Scudo Sports

Bisiklet Severler İçin Sözlük Projesi : Bisiklet Sözlük

karakaya26

Üye
Tepki
31
İsim
İlhan
Bisiklet
Sedona
(link)
Merhaba öncelikli bu konuyu açmama izin veren yöneticimiz @cazci teşekkür ederim.

Bisiklet severler için özenle hazırladığımız bisiklet sözlüğümüz yayında. Bisiklet Forum üyelerinin desteklerini bekliyor. :)

Link: (link)

Ziyaretçiler için link: bisikletsozluk .com

Uzun yıllardır yapmak istediğim bir projeydi. Hayatta en sevdiğim hobim bisiklet için bir proje gerçekleştirmekti. Sonunda bu isteğimi gerçekleştirmiş oldum. Ve sizlerden destek talep ediyorum.

Tamamen ücretsiz bir şekilde kayıt olup yazar olabilirsiniz. Bisiklet forum arşivi ile birlikte (link) projemizde zamanla büyüyecek. O sebeple sizin destekleriniz büyümemiz güzel bir ortam oluşturabilmemiz için çok önemli.

Tekrardan yöneticilerimize ve projemize destek vermek için sözlüğümüze üye olan tüm üyelere teşekkür ederim.

Sözlüğe üye olanlar, bu konuya da yorum atarlarsa çok sevinirim.

(link)​

Son düzenleme:
Scudo
Bisiklet kültürünün gelişip yaygınlaşması adına atılan tüm adımlar bizim için değerli..
Umuyorum camiaya yararlı bir başvuru kaynağı olur...

Bisiklet kültürünün gelişip yaygınlaşması adına atılan tüm adımlar bizim için değerli..
Umuyorum camiaya yararlı bir başvuru kaynağı olur...

Bu konuda elimizden geldiğince faydalı bilgi ve bisiklet forum arşivi ile güzel bir kaynak oluşturup sosyal bir alan da yaratmış olacağız. Teşekkür ederim tekrar destekleriniz için.

Çok iyi düşünülmüş bir girişim. Hemen gözüme takılan bir şeye dikkat çekeyim. Bizim zamanımızda "yol bisikleti" diye bir kavram yoktu. Gidonu aşağı doğru kıvrılan ince tekerlekli bir bisiklet gördüğümüzde aklımıza gelen şey "yarış bisikleti" olurdu. Yarış bisikletlerine "yol bisikleti" denmeye ne zaman başlandı tam olarak bilmiyorum ama İnternet'in yaygınlaşmasıyla ilgili olduğunu zannediyorum. Neyse, Türkçe için doğrusu "yarış bisikleti" dir. Bakın Wikipedia bu konuda gayet net: "A racing bicycle, also known as a (link), is a (link) designed for competitive (link), a sport governed by and according to the rules of the (link) (UCI)." Yani "yol bisikleti" apayrı bir kavram değil. Sadece "yarış bisikleti" ne verilen ikinci bir isim. Bir başka deyişle "yarış bisikleti" demek ayıp değil.

Çok iyi düşünülmüş bir girişim. Hemen gözüme takılan bir şeye dikkat çekeyim. Bizim zamanımızda "yol bisikleti" diye bir kavram yoktu. Gidonu aşağı doğru kıvrılan ince tekerlekli bir bisiklet gördüğümüzde aklımıza gelen şey "yarış bisikleti" olurdu. Yarış bisikletlerine "yol bisikleti" denmeye ne zaman başlandı tam olarak bilmiyorum ama İnternet'in yaygınlaşmasıyla ilgili olduğunu zannediyorum. Neyse, Türkçe için doğrusu "yarış bisikleti" dir. Bakın Wikipedia bu konuda gayet net: "A racing bicycle, also known as a (link), is a (link) designed for competitive (link), a sport governed by and according to the rules of the (link) (UCI)." Yani "yol bisikleti" apayrı bir kavram değil. Sadece "yarış bisikleti" ne verilen ikinci bir isim. Bir başka deyişle "yarış bisikleti" demek ayıp değil.
Dikkatiniz, araştırmanız ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim hocam. :) Umarım güzel yerlere geleceğiz. Bisiklet toplumu için faydalı içerikler barındıracağız. Sizi de aramızda görmeyi çok isterim. :)

Dediğiniz gibi benimde aklıma direkt yarış bisikleti olarak gelir.
Trend Micro Security sayfayı engelledi Şöyle bir uyarı verdi 😀😅
324372 dosyayı görüntüle

Hocam kullandığınız güvenlik uygulaması nasıl bir yapı, neye göre bu sonuca ulaştı bilmiyorum. Bu tarz çoğu uygulama sitenin bulunduğu sunucuda geçmişte bir kez bu tarz bir olay yaşandı mı direkt bu damgayı vurabiliyor. Buda çoğu sitenin bu şekilde görünmesini sağlayabiliyor.

Bisiklet Sözlük sitemizde herhangi sakınca hiç bir içerik barınmamaktadır. %100 güvenlidir. SSL sertifikası bulunmaktadır ve yasal yazılım kullanılmaktadır.

• Muhteşem
Tepkiler: hakano
(link)

bisiklet forumdan gelen arkadaşlar bu başlıkta kendilerini belli edebilirler.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
"Bisiklet sözlük" yazınca ben farklı bir şey düşünmüştüm. Biraz inceledim ve katılmamın gereksiz olduğunu düşünüyorum, teşekkür ederim davetiniz için.
Yanlış anlaşılmasın, bana özel bir davet yapılmadı. Genel anlamda davetiniz için söyledim.

• Beğen
Tepkiler: karakaya26
Adı bisiklet sözlük olunca ben de farklı bir şey düşünmüştüm.
Sözlükten ziyade bir forum olmuş.
Ekşi sözlüğün evrilmek istemeyip de zamanla insan kalitesizliğine yenik düşerek yavaş yavaş dönüştüğü şeyi siz direkt bisiklet sözlük adıyla kurmuşsunuz.

Bir whatsaapp grubunda Bisiklet Sözlük kurucusunun siteyi satacağını okudum geçen hafta idi sanırım, ne oldu sonra bilmiyorum

• Beğen
Dikkatiniz, araştırmanız ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim hocam. :) Umarım güzel yerlere geleceğiz. Bisiklet toplumu için faydalı içerikler barındıracağız. Sizi de aramızda görmeyi çok isterim. :)

Dediğiniz gibi benimde aklıma direkt yarış bisikleti olarak gelir.

Hocam kullandığınız güvenlik uygulaması nasıl bir yapı, neye göre bu sonuca ulaştı bilmiyorum. Bu tarz çoğu uygulama sitenin bulunduğu sunucuda geçmişte bir kez bu tarz bir olay yaşandı mı direkt bu damgayı vurabiliyor. Buda çoğu sitenin bu şekilde görünmesini sağlayabiliyor.

Bisiklet Sözlük sitemizde herhangi sakınca hiç bir içerik barınmamaktadır. %100 güvenlidir. SSL sertifikası bulunmaktadır ve yasal yazılım kullanılmaktadır.
Günaydın. Yanlış anlaşılmak istemem. Trend Micro'nun saçmaladığını düşünüyorum. Yoksa siteyle ilgili olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum zaten.

• Beğen
Merhaba, bugün işyerimdeki ağa bağlı bilgisayardan erişmeyi denediğimde sitenin güvensiz olarak işaretlendiğini ve engellendiğini gördüm. Güvenlik sertifikalarınızı gözden geçirmenizde fayda var.

Bisiklet adına yapılan her çalışmayı olumlu bulsam da, birden fazla mecraya vakit ayırabileceğimi sanmıyorum. @hamlet2006 kedisi katılırsa ne yazmış diye okumaya gelirim ama. :)

"Bisiklet sözlük" yazınca ben farklı bir şey düşünmüştüm. Biraz inceledim ve katılmamın gereksiz olduğunu düşünüyorum, teşekkür ederim davetiniz için.
Yanlış anlaşılmasın, bana özel bir davet yapılmadı. Genel anlamda davetiniz için söyledim.
Ben teşekkür ederim, bisiklet toplumu için ve çok sevdiğimiz hobi için bir şeyler yapmak istedim. Ana yapıda sözlük ve bilgi içerikli bir blog ile katkıda bulunmak istedim.
(link) bu kısım bilgi içerikli blog kısmı. ana yapıda bisikletsozluk.com'da ekşisözlük, uludağ sözlük gibi yapı ile oluşturduk.
Adı bisiklet sözlük olunca ben de farklı bir şey düşünmüştüm.
Sözlükten ziyade bir forum olmuş.
Ekşi sözlüğün evrilmek istemeyip de zamanla insan kalitesizliğine yenik düşerek yavaş yavaş dönüştüğü şeyi siz direkt bisiklet sözlük adıyla kurmuşsunuz.
Forum dememeyi tercih ediyorum, sosyallik kısmı ile forum yapısına benziyor evet, ekşi sözlük ve uludağ sözlük'den farklı olarak küfür, +18 unsurlar, saygısızlık içermeden sevgi, saygı ve bilgi içerikli bir platform oluşturmayı bunun yanında üyelerin çeşitli konularda fikirlerini belirtip sosyalleşmesini sağlamak.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Bir whatsaapp grubunda Bisiklet Sözlük kurucusunun siteyi satacağını okudum geçen hafta idi sanırım, ne oldu sonra bilmiyorum
Merhaba, evet siteyi ben satın aldım ve projeyi değerlendirmek istedim. :)

Günaydın. Yanlış anlaşılmak istemem. Trend Micro'nun saçmaladığını düşünüyorum. Yoksa siteyle ilgili olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum zaten.
Çok teşekkür ederim hocam, yapısal olarak da bu tarz yazılım ve tarayıcı güvenlik eklentilerine maalesef bir ayar da çekilmiyor.

Merhaba, bugün işyerimdeki ağa bağlı bilgisayardan erişmeyi denediğimde sitenin güvensiz olarak işaretlendiğini ve engellendiğini gördüm. Güvenlik sertifikalarınızı gözden geçirmenizde fayda var.

Bisiklet adına yapılan her çalışmayı olumlu bulsam da, birden fazla mecraya vakit ayırabileceğimi sanmıyorum. @hamlet2006 kedisi katılırsa ne yazmış diye okumaya gelirim ama. :)

Merhaba, (link) adres tamamen güvenlidir. SSL sertifikamız aktif olarak çalışıyor. Teşekkür ederim çeşitli ağlardan testlerini yine yapacağım.

Screenshot_6.png

Trend Micro derim başka birşey demem. Zamanında bilgisayarımdan Norton'un çıkaramadığı virüsü "Housecall" özelliğiyle çabucak çıkarmıştı.

• Beğen

O zaman @hamlet2006 hocamızdan sözlük için desteklerini bekliyoruz. :) Destek verebilirse çok mutlu oluruz.
Trend Micro derim başka birşey demem. Zamanında bilgisayarımdan Norton'un çıkaramadığı virüsü "Housecall" özelliğiyle çabucak çıkarmıştı.
Daha öncesinden duymadığım bir yazılım, araştıracağım hocam. Öneriniz için teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Sitenin arayüzü güzel olmuş ve kullanımı kolay görünüyor. Zamanla güzel yerlere geleceğini düşünüyorum. Sadece birkaç tane bisiklet ile alakasız başlık gördüm onlara gerek var mıdır diye sormak isterim? En azından bisiklet ile ilişkili olması daha iyi olur diye düşünüyorum.

• Beğen
Sitenin arayüzü güzel olmuş ve kullanımı kolay görünüyor. Zamanla güzel yerlere geleceğini düşünüyorum. Sadece birkaç tane bisiklet ile alakasız başlık gördüm onlara gerek var mıdır diye sormak isterim? En azından bisiklet ile ilişkili olması daha iyi olur diye düşünüyorum.
Evet hocam, başlık oluşturulurken iki kategori bulunuyor, bisiklet ve gündem. Bir nebze sosyallik açısından gündem başlığı olması gerektiğini çok alakasız olmamak şartı ile bisiklet gündemin ve sosyal yaşamdan bahsedilebilir diye düşünüyorum.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, dediğiniz gibi çok alakasız başlıkları elden geçirip temizlemesini yapacağım. Bu konuda size katılıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: BloodBela
"Kediye bokun derman demişler, gitmiş gömmüş" Huyumuz kurusun. :ssrtcbya:

Son düzenleme:
Hocam forum üzerinde şöyle bir mesajlarınıza baktım da gerçekten çok ilgi çekici güzel sözleriniz var :D
Beni durdurabilen 2 şey var:
Biri @cazci Peşime bot bağlamış ellaham, forumda her mesaj attığımda hemen okumuşlar kısmında kırmızı "cazci" yazısı görünüyor. Ne yapsın adamcağız hangi kedi normal de ben normal olayım.
2.şey de Silivri 'nin soğukluğu. Kedi olunca soğuğu sevemiyorum. Allah' tan sövmeden hicv etmede, söz sanatları kullanmada iyiyim.

Geri