, anüs ve testisler arasındaki alana. Burası tam da penisi besleyen kan damarları ve sinirlerin bulunduğu bölge, bu yüzden cinsel organlar daha az oksijen alıyor. Uzun süre bisiklet kullanan erkekler için de bu ereksiyon sorunlarına yol açıyor. Sommer bisiklet tutkunlarına, ağırlıklarının eşit yayılması için daha geniş bir sele kullanmalarını tavsiye ediyor. Bisiklet selelerini karşılaştıran araştırma, kadın selelerinin(oval şeklinde, burunsuz) daha az zarar verdiğini gösteriyor. Ayrıca bisikletliler her 10 dakikada bir ayakta pedal çevirmeliler. Ama en ideal çözüm, yarış bisikletini bir recumbant(yatık) bisikletle değiştirmek olacaktır- böylece penis neredeyse normalde olduğu kadar oksijen alır.

Scudo
işte çözdüm, tamammmmm demek bu yüzden bisiklet yaygınlaşmıyor ülkemde.
Bir bildiği varmış bizim hemcinslerimizin..

Ekonomiyi sömür, ülkeyi batır, eğitimi katlet, doğayı yok say, önemi yok amaaa iş penise gelince orda dur..

işte bu yüzden bir penis boyu yol alamıyoruz:alkis:

@Çetin ŞAHİNÖZ anlayamadım bunu bisiklet kullanmayan insanlar mı yapıyor?

Yazdıklarımı açıklamak çok bayıldığım bir şey değil ama hadi sizi kırmayayım;
Demek istemiştim ki ;
Çok sevgili halkımızın nelere sesi çıkmaz ama iş penise gelince bu yüzden bisiklete binmez...

@M. ERDEM

Ya adamlar bisikletten böyle böyle korkuyor, yok çocuğun olmaz, yok bilmem ne...
Yazmayın şöyle şeyler, herkes iyi yönleri unutur, "kötü" yönünü düşünür. Ayrıca: Sen bisiklet üstündeyken spor yapıyorsun, doğal olarak kan pompalama hızın daha da yükseliyor, seleye oturduğunda da BİR MİKTAR kan akışı kesiliyor, ama tam da kesilmiyor, bu yüzden kangren de olmuyor, sorun da olmuyor. Bisiklet üstünde zaten ihtiyacın da yok.

Recumbent leri inceledim baya güzelmiş, tabi ülkemizde kullanabilirmiyiz bilemiyorum. Hakimiyeti zor gibi fakat edinmek istedim bir tane.Sahibinden de var 2600 tl demiş.Ben bi e bay da 2. ellerine bakayım şunun.:D

Hep Petrol Lobisi'nin işi bunlar :alkis: :D

arkadaşa bu şekilde tepki gösterilmesine gerek yok..yanlış sele seçimi veya selenin yanlış pozisyonda ayarlanması o anda direkt temas halinde olan organımıza ordaki kılcal damarlara sıkıntı yaratabilir..hepimiz bisikleti seviyoruz onun için artılara ve eksilere sebebp olan şeyleri burda paylaşmak için bulunuyoruz...

@Ertuğrul

Valla bence bilinsin ki kulaktan dolma şeylerle yalan yanlış kanılara kapılmasın insanlar. Molalar vererek ayakta gidince bi sıkıntı olmuyor. Ama hepsinden öte spor yaparken testeron seviyesi artıyor erkeklerde, bunu da unutmamak gerek. Hem spor yapıyorsunuz, hem ulaşımınızı sağlıyorsunuz, hem de cinsel destek.. Bisikletten daha iyisi şamda kayısı :D

Bisiklet her şeye yarar
cinsel hayata da

Bu konuyla ilgili çok fazla söylenti var.
Buna göre bisiklet üzerinden inmeyen ülkelerdeki insanların üreyememesi lazım.
Bilim şüphecilik gerektirir, bir kaynağa veya bir kişiye inanacaksak yandık.
İlk önce anatomiyi bilelim, sonra nerde neye temas ettiğini zaten kendiniz bulacaksınız.

Ayrıca recumbent için ülke olarak hazır değiliz. Taksiciler, minibüsçüler, otobüsler, trafik teröristleri, yayalar bunu kaldıramaz.

halbuki bisiklet sürmek daha dinç bir vücut sahibi olmamıza olanak sağlıyor, daha dinç bir vücut ise seks gibi aktiviteleri daha sağlıklı bir biçimde gerçekleştirmemize dolaylı yollardan olanak sağlıyor diye biliyorum ben :)

konu da bence güzel yere değinmişsiniz sele çok önemli bence bisikleti sürmeyi sevdigimiz kadar buna da dikkat etmeliyiz. aramızda yetişki abilerimiz var çoluk cocuga karışan ama benım gibi 21 yaşlarda olan kişiler için çok önemli bir konu :D :D

Dikkat edelim arkadaşlar :)

O bilim adamlari yalan soyluyor.

daha 2 gün önce iyi geliyor diye başlık dolaşıyordu işleri belli olmuyor adamların

Bisiklet üzerinden inmeyen ülkelerdeki insanlar, dediğiniz gibi üreyemiyorlar zaten:) Ama sebebi bisiklet değil; kontrollü doğum... Bisiklet, kontrollü doğum gibi bir medeniyet göstergesidir. Vücut yapınıza uygun, düzgün bir sele kullandığınızda, ereksiyon problemi falan asla olmaz; kimse paniklemesin:) Devamlı bisiklete binen bir insanla, hareketsiz, ortalama bir insanın kalbinin sağlamlığı, vücudunun dinçliği, kan dolaşımı, sağlıkla ilgili bir sürü özelliği kıyaslanabilir mi?

(link)
(link)
(link)

bonus prostat kanseri:
(link)

selede sürekli oturmayın. arada sırada kalkıp kan gitmesini sağlayın.

@sedat_slave

Üremekle ereksiyon farklı şeyler. Ereksiyon zorluğu olmakla üreme kapasitesine sahip olmak farklı şeyler karıştırmamak lazım. Ereksiyon zorluğu olan kişi hala üreme kapasitesine sahiptir.

@Ali Uzel

O konuda haklısınız elbette, söylemek istediğim bu değildi ama.
Yani erekte olmakta zorlanan bir insanın üremesi dolaylı veya direkt olarak etkilenir. Bir söylenti de, sperm kalitesinin/sayısının azaldığı.
Eh, bu da eklenince soyumuzun kuruması bile gerekir.

Her söylenene dikkat etmemek gerekiyor.

hollanda amsterdam herkes bisiklet tepesinde ama ülke seks ülkesi olarakta anılıyor. hep dış mihraklarmı gidiyor hollandaya iş görmek için.

saatlerce iş yerinde evde geniş koltukta oturduğumuzda bile totomuz uyuşuyor.

yukarıda bir arkadaşta yazmış, kan dolaşımı basınç zaten artıyor, hiç kan gelmese çabucak morarma uyuşma vb gerçekleşir, yada molalarda tuvalet ihtiyacımızda fark ederdik bir aksilik olsa. ara ara ayağa kalkmak etkili olabilir

Geri