Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sonrası fıtık başlangıcı

A

Anonim

Silinmiş hesap
Uzun zamandır yazmıyordum.
Bel ağrılarım nedeniyle Mr çektirdim ve bel fıtığı başlangıcı olduğumu öğrendim.
Çocukluktan sonra hiç bisiklete binmedim.Üniversite döneminde boks,kick boks ve fitness ile uğraştım.
Geçen yaz bisiklete heves ettim.Kendi eski bisikleti tamir ettim.(şehir bisikleti)
Dizlere yük binmesin diye sele ayarı yaptım.Yalnız gidon biraz aşağıda kalıyordu.Ancak kollarıma daha çok güç veriyordum öne hafif meyilli olduğu için.
Dağ bayır sürdüm ve fıtık başlangıcına yakalandım.
Şimdi alternatif tıpla tedavi etmeye çalışıyorum.
Bir yandan da bisiklet sürmek istiyorum.
Dik oturulan bisikletler bildiğim kadarıyla daha çok bele yük bindiriyor.Yol bisikleti daha uygun gibi.
Doktorum bisiklete binme beline yük bindirir dedi gerçi.
Bir iki bitkisel kür deniycem.Olmadı tanıdığımız bir adam var.Bel fıtığı konusunda çoğu kişiye şifa vesilesi oldu.Doktor komşumuz var onun eşi bile ona gitti düşünün artık :D
O da olmadı çeşitli özel hastaneler değişik yöntemler bulmuşlar onları deniycem.
Sizden isteğim dua etmeniz.

Şifa bulursam inşallah,bir bisiklet almayı düşünüyorum.
Ancak oturduğum yerde yol bisikelti sürebileceğim tek yer şehirler arası duble yolların emniyet şeridinden gitmek.Ç
nkünkü yerleşim yerin her yeri bayır D:
Mtb alsam çekindiğim nokta tekrar bele yük bindirmek.Ama doğada gezmesi çok güzel oluyor bilemedim.

Scudo
bisikletle olmamıştır o. Benim doktor ameliyattan sonra sadece bisiklete bin yürüme bile dedi.
Ankara da Bilgi Hastanesinde Cem doktora muayene olmanı tavsiye ederim. Ağır kaldırma 1 sene yüz sert yerde yat, yarış bisikletine geç ve sele yüksekliğini çok iyi ayarla koluna beline yük binmez o zaman yük eşit dağılır güçlenirsin bir şeyin kalmaz. Bu arada yarım mekik çekip karın kaslarını güçlendirmen de gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
benim asıl sorum mtb hybrit işinden vaz mı geçmem lazım ?
Dediğim gibi yol bisikleti sürebileceğim tek yer şehirler arası duble yol

4 -5 sene once fitik baslangici denen hastaliga bende yakalandim.Doktorlar sadece yuzme yap dedi .Ben fitness a devam ediyordum .Birak onu dedi.Tabii ben kulak asmadim kendim arastirdim.Karin ve sirt,bel kaslarimi guclendirerek omurgaya olan basiyi minimuma dusurdum.5 senedir belki bi iki defa hafif agrilarim oldu .O agrilarimda maksimum 2 3 gun suruyor.Bu surecde yol bisikletide cok kullandim.Herhangi bir problem olmadi.Benden size tavsiye karin ve bel kaslarinizi mumkun oldugunca guclendirin egzersiz yapin.Eger kiloluysaniz zayiflayin.

Bende katılıyorum fıtık bisikletten olmamıştır. Yoga yaparsan fıtıkdan kurtulursun. Bu iş bitkisel kürle falan olmaz.

benimde boyun fıtıgı var fıtık oldugunu ögreninceye kadar surekli agırırdı.fıtık oldugumu ögrendikten sonra daha dikkat ettim ve hiç agrı yasamadım neredeyse.agır bişey kaldırma belden eğilme soguklarda sıkın giyin agrıların azaldıgını göreceksin.kendimi doktor gibi hissettim:)

Doktorum bisiklete binme beline yük bindirir dedi.Fizik tedavi uzmanı değil.
Bazı özel hastanelerin bununla ilgili farklı tedavi yöntemleri var onları deneyeceğim.
Oturuş pozizyonu itibari ile mtb ya da şehir sanki direk bele bası yapıyor.Ufacık şeye oturarak gidiyoruz sonuçta.
Motosiklette bacaklara benzin deposu hafif sıkılır o şekilde sürülür.Scooterler mesela onda da sıkıcak yer olmadığı için direl bele bası sözkonusu.Çoğu scooter kullanıcısı bel ağrısından şikayet eder.
Bisiklette de direk bele bası söz konusu.
bilemedim dostlar

Öncelikle Geçmiş Olsun Hocam...Bizim Doktorlar'da bir acayip o binme diyor öteki bin diyor...Bende Dağ Turlarında uzunca bir rampayı çıkarken belime bir ağırlık çöküyor acaba sizlerde'de oluyor mu,bel kaslarını mı güçlendirmemiz lazım

Fıtık muhtemelen bisikletten olmuştur. Düzgün ayar yapılmamış bisikletten.

Doktorum bana bisikleti bırakacaksın dedi bende artık bisiklet kullanamayacağım için bisikletimi sattım 2 ay sonra ağrilarim devam etti tekrar aynı doktora gittim bisiklet sürmemi egzersiz yapmamı söyledi baştan kullanma diyor sonra bisikleti satinca kullan egzersiz yap sözlü münakaşa ya girdim yani bi dediğ . Bi dediğini tutmuyor burada bi tutarsizlik var soğuktan koru belini kilo ver mekik çek sert yerde yat fitness yap düzelirsin

@Gökhan Toros

Aynen böyle düşünüyorum.
Diz ayarı yapmıştım.
Yalnız popo ağrısı çekmemek için selenin burnunu aşağıya kırıyordum baya.sadece popoyla seleyle yaslanıp gidon baya aşağıda kaldığı için kollarıma daha çok güç verip öyle sürüyordum.
Bide dağ bayır hep çukur vs.

Uzun zaman 4-5 tane bel fıtığımla yaşadım. 4-6 ayda bir "kilitlenme" tabir edilen yarıl felçli gibi kalma durumunu yaşıyordum basit hareketleri bile yaparken. mesela sandalyede duran çorabımı almaya eğildiğimde, o şekilde kalıp 3 gün yattığımı bilirim. Hmen doktora gidip, voltaren ve B12 vitamini iğneleri ile çözülüyordum. 3 senedir bisiklet kullanıyorum 11 kilo kadar verdim. Doğru ayarlattım bisikletimi. Belimde hiç ağrı yaşamadım ve bu sürezarfında 1 defa bile kilitlenmedim. Çok faydasını gördüm. Eğilirken belinizi değil bacaklarınızı kullanın. Bu önemli. Ama bisiklet beni kurtardı diyebilirim. Yterki yukarıda da yazılan gibi doğru ayarlarda olsun. Ha bu arada kullandığım bisiklette, sert bir yol bisikleti.

fıtık,kas tendon kopması ,normal olamayan kemik kırılması(tıbia nın yürürken kırılması gibi)bunlar normalde birden olmaz,yıllar içinde gelişir,son nokta da birisine kalır,ancak yanlış bisiklet büyüklüğü ve bahsedildiği gibi yanlış açı ve ölçüler ile yanlış mobilisazsyon ve stabilizasyon varsa bisiklette bunun ilerlememesine ve ortaya çıkmasına neden olmuş,fıtık başlangıcı basit bir söz,bir iki doktor daha gez,normalde iyi bir bisiklet ölçüsü sana koşmaktan daha faydalı gelecektir,özellikle duruşun konusunda bu bisiklet üstü,yatarken yürürken,oturuken,bir şey taşırken,bunların tekniklerini öğrenmeniz gerek,ayrıca buradan olmaz bilhassa sırt kaslarınız ve pelvik kasları ,karın kaslarınızı çalıştıracak hareketleri öğrenip biraz fizik tedavi yapmanız ve hayatınızı bu rahatsızlığın durmununa göre planlamanız şart.

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
Benim belimde de fıtık riski taşıyan bir zedelenme var, uzun süre oturursam hafif bir ağrı oluyor hatta bacağıma vuruyor, doktor yüzme ve pilates yapmak zorundasın dedi. Bisikleti sorduğumda zorlamadan sürersin, bakarsın ağrı oluyorsa sürmezsin dedi, siz de kısa mesafelerde deneyerek en iyi pozisyonu bulursunuz.

Yıllardır haftada 3 gün yüzüyorum, bel ve eklem ağrısı nedir unuttum, dahası en son kaç yıl önce grip olduğumu unuttum.

Ama işin püf noktası yüzme derken kara düzen kulaç atmak değil, onun zararı bile olabilir. İyi bir hocadan sporcu yüzme tekniğini öğrenmek şart, serbest stil öğrenmeniz yeterli, diğerleri faydadan çok zarar bile verebilir.

Arkadaslar ben 4 yil once bel fitigindan ameliyat oldum. Bunun nedeni bilmedigim bir sporu Turk olmama ( [emoji4] ) guvenerek en agir sekliyle yaptim. Yillarca basketbol oynadim en agir sekliyle oynadim ama sorum olmamisken 6 ay futbol belimi buktu. Soylemek istedigim bilincsiz alinan nefes bile sorun cikarabilir. Bel fitigi alternatif tiptan once omurga cevrrsindeki kaslarin kuvvetlenmesi ile rahatlatilabilir. Toplumda bu baslangic dediginiz "bulging" cok siktir. Sedanter yasam ve uygunsuz oturma en sik nedenleridir. Ben sert yerde yatiyorum. Bel egzersizi yapiyorum. Omurganin onundeki kaslari bacaklari karna cekmek ve hafif mekik cok iyi calistirir ama belinizi sabitleyin. Mekikte tam kalkmak degil bacaklarinizi bir yere takip alt govdenizi sabitlemek o psoas denilen (bonfile) kaslari cok iyi calistirir. Arkadaslarin dedigi gibi ayarli ve afedersiniz insan gibi spor sakatlamaz. Bu halinizle 1 saatin uzerinde ve hele de oyle tastan tasa atlayayim degil de ayarli bir yol bisikleti isinizi gorur. Saga sola degil spor hekimlerine veya fizik tedavi uzmanlarina gidin. Hacilara hocalara giderseniz de benden selam soyleyin [emoji4]
Tekrar gecmis olsun...

bazen ayağa vuran ağrılar tek başına bel fıtığı nedeni olmayabilir,bunun bir nedenile L omurlardan çıkan bazı sinir ve kaslar pelvis içinden geçer,tam olarak femur başı tabir edilen yerden geçerken bir daralmadan dolayı ciddi baskı ve neticesinde ağrı oluşur,çok doktor bunu göz ardı eder,düşünmez,bel fıtığı tedavi yapar yıllarca sonuç almaz,hasta bundan şikayet eder.buda aklınızda bir küpe olarak kalabilir...

• Beğen
Tepkiler: Fanonn
öncelikle geçmiş olsun. ben de 14 senedir bel fıtığı ile yaşıyorum. bildiğiniz üzere bel fıtığı 3 aşamalı bir rahatsızlık. akut(başlangıç), orta ve ileri. benim şuan 2 diskimde fıtık var(L4-L5, L5-S1), 14 sene önce askerde iken sadece 1 diskimde vardı maalesef :( yani orta seviyede şuan. ileri seviyeye geldiğinde zaten ameliyat şart oluyor. ben de bunu mümkün mertebe geciktirmek istiyorum elbette. her nekadar kilo almış ve göbek bağlamış olsamda, ağırlık kaldırma ve hareketlerimde azami dikkat gösteriyorum. spor anlamında en tavsiye edileni yüzme. özellikle sırtüstü yüzme! devamında; sırasıyla, tempolu yürüyüş ve özellikle belirlenmiş aerobik hareketleri geliyor ki hepsi aslında bel kaslarını güçlendirmek için. hııı, ben bunları yapıyor muyum? hayır :) komik mi? değil :( bisikletim yol bisikleti, belimi zorlamadan sürüyorum arada sırada o kadar...Allah hepimize şifa verir inş. diyor, sağlık ve esenlikler diliyorum...

15-20 senedir spora yeterince ağırlık vermediğim, rakı ve mezelere gösterdiğim yakınlığın da etkisiyle zaman zaman bel tutulması problemiyle yaşıyorum. Bunun son 7-8 yılını, tanıdığım bir doktorun yapmam gereken ve yapılmaması gereken hareketlerle ilgili verdiği bilgi sayesinde daha sorunsuz geçirdim. Geçen kış karda düşmenin tetiklediğini düşündüğüm sağ bacağıma vuran şiddetli ağrı (siyatik sinirinin zedelenmesinden kaynaklandı sanırım, ama emin değilim) yaklaşık 1,5 ayda ancak geçti.
Özel hastanede gittiğim ortopedist bir-iki ilaç verip başından savdı, "geçmezse beyin cerrahiye git" dedi.
Ben o kışı atlattıktan sonra mayıs ayında bisiklete tekrar başladım. Şu anda kaslarımın kendine gelmesi nedeniyle artık belim eskisi gibi hassas değil, kendimi daha sağlam hissediyorum.
Bele yüzmek iyi geliyor, belki bel kaslarını çalıştıran bazı hareketler iyi geliyordur ama bisiklete binmek de bütün vücut kaslarını harekete geçirdiği için bel için faydalı diye düşünüyorum. Tabii kaslar gelişip kuvvetlenmeden bisiklette birden yüklenmek bele zarar verebilir, ama bisiklet sporuna dengeli bir şekilde yönelmek, kasları yavaş yavaş geliştirip kuvvetlendirmek bel sağlığını destekliyor.

Geri