Scudo Sports

Bisiklet Selesinin Yüksekliği Ve Bacağa Etkisi

ömerr

Aktif Üye
Tepki
82
Arkadaşlar merhaba.Ben 17 yaşındayım ve 166 boyundayım.Boyumu pek de kafama takan birisi değilim fakat birkaç cm de uzamak istiyorum.Balkonumda sabit şekilde duran bir bisikletim var.Eski birşey ve boş zincirde hergün 1 saat pedal çeviriyorum.Dün selesini iyice yükselttim ve ayaklarım zarzor yetişiyor pedallara.Bunun bacaklarımın uzaması için bir faydası olur mu ? Günlük protein,kalsiyum,a,b,c vitamini alımına dikkat ediyorum ve 1 saat 3-4 arasında yürüyüş yapıyorum d vitamini için.Bunların etkisini ne zaman görebilirim ve neler önerirsiniz ? Teşekkürler...

Scudo
Ömer bisiklet boy uzatmaz. boy icin yapman gerekn basket daha kucuk olsaydin yuzme dedim. aldigin vitaminleri gun icinde tuketirsin vucut saklamaz. bence bunu kafaya takma olacagi varsa olur.

Boy uzatmaya faydası olmaz. Ayrıca o şekilde yanlış ayarlarla binmeniz başka sorunlara yol açabilir.

Aslında pek çok kişinin yaptığı bir hata selenin yüksek olması ve bisiklete binmekle boyun uzayabileceğinin düşünülmesi.Boyunun uzaması için daha zamanın var bence Kızlarda boy uzaması 20 yaşına kadar devam eder ancak erkeklerde 22 yaşına kadar boyda uzama olabiliyor.Şuan en az 2 senen var.Voleybol ve basketbol oynayarak ağırlık kaldırılan sporları tercih etmeyerek boyunun biraz uzaması mümkün

@ömerr

Herhangi bir uzun kemiğinin filmini çektir ve inceleyen doktora "epifizlerim kapanmış mı?" diye sor. Epifiz kemik uçlarındaki uzamayı gösteren çizgilerdir. Bu çizgiler görünmüyorsa artık uzama olmayacaktır. Ancak eğer varsa Dvit, Kalsiyum içeren preperatlar kullanıp spor yaparak (bisiklet değil; yüzme, basketbol, voleybol gibi) uzayabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: gugus ve Bozcan
Teşekkürler herkese.Tabi tek bisiklete binmiyordum yanında Grow taller ve esneme hareketleri ile hergün 100-150 kere zıplıyordum.Bisikleti çıkarp zıplamaya ağırlık vereyim o zaman :)

Ümit kardeşim ;
Sağlık konusunda tafsiyelerde bulunmak elbette bizlerin işi değil. Fakat şunu söyleyebilirim. Daha yaşın 17 ve hala gelişme evren devam ediyor. 22 yaşına kadar bu süreç devam ediyor diye biliyorum. Daha boy atmak için zamanın olacak. Bu konularda kendi başına uygulamalardan sakın. Önce ailene danış ve onların kontrolünde bir hekime danış.

Sevgilerimle

@Suphi BAHADIRLI

Selam,
yüzmenin uzama konusunda iskelet sistemine -bisikletin yapamadığı- ne gibi etkisi var acaba? Açıklayabilirmisiniz? :)

boyunuzu nedne uzatmak istediğinizi bilmiyorum ancak eğer bisiklet içinse 16" sizin için uygun. yani her boy için bi kadro mevcut boyunuz 185 de olsa 165 de olsa bisiklet buna göre alınabilir. saygılarımla...

Merhaba herkese.Bugün bir hastaneye gittim ve doktor diz kapaklarımın filmini çektirdi.Sonucun gösterdim ve daha bacaklarımda az bir kapanma olduğunu 170 olabileceğimi en fazla da 175 olabileceğimi söyledi.Bacaklarım az kapanmış ama omurgadan da uzarsın yani 170 olabilirsin dedi.

@Mesut Girgiç

Bisiklete bir artı mı bilmiyorum aslında ancak yüzmede kaslar boylamasına uzadığı için kemiğe bir gerim uyguluyor. Aynı şekilde basketbol ve voleybol içimn ed durum böyle.

Bisikletin fayda zarar durumunu net bilmiyorum ancak büyüme geriliği olan çocuk ve adölesanlarda yüzme, basketbol ve voleybol önerilen sporlar olduğu için bunları yazdım.

Saygılarımla.

Ömer, hangi bölüm doktoruna gittin bilmiyorum, ancak pediatri bölümüne gitmen faydalı olacaktır. Nüfus ortalamasına göre belirlenen değerler var. Bunlardan oluşturulan tabloya "persantil eğrisi" deniyor. Bu eğriye göre sen ortalamanın biraz aşağısında kalıyorsun. değerlerin 3-10 arası (bu konuyu çok uzatmayacağım) 50 ve civarı (ya da üzeri) olması uygun. Epifizler (uzama noktaları) kapanmadıysa eğer medikal tedavi önerebilirler. Okuduğum dönemde hastanede stajerken böyle durumlarla karşılaşmıştım. Ancak ben pediatri uzmanı değilim. Git bir görüş, kafana yatarsa uygularsın. Ancak zaman kaybetme ok?

Sonucu da buradan bildir. Biz de öğrenelim.. :)

• Beğen
Tepkiler: ömerr
İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim.Aslında ben tam muane oluyum diye gitmedim hastaneye.Babam için ben de yanında gittim babamın işi uzun sürünce yanımda kimlik de vardı( girmişken ben de alayım bari hesabı: )muayene olmaya karar verdim.Danışmaya gittim derdimi anlattım kadın ilginç bir şekilde yaşımı sordu 25 yaşına kadar uzarsın dedi :) Ben muayene olmak istiyorum diyince dahiliye muayenesi doldu dedi :)) Fizik tedaviye gönderdi ne hikmetse.Fakat;doktor gayet iyi ilgilendir.İşte diz kapaklarımdan film çektirdim.Sonucuda tam kapanmamış ama annenle baban arasında birşey olacaksın veya belki babanla aynı ya da birkaç cm uzun olacaksın dedi(anne 155,baba 173).
Ben daha fazla üstüne gitmek istiyorum bu işin diyince doktor pediatri bölümüne yönlendirdi aynı hastanede.O hevesle hemen sıra numarası aldım fakat 15 yaşın üstüne bakılmıyor diyince danışman yorgunlukla eve geldik...

Açıkçası bilmiyorum nereye gitsem şuan muayene için.Ankara'da olduğum için hangi hastaneleri önerebileceksiniz onu da bilmiyorum :)
Saygılar,sevgiler...

Ankara Üniversitesi' de varmış pediatri bölümü.Yarın oraya gideceğim.Umarım bakarlarım benim yaşıma orda.

Geri